Klasszikus

Ifj. Horváth Béla ismét itthon muzsikál

2009.03.12. 00:00
Ajánlom
Pinchas Zukerman tanítványa, a januárban a Carnegie Hallban is sikert aratott hegedű- és brácsaművész március 13-án lép fel a Roma Parlamentben. A Fővárosi Önkormányzat Cigány Ház – Romano Kher szervezte szólóestjén Saint-Saens, Wieniawsky, Rahmanyinov, Sarasate, Bazzini és Dvorák művei szerepelnek.

2008 tavaszán a Fischer Annie-ösztöndíjas fiatal művész kvartettjével, az Amity Players-szel Amity címmel jelentetett meg nagylemezt Amerikában, melynek nagysikerű lemezbemutató koncertje idén január 9-én volt a Carnegie Hallban. 2008 mesterdiplomát szerzett New York-ban minden idők egyik legkiválóbb muzsikusa, Zukerman növendékeként, és 2008. őszétől mestere felkérésére immár a neves Manhattan School of Music tanára. A tavalyi év más szempontból is jelentős volt számára, mivel megnyerte a rangos Waldo Mayo hegedűversenyt. A jövőt tekintve koncertmesteri állás is kilátásban van egy Montgomery-i együttesnél, de az ifjú művész a próbajáték eredményétől teszi függővé, vállalja-e a tanítás mellett a koncertmesteri teendőket.

(2009. március 13. 18:00 Roma Parlament (Budapest) - Ifj. Horváth Béla (hegedű); Km.: Bárkány Éva (zongora); Saint-Saens: Bevezetés és rondo capriccioso; Wieniawsky: a-moll carpice; D-dúr polonaise; Dvorak: Romance; Rahmanyinov: Vocalise; Bazzini: Manók tánca; Sarasate: Bevezetés és Tarantella)

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Elmezavara miatt nem ítélik el a zongoraművész volt feleségét, aki megölte két gyermeküket

 Egy texasi bíró hétfőn elmezavara miatt nem találta bűnösnek két kislányuk meggyilkolásában Vagyim Holodenko ukrán zongoraművész volt feleségét.
Vizuál

Így áll most a Liget-projekt – galéria

Töprengett mostanában azon, hogy haladhat a munka a Városligetben és a múzeumokban? Képek és átadási időpontok a cikkben.
Zenés színház

Laki Péter: „Ez nem hagyományos gála”

A fiatal táncos komikus igazi showman, és karizmatikus színpadi jelenlétét a Budavári Palotakoncerteken is kamatoztatja: Kerényi Miklós Mátéval együtt látják el a házigazda feladatát.
Zenés színház

Kalocsai Zsuzsa: „A szívünk-lelkünk benne van”

Kalocsai Zsuzsa született díva, igazi primadonna, aki nem csak csodás hangjának, hanem belső eleganciájának, királynői megjelenésének köszönhetően érdemelte ki a Budapesti Operettszínház közönségének szeretetét.
Klasszikus

Bolhás kutyus vette el a színpadot a hegedűművész Quentin Tarantinótól

A szégyentelen Blöki dörgölőzött, hempergőzött, vakarózott, és a füle botját sem mozdította a zenére. Most ez a szakasza van az évnek.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus ajánló

Komolyzene a Vajdahunyadvárban!

Javában tart a nyár legszívderítőbb szabadtéri zenei fesztiválja, a Vajdahunyadvári Nyári Zenei Fesztivál. A soron következő koncerteket a Mendelssohn Kamarazenekar, a Musica Sonora Kamarazenekar és a Budapesti Vonósok adják.
Klasszikus interjú

Boros Misi: „Minden egyes hangra érdemes odafigyelni”

Nyaralásról, fociról, gyakorlásról kérdeztük Boros Misit, beszélgetésünk során a Bogányi Gergellyel közös Arénakoncert is szóba került.
Klasszikus fesztivál

Auer Fesztivál Veszprémben

Minden művész hovatartozását a hazai rög dönti el – vallotta Auer Lipót, akinek a szülővárosában, Veszprémben negyedik alkalommal rendeznek zenei fesztivált.
Klasszikus hír

Herbert von Karajan is bekerült Madame Tussauds panoptikumába

A legendás osztrák karmester viaszszobrát hétfőn leplezték le Bécsben. Hat hónapon át dolgoztak rajta.
Klasszikus Szentendrei Ister Napok

Szentendrei Ister Napok – a Duna ünnepe

Szentendrén 2018. július 21-22-én kerül sor az immár több mint egy évtizede megrendezendő Ister Napokra, azaz a Duna ünnepére. A város helyi hagyományaira és népzenére épülő fesztivál az egyik legkedveltebb ingyenes, családi rendezvény.