Klasszikus

Ifjú szólisták estje

2013.11.22. 12:08
Ajánlom
Játsszon a Fidelióval és legyen ott Ön is november 30-án az Anima Musicae Kamarazenekar koncertjén az Óbudai Társaskörben.

A Junior Prima-díjas Anima Musicae Kamarazenekar fiatal együttesként szívesen ad teret ifjú szólistáknak, akik már jelentős művészi színvonalat képviselnek, ám Magyarországon kevés az olyan fórum, vagy koncertalkalom, ahol megmutatkozhatnak. Ezért lett ezen az esten a fúvósoké a főszerep. Koncertműsoraik összeállításában különös gondot fordítanak arra, hogy nemcsak slágerdarabok, hanem zenei ritkaságok is előkerüljenek, mint például a Spohr fantázia, vagy a két kürtre írott Haydn versenymű.

Az együttes küldetésének tekinti kortárs zeneszerzők műveinek megszólaltatását, a koncertéletbe való bevitelét is. Zarándy Ákos csakúgy, mint Szathmáry Zsigmond, Tornyai Péter, Olsvay Endre, Zombola Péter, Balogh Máté és Dukay Barnabás kifejezetten a zenekar számára komponált darabot.

Az esten utolsóként megszólaló Sosztakovics Kamaraszimfónia kihívás a zenekar számára,

fontos lépcső a továbbfejlődés szempontjából.  Ennek a darabnak a megismerésével a kamarazenekari repertoárt bővíti az együttes.

Kérdésünk: a koncerten elhangzó Kamaraszimfónia Sosztakovics: 8. vonósnégyesének kamarazenekari átirata. Ki készítette az átdolgozást?

A helyesen válaszolók közül ketten partnerükkel ellátogathatnak az Óbudai Társaskörbe november 30-án az Anima Musicae hangversenyére.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Ez a klarinétos nem jutott be álmai iskolájába, mert a barátnője hamis elutasító levelet küldött neki

Szegény Eric Abramovitz hétéves kora óta egy Los Angeles-i konzervatóriumban akart tanulni, de a barátnője nem akarta, hogy a fiú olyan messze költözzön tőle, és akcióba lépett.
Plusz

Művészettel az orvostanhallgatók kiégése ellen

Empatikusabbak, jobb a kapcsolatuk a betegekkel, kevésbé hajlamosak a depresszióra és jobban bírják a terhelést – egy kutatás szerint a művészeti és humán tárgyak ilyen hatással vannak a diákokra. Ehhez pedig az is elég, ha zenét hallgatnak, nem muszáj maguknak is játszani valamilyen hangszeren.
Zenés színház

Magasrangú francia kitüntetést kapott Jonas Kaufmann

A német tenor, aki továbbra is egy személyben látja el az előző generáció három tenorjának feladatait, a Művészi Érdemrend tiszti fokozatát kapta meg a franciáktól.
Tánc

Mesternő, nagybetűvel

Lőrinc Katalin egy személyben aktív táncos, pedagógus és teoretikus. Június 25-én a Müpában mutatkoznak be tanítványai, akik már az ő új oktatási metódusa szerint végeztek a Táncművészeti Egyetemen. Emellett nemrég megjelent, A test mint szöveg című könyvéről is beszélgettünk.
Tánc

„Ne játszd túl, de kevés se legyél!”

Két életük van: az egyik az általános iskolában kezdődik minden reggel, mint minden átlagos gyereké, a másik délután egykor a Madách Musical Táncművészeti Iskolában, ahol felveszik a balettcipőt és elkezdik próbálni a Billy Elliot – a Musical című darabot.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus fesztivál

A zene mellett a tánc és a képzőművészet is megjelenik a Zempléni Fesztiválon

A 10 napos rendezvény 37 helyszínen 60 programmal várja látogatókat augusztus 10. és 19. között.
Klasszikus humor

Molto scherzando: Ilyen, ha a karmester szelfibotra cseréli a pálcát

Persze csak a Photoshop segítségével, egy komoly karmester soha nem tenne ilyet!
Klasszikus

Ez a klarinétos nem jutott be álmai iskolájába, mert a barátnője hamis elutasító levelet küldött neki

Szegény Eric Abramovitz hétéves kora óta egy Los Angeles-i konzervatóriumban akart tanulni, de a barátnője nem akarta, hogy a fiú olyan messze költözzön tőle, és akcióba lépett.
Klasszikus ajánló

Fidelio Klasszik: Ha leszáll az éj, írni kezd

A Fidelio és a Klasszik Rádió 92.1 közös magazinműsorának június 23-i adásában vendégünk lesz Érdi Szabó Márta, Dr. Földvári-Oláh Csaba, Horváth János Antal és Vaskor Gréta.
Klasszikus hír

Magyar Örökség Díjat kap az Óbudai Danubia Zenekar

A fennállásának 25. évfordulóját ünneplő együttest az MTA dísztermében tüntetik ki szombaton további hat díjazottal együtt.