Klasszikus

Ifjúsági koncertek Debrecenben

2014.11.27. 11:38
Ajánlom
Elindulnak az ifjúsági koncertek a Kodály Filharmónia együtteseinél, november 26-ával. Ebben az évadban is igazi komolyzenei slágereket hallhatnak majd a diákok a koncerttermekben.

A Kodály Filharmónia 2014/2015-ös ifjúsági programjában, a kicsik egyebek mellett Csajkovszkij A diótörő című művével, Bach h-moll szvitjével és Dubrovay László Tündérszép Ilona és Árgyélus királyfi című szimfonikus meséjével ismerkedhetnek meg, a felső tagozatosokat és gimnazistákat pedig Beethoven Egmont-nyitánya, Grieg Peer Gyntje, illetve Händel Messiásának keresztmetszete várja majd az évadban.

A Kodály Kórus november végén, december elején Hajdú-Bihar megyében tesz körutat. November 26-án Hajdúdorogon, 27-én Hajdúböszörményben és Józsán, 28-án Derecskén, december 2-án Hajdúsámsonban, 3-án pedig Hajdúszoboszlón lépnek fel az énekesek az alábbi, nagyszerű kórusműveket felvonultató műsorral, amelyben a zenei humornak is fontos szerep jut.


A Kodály Filharmónia ifjúsági programjának koncertjei zártkörűek, szervezett csoportokkal látogathatók, az érdeklődők további információkat Galla Ibolya kulturális menedzsernél kaphatnak a 419-199-es debreceni számon és a galla.ibolya@kodalykorus.hu e-mail címen.

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

10 érdekesség a ma 75 éves Marton Éváról

Június 18-án ünnepli hetvenötödik születésnapját Marton Éva Kossuth-díjas operaénekes, a Magyar Szent István-rend birtokosa, a Corvin-lánc kitüntetettje, a nemzet művésze.
Zenés színház

Spontán, közös énekléssel zárult a miskolci operafesztivál

Dupla gálakoncerttel, utcabállal, remek hangulatban ért véget tegnap este a 18. Bartók Plusz. A friss Kossuth-díjas Sümegi Eszter még meg is énekeltette a Miskolci Nemzeti Színház közönségét.
Zenés színház

Díjakkal ismerte el művészei munkáját az Operaház

A 2017/18-es évad zárásaként a Csillagóra Gálaesten az intézmény legrangosabb kitüntetéseit adták át, először jutalmazva Balett- és Énekkari Kamaraművészt is.
Vizuál

Makulátlan pálya - a színész, akinek minden filmjét Oscarra jelölték

Marlon Brando? Daniel Day-Lewis? Esetleg Jack Nicholson? Valószínűleg ők ugranak be először, ha minden idők legjobb színészére gondolunk. Pedig a legtökéletesebb filmográfiája valószínűleg John Cazale-nak volt - ehhez azonban sajnos korai halála is hozzájárult.
Vizuál

Száz év magyar plakátjai a Magyar Nemzeti Múzeumban

Sör és vetőmag plakátok, színházi és politikai hirdetések is megtalálhatóak a Tolongó idők című időszaki kiállításon.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus

Kiállítás nyílik Bősze Ádám antikváriumának kottagyűjteményéből

Sopronban, az Ünnepi Hetek Alkalmából nyílik meg Bősze Ádám Zenei Antikváriumának kiállítása, amely a két háború közötti különleges kottacímlapjait mutatja meg az érdeklődőknek.
Klasszikus fszek

Új helyre költözik a FSZEK Zenei Gyűjteménye

Épületfelújítás miatt augusztus 6-ától várhatóan 2019 augusztusáig a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Központi Könyvtárának épületében működik a Zenei Gyűjtemény.
Klasszikus díszpolgár

Horgas Eszter és Vásáry Tamás Budapest díszpolgára lett

A kitüntetés posztumusz díjazottja Burger Barna fotóművész és Hazay István Kossuth-díjas geodéta, az MTA tagja.
Klasszikus

Ha kottát nyomtatsz egy pólóra, legalább csináld jól

Valami nagyon nem a kotta szerint alakult az Amazonon.
Klasszikus gyász

87 évesen elhunyt Gennagyij Rozsgyesztvenszkij

A világhírű orosz karmester több ízben járt Magyarországon is. Több mint félszáz művet írtak neki kortárs zeneszerzők.