Klasszikus

Igazából karácsony – fergetes koncertshow-val ünnepel idén is a Budafoki Dohnányi Zenekar

2023.11.10. 13:05
Ajánlom
A Budafoki Dohnányi Zenekar látványos zenei ünnepe, a magyar koncertpalettán teljesen egyedülálló, izgalmas összművészeti élménnyel várja a klasszikus zene, a pop, a jazz, a látvány, a tánc, a légtornászat, egyszóval a minőségi showműsor kedvelőit december 28-án az MVM Dome-ban.

Az alábbi cikk szponzorált tartalom, nem a Fidelio szerkesztőségének tagjai írták.

Amikor már épp véget ér a karácsony, de még áll a fa, amikor még körülvesznek minket az ünnep meghitt pillanatai, amikor még nem indulnak újra a hétköznapok, akkor várja nem csak szimfonikuszene-rajongó közönségét a Budafoki Dohnányi Zenekar egy fergeteges koncertshow-val. Az Igazából karácsony tízezres közönséget mozgató, kiforrott márkaként immáron ötödik alkalommal kínál a karácsonyt kicsit meghosszabbító hangulatot. A zenei paletta a klasszikustól a populáris műfajok bevonásával a crossoverig terjed.

A BDZ-től megszokott magas színvonalú, változatos zenei élmény mellett a hangulat, a látvány, a vizualitás a legnagyobb showműsorokkal veszi fel a versenyt,

a műsorösszeállítás, a közreműködők sora pedig évről évre emeli az esemény rangját. Neves és közkedvelt szólisták, a Budafoki Dohnányi Zenekarral szorosan együttműködő, egyedi táncegyüttes, légtornászok, harangegyüttes, igényes látványvilág, nyolcvan fős zenekar, százfős énekkar… Mindez az MVM Dome kiváló akusztikájú, modern, jól felszerelt, közönség és fellépők számára egyaránt kényelmes helyszínén.

Az est művészeti vezetője és karmestere, Hollerung Gábor személye és szakmaisága már önmagában garancia a minőségre, de

az idei év három sztárvendége is izgalmas élményt ígér.

A show vendége Lajkó Félix, a világzene egyik legmegragadóbb, elementáris személyisége, aki szuggesztivitásával és improvizációs képességével mindig ámulatba ejti a közönséget. A BDZ-vel megvalósított, számos közös koncert és hangfelvétel után most újra a zenekar vendégeként lép fel. Több számban feltűnik a színpadon Szekeres Adrien és László Boldizsár is, akik énekesként szinte minden zenei műfajban otthonosan mozognak. Nem hiányozhat a színpadról az Igazából karácsony állandó énekes szólistája, a tavalyi show egyik legnagyobb közönségkedvence, a BDZ zenekari hegedűse, Fellegi Anna, aki egyre szárnyalóbb karriert fut be énekesként is. Ez alkalommal nem csak ő viszi fel hangszerét énekszólistaként a színpadra, László Boldizsár trombitája is feltűnik majd a színen.

Az Igazából karácsony – szimfonikus koncertshow tartalmas, izgalmas ünnepi kikapcsolódást ígér kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Ha pedig időben eszmélünk, egyedi, felejthetetlen élményt nyújtó karácsonyi ajándékká is válhatnak a koncertshow-ra szóló jegyek az egész családnak, barátoknak, kollégáknak, szívünknek fontos ismerőseinknek.

Igazából karácsony – szimfonikus koncertshow

Sztárvendégek: Lajkó Félix (hegedű), Szekeres Adrienn (ének), László Boldizsár (ének).

Közreműködők: Fellegi Anna (ének), Magyar Légtornász Egyesület, ARLtisctic Dance Company (koreográfus Albert Réka Lilla), Szironta Együttes (harangjáték), Budapesti Akadémiai Kórustársaság (karigazgató: Balassa Ildikó), Budafoki Dohnányi Zenekar. Vezényel: Hollerung Gábor.

További részletek a Budafoki Dohnányi Zenekar oldalán.

Támogatott tartalom

Fejléckép: Fellegi Anna (Fotó/Forrás: Budafoki Dohnányi Zenekar)

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Könyv

Aki az irodalommal csalta meg az orvostudományt – 120 éve hunyt el Anton Pavlovics Csehov

1904. július 15-én hunyt el az egyik legnagyobb orosz író, Anton Pavlovics Csehov, aki drámáival és más prózai szövegeivel egyaránt megújította a modern irodalmat. A művész életéről tíz pontban emlékezünk meg.
Könyv

Ismét nagy színészek tolmácsolásában hallgathatunk verseket a kisföldalattin

Július 15. és július 21. között ismét klasszikus és kortárs versek szólalnak meg a Millenniumi Földalatti Vasút állomásain a Vers a peronon programsorozatban.
Színház

Kálid Artúr kapta idén a Kőszegi Várszínház Hollósi Frigyes-díját

A színművész a Hyppolit, a lakáj címszerepében nyújtott teljesítményéért érdemelte ki az elismerést, amelyről a közönség szavazatai döntöttek. Az előadás ősztől a dunaújvárosi Bartók Színház műsorán lesz látható.
Színház

Egyeztetést sürget a Színházi Dolgozók Szakszervezete a kiözelmúltbeli balesetek miatt

A szakszervezet közleményt bocsátott ki, amelyben leírták, csak azokban az esetekben tudnak aktívan fellépni, ha szakszervezeti tag az érintett, ugyanakkor kezdeményezik, hogy más színházi szervezetekkel közösen dolgozzanak ki protokollt a hasonló esetekre.
Vizuál

Játéktól a mesterségig – népi kézműves kiállítás nyílt a Hagyományok Házában

A Hagyományok Háza egyedülálló tárlattal várja a látogatókat Játéktól a mesterségig címmel, amely a népi kézműves szakképzések végzős hallgatóinak vizsgaremekeit mutatja be, szeptember 25-éig.

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Klasszikus ajánló

Idén is régizenei hétvégék várják a közönséget Eszterházán

Idén nyáron is Eszterházára invitálja a közönséget a Haydneum – Magyar Régizenei Központ, ahol július 19. és augusztus 25. között hat hétvégén keresztül magas színvonalú, korhű hangszeres régizenei hangversenyeket rendeznek.
Klasszikus beszámoló

Kobayashi Ken-Ichiróval turnézott Japánban a MÁV Szimfonikus Zenekar

A MÁV Szimfonikus Zenekar a legutóbbi, 2019-es nagy sikerű japán turné után idén június 17-től július 7-ig újra a „felkelő nap országának” nagyvárosaiban vendégszerepelt, Kobayashi Ken-Ichiro vezényletével.
Klasszikus kritika

Sorscsapások két kalapácsütésben – Mahler-koncert Szombathelyen

Mahler 6. szimfóniája nem tartozik a szerző leggyakrabban játszott művei közé, a Tragikus melléknév azonban félrevezető lehet azoknak, akik először találkoznak a darabbal. Az alkotás ezúttal Szombathelyen, a Savaria Szimfonikus Zenekar előadásában hangzott el.
Klasszikus ajánló

Varázslatos tájakon várnak a Zempléni Fesztivál koncertjei

Az idén augusztus 9–19. között tartott Zempléni Fesztivál célja, hogy sokszínű műsor-összeállítással, valamint a kultúra és a turizmus összekapcsolása irányába mutatott elkötelezettségével megismertesse a régió történelmi és kulturális értékeit a világgal.
Klasszikus hír

Fischer Iván lett az Európai Unió Ifjúsági Zenekarának zeneigazgatója

Az együttes bejelentette, július 10-től Fischer Ivánt nevezik ki zeneigazgatójuknak. A dirigens a pozícióban Vaszilij Petrenkót váltja, aki tíz sikeres éven át volt a társulat vezető karmestere.