Klasszikus

Igényes zene, stílustól függetlenül – új koncertsorozatot indít az MVM

2024.04.16. 09:50
Ajánlom
A klasszikus zenét és a minőségi könnyűzenét a középpontba állító új eseménysorozat indul az MVM támogatásával. Az MVM Classic&Club koncertjei a két műfaj kiemelkedő hazai tehetségeinek egyedi produkcióit vonultatják fel. Az első alkalmakon Baráti Kristóf, Balázs János, Bogányi Gergely, az Anima Musicae Kamarazenekar, illetve Tóth Vera, Csík János, valamint Pál István „Szalonna” és Bandája lép színpadra.

Névadó szponzorként támogatja az MVM a 2024 nyarán induló MVM Classic&Club koncertsorozatot, melynek művészeti vezetője Balázs János Kossuth-díjas zongoraművész. A sorozat klasszikus zenei hangversenyek mellett jazz, népzenei és könnyűzenei koncerteket kínál az igényes zeneművészet szerelmeseinek.

Az első évadot kiemelkedő, Kossuth- és Junior Prima-díjas magyar zeneművészek és a könnyűzene hazai kiválóságai fémjelzik,

a későbbiekben pedig a világ legelismertebb művészeit is Magyarországra várják majd. A sorozat részeként kerül sor a klasszikus zenei produkciókat felvonultató MVM Classic, illetve a minőségi könnyűzenét középpontba helyező MVM Club koncertekre.

A szériát megnyitó MVM Classic koncert június 2-án lesz hallható, „Kossuth-díjas Junior Primák” címmel. Az eseményen Balázs János, Baráti Kristóf, illetve Bogányi Gergely Kossuth-, Liszt Ferenc- és Junior Prima-díjas világhírű művészek nyújtanak majd felejthetetlen zenei élményt, a Junior Prima- és Artisjus-díjas Anima Musicae Kamarazenekar közreműködésével. Az első MVM Club eseményen, június 6-án pedig Tóth Vera, Artisjus-díjas énekesnő, Csík János, Kossuth-díjas zenész, illetve Pál István „Szalonna” és Bandája mutat be egy egészen egyedi produkciót.

MVMCC2-094653.jpg

Mátrai Károly, az MVM Csoport vezérigazgatója; Baráti Kristóf Kossuth-díjas hegedűművész; Tóth Vera Artisjus-díjas énekesnő; Balázs János Kossuth-díjas zongoraművész, a koncertsorozat művészeti vezetője és Bucz Magor Junior Prima-díjas zeneszerző, a sajtótájékoztató moderátora (Fotó/Forrás: MVM Zrt.)

„Az MVM-nek a zeneművészet támogatása iránti elkötelezettsége több évtizedes múltra tekint vissza, de folyamatosan keressük az új lehetőségeket, hogy még többet adjunk a művészetnek, a művészeknek és ezáltal a kultúraszerető közönségnek. A koncertsorozat szervesen illeszkedik hagyományainkhoz, miközben friss, színes tematikával és kiváló minőségű zenei kínálattal szolgál.

Az MVM Classic&Club koncertsorozat egy új, izgalmas fejezetet nyit a zenei kultúrában, összehozva a klasszikus és könnyűzene szerelmeseit

egy olyan rendezvénysorozaton, melynek célja a kölcsönös megértés és tisztelet megteremtése a különböző műfajok iránt. Mindez szorosan kapcsolódik az MVM ZENERGIA nagykoncertek azon törekvéséhez, amely a klasszikus zeneművészet és a minőségi könnyűzene közös ünneplését tűzte zászlajára” – mondta Mátrai Károly, az MVM Csoport vezérigazgatója.

„Fiatalos és lendületes ideológia jellemzi az MVM Classic&Club sorozatot, amely kiemelt szerepet szán a zeneművészet fiatal hazai tehetségeinek is. Azon ifjú művészeknek, akiket a Junior Prima Díj magyar zeneművészet kategóriájában is évről évre elismernek. Nem túlzás azt mondani, hogy speciális módon állítottuk össze a zenei programokat és a fellépő művészeket. A koncertsorozat művészeti vezetőjeként

a legfőbb célom, hogy közelebb hozzuk egymáshoz a két, látszólag egymástól távoli világot és műfajt, ezzel is minél többekhez juttatva el a zeneművészet legfontosabb értékeit

– tette hozzá Balázs János.

Az MVM 60 millió forinttal támogatja a koncertsorozatot, amely az energetikai holding megújított zeneművészeti aktivitásainak egyik fő eleme lesz a jövőben. Az MVM ZENERGIA jótékonysági gálakoncertet és a Junior Prima Díjat követően ez a harmadik olyan kezdeményezés, ahol az MVM kinyitja a zenei palettát, hogy az igényes zenekedvelők minél szélesebb rétegét elérje.

A programsorozatban kiemelt figyelmet kapnak a gyermekeknek szóló események is, az MVM Classic&Club gyermekkoncertekkel, illetve az év végén egy meghitt karácsonyi előadással is készül.

A koncertsorozatról további információ itt érhető el. >>>

Fejléckép: Baráti Kristóf és Balázs János produkciója az MVM Classic&Club koncertsorozat sajtótájékoztatóján (forrás: MVM Zrt.)

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Klasszikus

Elhunyt Fekete Győr István

A Magyar Érdemrend lovagkeresztjével kitüntetett zeneszerző, a Bartók Béla Zeneművészeti Szakiskola zeneszerzés tanára 88 éves volt.
Zenés színház

„Ha sztrájkolunk, ha lejjebb kapcsolunk, nem lesz magyar operaéneklés” – interjú Ókovács Szilveszterrel

Új évadról, sztrájkról, szereposztásokról és az Eiffel Műhelyházról is kérdeztük Ókovács Szilveszter főigazgatót, aki azt is elárulta, mit gondol az elmúlt időszak néhány olyan kínos ügyéről, amit felkapott a sajtó.
Színház

Nemzetközi fesztiválok a Karinthy Színházban

Június 4-én és 5-én a Nemzetközi Történetmesélő Fesztiválon, június 8-án pedig az I. Karinthy New Wave Festivalon találkozhat a közönség nemzetközileg elismert művészekkel.

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Klasszikus gyász

Elhunyt Fekete Győr István

A Magyar Érdemrend lovagkeresztjével kitüntetett zeneszerző, a Bartók Béla Zeneművészeti Szakiskola zeneszerzés tanára 88 éves volt.
Klasszikus ajánló

Martha Argerich, Mischa Maisky és Fazil Say is fellép a 10. Cziffra Fesztiválon

A 2025-ben 10. jubileumát ünneplő Cziffra Fesztivál különösen gazdag programkínálattal várja az érdeklődőket. A mintegy 40 eseményt számláló ünnepi hangversenysorozat ősszel, Cziffra György születésnapjához kapcsolódóan indul Oslóban, Budapesten és Londonban.
Klasszikus hír

Idén is tíz fiatal kapott Junior Prima Díjat a klasszikus, a könnyűzene és a jazz területéről

A május 15-én a Magyar Zene Házában tartott ünnepélyes díjátadón tíz harminc év alatti kiemelkedő művészt díjaztak, akik az elismerés mellett hárommillió forint támogatásban is részesülnek.
Klasszikus hír

Rangos elismerést kapott egy francia magazintól a Budapesti Fesztiválzenekar Eroica-lemeze

„Igazi mérföldkőhöz értünk a mű lemezfelvételeinek történetében” – fogalmazott a Diapason magazin kritikusa indoklásában. A BFZ lemezéről korábban a nemzetközi kritikai visszhang is elismerően szólt.
Klasszikus ajánló

Schiff András is fellép május végén Kismartonban

A bécsi klasszika és Joseph Haydn kompozícióinak bölcsője, az Esterházy-kastély 2024-ben, az Esterházy alapítványok megalapírásának 30., jubileumi évében az évfordulóhoz méltó programokkal és kitárt kapukkal várja a klasszikus zene szerelmeseit. Így lesz ez májusban és júniusban is.