Klasszikus

Ígéretes évadkezdés

2008.10.06. 00:00
Ajánlom
Jól indult az évad a Savaria Szimfonikus Zenekarnál. Október 1-jén, a zene világnapján rendezett, teltház előtt zajló koncertük nagy sikert aratott, a két új koncertmester hegedűszólóval mutatkozott be a közönségnek és átadták "Az év zenekari művésze" díjat is Bozsodi Lórántnak.

A folytatás is ígéretes, hiszen számos meglepetés és újdonság várja idén a nagyérdeműt. A Zenélő mese bérlet hangversenyei egy különleges világba repítik el a gyermekeket, és minden jelenlévőt, az Új szimfónia bérlet koncertjein pedig szimfonikus művek hangzanak el nagynevű hazai és külföldi vendégművészek előadásában.

A 10 forintos koncertek az esti hangversenyek délelőtti főpróbái, ahol a zenekar az esti műsort adja elő teljes egészében. A Családi hangversenyek minden korosztálynak szólnak, hogy megismerkedhessenek a klasszikus zene világával. Ilyenkor a hangversenyt követő szombat délelőtt az előző esti műsor egy-egy művét ismétli meg a zenekar.

A tavasszal újraindult Rendhagyó zeneóra – Beavató rendkívül népszerű az iskolások körében, hiszen bepillanthatnak a kulisszák mögé, meglátogathatják a zenekart próba közben, megismerkedhetnek a hangszerekkel, a művekkel, a zeneszerzővel és az aktuális korszakkal. S hogy otthon se maradjanak szombathelyi muzsikaszó nélkül, a zenekar alapítványa három CD-t is kiadott idén, így a közönség hazaviheti kedvenc dallamait.

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

10 érdekesség a ma 75 éves Marton Éváról

Június 18-án ünnepli hetvenötödik születésnapját Marton Éva Kossuth-díjas operaénekes, a Magyar Szent István-rend birtokosa, a Corvin-lánc kitüntetettje, a nemzet művésze.
Zenés színház

Díjakkal ismerte el művészei munkáját az Operaház

A 2017/18-es évad zárásaként a Csillagóra Gálaesten az intézmény legrangosabb kitüntetéseit adták át, először jutalmazva Balett- és Énekkari Kamaraművészt is.
Zenés színház

Spontán, közös énekléssel zárult a miskolci operafesztivál

Dupla gálakoncerttel, utcabállal, remek hangulatban ért véget tegnap este a 18. Bartók Plusz. A friss Kossuth-díjas Sümegi Eszter még meg is énekeltette a Miskolci Nemzeti Színház közönségét.
Klasszikus

Horgas Eszter és Vásáry Tamás Budapest díszpolgára lett

A kitüntetés posztumusz díjazottja Burger Barna fotóművész és Hazay István Kossuth-díjas geodéta, az MTA tagja.
Jazz/World

„Rockopera, csak nem rock és nem opera”

Izgalmas programzenei kísérletbe fogott a Premecz Mátyás Hammond orgonista vezette, idén 10 éves Kéknyúl Band: a bűnügyi filmek világát idézik meg a Müpa színpadán június 20-án, olyan vendégszólistákkal, mint Palya Bea és Sena. Erről kérdeztük Premecz Mátyást.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus hír

Senki nem akart négyoldalas Mozart-kéziratot venni 163 millióért

A Figaro házassága utolsó felvonásának egyik zenei vázlata az előzetes becslések szerint 500 ezer euróért kelhetett volna el egy árverésen. Nem vette meg senki.
Klasszikus ajánló

„A kezdetekben minden zene kamarazene volt”

Kokas Katalin és Kelemen Barnabás világhírű hegedűművészek által alapított Fesztiválakadémiát június 23-29-ig rendezik a Liszt Ferenc Zeneakadémián.
Klasszikus

Kiállítás nyílik Bősze Ádám antikváriumának kottagyűjteményéből

Sopronban, az Ünnepi Hetek Alkalmából nyílik meg Bősze Ádám Zenei Antikváriumának kiállítása, amely a két háború közötti különleges kottacímlapjait mutatja meg az érdeklődőknek.
Klasszikus fszek

Új helyre költözik a FSZEK Zenei Gyűjteménye

Épületfelújítás miatt augusztus 6-ától várhatóan 2019 augusztusáig a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Központi Könyvtárának épületében működik a Zenei Gyűjtemény.
Klasszikus díszpolgár

Horgas Eszter és Vásáry Tamás Budapest díszpolgára lett

A kitüntetés posztumusz díjazottja Burger Barna fotóművész és Hazay István Kossuth-díjas geodéta, az MTA tagja.