Klasszikus

Igricz György és Bényei Tamás Zene-közelben

2011.12.02. 13:56
Ajánlom
Csiba Lajos és Juhász Előd műsora hétfő délutánonként hallgatható a Magyar Katolikus Rádió műsorán.

A december 5-i élő egyenes adásban a vendégektől elsősorban különböző újdonságokról hallhatunk: így például az adventi időszakban különösen aktuális egyházzenei kezdeményezésekről, köztük a keleti egyházak zenéjének megismertetéséről. Az Igricz Györggyel, Filharmónia Budapest Kht. igazgatójával folytatott beszélgetés természetesen év végi összegezést is felvillant majd.

A Hot Jazz Band sűrű évet záró programjairól is szól majd az együttes vezetője, Bényei Tamás. S arról is, hogy jövőre milyen irányban kívánják bővíteni repertoárjukat és kikkel, mely együttesekkel szeretnének együttműködni.

Nem maradhat el ezúttal sem a zenei áthallások, motívum-transzformációk vizsgálata, továbbá folytatódik a hallgatók kívánságára a Repríz is - korábbi adások egy-egy emlékezetes részletének felelevenítésével. S ha a műsoridő engedi, csaknem minden alkalommal egy-egy nevezetes koncertet is idéz a Zene-közelben.

Zene-közelben
Magyar Katolikus Rádió, FM 102.1 - 2011. december 5. 16:34-17:30
Csiba Lajos és Juhász Előd műsora
Vendég: Igricz György (Filharmónia Budapest Kht.) és Bényei Tamás (Hot Jazz Band)

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Elmezavara miatt nem ítélik el a zongoraművész volt feleségét, aki megölte két gyermeküket

 Egy texasi bíró hétfőn elmezavara miatt nem találta bűnösnek két kislányuk meggyilkolásában Vagyim Holodenko ukrán zongoraművész volt feleségét.
Vizuál

Így áll most a Liget-projekt – galéria

Töprengett mostanában azon, hogy haladhat a munka a Városligetben és a múzeumokban? Képek és átadási időpontok a cikkben.
Vizuál

Már biztos: mozifilm lesz a Downton Abbey-ből

Hosszú találgatás után most megerősítették, hogy filmváltozat készül az angol sorozatból. A hírek szerint az eredeti szereplőgárda tagjai is visszatérnek.
Zenés színház

Frankó Tünde: „Kedves pikantériát ad...”

Egy művésznek az a legfontosabb, hogy a törekvéseiben a színháza partner legyen - állítja Frankó Tünde. A Palotakoncertek fellépőit bemutató sorozatunkban a népszerű primadonna válaszolt kérdéseinkre.
Zenés színház

Laki Péter: „Ez nem hagyományos gála”

A fiatal táncos komikus igazi showman, és karizmatikus színpadi jelenlétét a Budavári Palotakoncerteken is kamatoztatja: Kerényi Miklós Mátéval együtt látják el a házigazda feladatát.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus ajánló

Komolyzene a Vajdahunyadvárban!

Javában tart a nyár legszívderítőbb szabadtéri zenei fesztiválja, a Vajdahunyadvári Nyári Zenei Fesztivál. A soron következő koncerteket a Mendelssohn Kamarazenekar, a Musica Sonora Kamarazenekar és a Budapesti Vonósok adják.
Klasszikus interjú

Boros Misi: „Minden egyes hangra érdemes odafigyelni”

Nyaralásról, fociról, gyakorlásról kérdeztük Boros Misit, beszélgetésünk során a Bogányi Gergellyel közös Arénakoncert is szóba került.
Klasszikus fesztivál

Auer Fesztivál Veszprémben

Minden művész hovatartozását a hazai rög dönti el – vallotta Auer Lipót, akinek a szülővárosában, Veszprémben negyedik alkalommal rendeznek zenei fesztivált.
Klasszikus hír

Herbert von Karajan is bekerült Madame Tussauds panoptikumába

A legendás osztrák karmester viaszszobrát hétfőn leplezték le Bécsben. Hat hónapon át dolgoztak rajta.
Klasszikus Szentendrei Ister Napok

Szentendrei Ister Napok – a Duna ünnepe

Szentendrén 2018. július 21-22-én kerül sor az immár több mint egy évtizede megrendezendő Ister Napokra, azaz a Duna ünnepére. A város helyi hagyományaira és népzenére épülő fesztivál az egyik legkedveltebb ingyenes, családi rendezvény.