Klasszikus

Igudesman and Joo a Müpában

2010.08.25. 14:42
Ajánlom
Komolyzenei stand-up comedy, tréfa és virtuozitás a Zene világnapján. Játsszon a Fidelióval és legyen vendégünk az október 1-i előadásra!

Aleksey Igudesman hegedűművész és Richard Hyung-ki Joo zongoravirtuóz sok-sok humorral fűszerezve mutat fityiszt az összes puristának, akik azt gondolják, hogy „a komolyzene" egy másik kaszt kiváltsága, és csak a beavatottak élvezhetik. Első hazai fellépésük alkalmával megtapasztalhatjuk, hogyan sasszézik le a klasszikus muzsika az elefántcsonttoronyból. A gálakoncert első felében pedig a crossoverben járatos Fugato Orchestra tagjaiból alakult Fele Királyság (Farkas Izsák – elektromos hegedű, ének; Simkó-Várnagy Mihály – elektromos cselló, ének; Alpár Balázs – billentyűs hangszerek, ének, melodika; Nagy Zsolt – ütőhangszerek) szórakoztatja a nagyérdeműt. Figyelem, csak az jöjjön, aki felkészült, lelke, füle, nyitott, arcizma erős...

Kérdésünk: Igudesman és Joo kinek a diszkóhimnuszát használták fel egyik hírhedt jelenetükhöz? 

A helyes választ szeptember 14. éjfélig megjelölő olvasóink közül öten vehetnek részt másodmagukkal a Fidelio.hu vendégeként a október 1-jei rendhagyó előadáson.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Elmezavara miatt nem ítélik el a zongoraművész volt feleségét, aki megölte két gyermeküket

 Egy texasi bíró hétfőn elmezavara miatt nem találta bűnösnek két kislányuk meggyilkolásában Vagyim Holodenko ukrán zongoraművész volt feleségét.
Vizuál

Így áll most a Liget-projekt – galéria

Töprengett mostanában azon, hogy haladhat a munka a Városligetben és a múzeumokban? Képek és átadási időpontok a cikkben.
Vizuál

Már biztos: mozifilm lesz a Downton Abbey-ből

Hosszú találgatás után most megerősítették, hogy filmváltozat készül az angol sorozatból. A hírek szerint az eredeti szereplőgárda tagjai is visszatérnek.
Zenés színház

Frankó Tünde: „Kedves pikantériát ad...”

Egy művésznek az a legfontosabb, hogy a törekvéseiben a színháza partner legyen - állítja Frankó Tünde. A Palotakoncertek fellépőit bemutató sorozatunkban a népszerű primadonna válaszolt kérdéseinkre.
Zenés színház

Laki Péter: „Ez nem hagyományos gála”

A fiatal táncos komikus igazi showman, és karizmatikus színpadi jelenlétét a Budavári Palotakoncerteken is kamatoztatja: Kerényi Miklós Mátéval együtt látják el a házigazda feladatát.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus fesztivál

Auer Fesztivál Veszprémben

Minden művész hovatartozását a hazai rög dönti el – vallotta Auer Lipót, akinek a szülővárosában, Veszprémben negyedik alkalommal rendeznek zenei fesztivált.
Klasszikus hír

Herbert von Karajan is bekerült Madame Tussauds panoptikumába

A legendás osztrák karmester viaszszobrát hétfőn leplezték le Bécsben. Hat hónapon át dolgoztak rajta.
Klasszikus Szentendrei Ister Napok

Szentendrei Ister Napok – a Duna ünnepe

Szentendrén 2018. július 21-22-én kerül sor az immár több mint egy évtizede megrendezendő Ister Napokra, azaz a Duna ünnepére. A város helyi hagyományaira és népzenére épülő fesztivál az egyik legkedveltebb ingyenes, családi rendezvény. A hagyományos szombat esti zenés gyertyaúsztatás mellett számtalan, a Duna köré szerveződő játék, táncház, koncert - többek között a Muzsikás, Vujicsics Együttes, Zuboly, Guca Partyzans, Dalabai, Herczku Ágnes és Nikola Parov Quartet - várja a Szentendrére látogatókat.
Klasszikus vicces

Bolhás kutyus vette el a színpadot a hegedűművész Quentin Tarantinótól

A szégyentelen Blöki dörgölőzött, hempergőzött, vakarózott, és a füle botját sem mozdította a zenére. Most ez a szakasza van az évnek.
Klasszikus vagyim holodenko

Elmezavara miatt nem ítélik el a zongoraművész volt feleségét, aki megölte két gyermeküket

 Egy texasi bíró hétfőn elmezavara miatt nem találta bűnösnek két kislányuk meggyilkolásában Vagyim Holodenko ukrán zongoraművész volt feleségét.