Klasszikus

II. Régi Zene Nyári Egyetem – Tokaj

2004.05.18. 00:00
Ajánlom
A sikeres tavalyi kurzus után immár második alkalommal várják a szervezők a régi zene iránt érdeklődőket a Régi Zene Kurzusra 2004. július 13-23. között. A kurzus lehetőséget nyújt fiatal zenészeknek arra, hogy külföldi régizene-képzés után hazatért tanárokkal találkozhassanak.

A kurzus kilenc aktív napján a tanítás napi hat órában zajlik, a kurzus ideje alatt négy tanári és négy növendékkoncert lesz hallható a város különböző helyszínein. Mindezek mellett a Bodrog-parti helyszín, a barokk kisváros, a szép környék és a jó borok által inspirált légkör kiváló lehetőség az eredményes munkához.

A kurzusra az alábbi szakokkal várják az érdeklődőket:

Ének (Bodrogi Éva, Kiss Noémi), furulya (Januj Anna), viola da gamba (Kallai Nóra), csembaló é generálbasszus (Papp Rita, Ratkó Ágnes), barokk heedű (Tóth Mónika), barokk fuvola (Csalog Benedek), Barokk/renszánsz tánc (Kovács Gábor), klavikord (Pétery Dóra), lant és barokk Gitár (Davidovics Igor), kamarakórus (Bali János).

A kurzusok tanítási nyelve magyar, angol és német. Jelentkezési határidő: 2004. május 20. További információért érdeklődni lehet a (20) 421-8402-es telefonszámon vagy az uszikujs@axelero.hu címen.

Programkereső

Legnépszerűbb

Vizuál

Színes, szélesvásznú életműdíjak a magyar film ünnepén

Megszámlálhatatlan filmben és televíziós alkotásban játszottak az 5. Magyar Filmhét életműdíjasai: Andorai Péter, Bánsági Ildikó, Bodrogi Gyula, Koncz Gábor és Venczel Vera. A díjátadóval megkezdődött a filmhét, hét kategóriában összesen 203 filmet vetítenek a Corvin moziban.
Színház

Udvaros Dorottya: „Mintha az élet direkt adná nekem ezeket a szerepeket”

Világhírű román rendező, Silviu Purcărete állította színpadra a Nemzeti Színházban Csehov utolsó, összegző főművét, a Meggyeskertet. A román és az orosz színházi iskoláról, Csehovról és a tavaszról is beszélt a női főszerepet alakító Udvaros Dorottya.
Klasszikus

Megújul a Virtuózok, május elejétől már nézheti a tévében

Idén kamaraegyüttesek versenyeznek a Virtuózok 5. évadában, május 3-án lesz a széria első adása. Mutatjuk, kik versenyeznek!
Jazz/World

Mary Lou Williams, aki az ujjaival imádkozott zongorázás közben

A női zenészekről szóló sorozatunkból nem hiányozhat Mary Lou Williams, aki nemcsak azért izgalmas, mert elsőként szerzett érvényt magának női zeneszerzőként és zongoristaként, de azért is, mert beemelte zenéjébe azt a spirituális töltetet, ami a szakrális jazz anyjává avatta őt.
Vizuál

Ruben Brandt visszatért a tett helyére – interjú Milorad Krstić-csel

Milorad Krstić animált krimije, a Ruben Brandt 40 ezer néző felett jár, és közel került az Oscar-jelöltséghez. A Műcsarnokban rendezett kiállítással a kör teljessé vált, a festménytolvaj visszatért születési helyére. A művészettörténeti utalásokkal zsúfolt mozi 2018 egyik legmeghatározóbb mozzanata volt a magyar kultúrában, így alkotója bekerült az idei Kult50-be is.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Klasszikus hír

Évadot hirdetett a Nemzeti Filharmonikusok

Hét bérletet hirdet meg A zene kaland! mottójú 2019/20-as évadára a Nemzeti Filharmonikus Zenekar és a Nemzeti Énekkar. Az évad rezidens művésze Rost Andrea lesz.
Klasszikus magazin

A Kodály-módszer hírnöke: Szőnyi Erzsébet 95 éves

A kilencvenöt éves Szőnyi Erzsébet rengeteget tett a Kodály-módszer megőrzéséért, de saját jogán is kiváló zeneszerző. Születésnapján köszöntjük.
Klasszikus virtuózok

Megújul a Virtuózok, május elejétől már nézheti a tévében

Idén kamaraegyüttesek versenyeznek a Virtuózok 5. évadában, május 3-án lesz a széria első adása. Mutatjuk, kik versenyeznek!
Klasszikus hír

Miniszteri biztos segíti a zeneiskolák hangszercsere-programját

A megalakult a hangszercsere bizottság a Hangszercsere program gördülékenységét biztosítja.
Klasszikus hír

Elhunyt Martin Böttcher, Németország egyik legsikeresebb filmkomponistája

A Winnetou-filmek legendás zeneszerzőjét kilencvenegy éves korában, szombatra virradóra érte a halál a schleswig-holsteini Rendsburgban.