Klasszikus

II. Régi Zene Nyári Egyetem – Tokaj

2004.05.18. 00:00
Ajánlom
A sikeres tavalyi kurzus után immár második alkalommal várják a szervezők a régi zene iránt érdeklődőket a Régi Zene Kurzusra 2004. július 13-23. között. A kurzus lehetőséget nyújt fiatal zenészeknek arra, hogy külföldi régizene-képzés után hazatért tanárokkal találkozhassanak.

A kurzus kilenc aktív napján a tanítás napi hat órában zajlik, a kurzus ideje alatt négy tanári és négy növendékkoncert lesz hallható a város különböző helyszínein. Mindezek mellett a Bodrog-parti helyszín, a barokk kisváros, a szép környék és a jó borok által inspirált légkör kiváló lehetőség az eredményes munkához.

A kurzusra az alábbi szakokkal várják az érdeklődőket:

Ének (Bodrogi Éva, Kiss Noémi), furulya (Januj Anna), viola da gamba (Kallai Nóra), csembaló é generálbasszus (Papp Rita, Ratkó Ágnes), barokk heedű (Tóth Mónika), barokk fuvola (Csalog Benedek), Barokk/renszánsz tánc (Kovács Gábor), klavikord (Pétery Dóra), lant és barokk Gitár (Davidovics Igor), kamarakórus (Bali János).

A kurzusok tanítási nyelve magyar, angol és német. Jelentkezési határidő: 2004. május 20. További információért érdeklődni lehet a (20) 421-8402-es telefonszámon vagy az uszikujs@axelero.hu címen.

Programkereső

Legnépszerűbb

Színház

Fenyő Iván: „Úgy éreztem, hogy megszűnt az összetartás”

Idén folytatódik a „legendás” Máté-Horvai osztály előadássorozata a Jurányi Házban, amely most Fenyő Iván életével foglalkozik. Őt kérdezte a Jurányi Latte a főiskolás emlékeiről, illetve arról, miért szállt ki az AlkalMáté Trupp-ból, és vajon játszik-e majd a róla szóló előadásban.
Zenés színház

Oszvald Marika: „Semmi ok az aggodalomra, jó idők járnak az operettre”

A Halhatatlanok Társulatának tagja, Kossuth- és Jászai-díjas, és cigánykerekeiről azok is ismerik, akik nem járnak operettbe. Oszvald Marika a budavári gálakoncertről, és arról is beszélt, hogy kell-e félteni az operett műfaját.
Klasszikus

Molnár Anna rangos kortárs zenei fesztiválon énekel Darmstadtban

A magyar énekesnő Eötvös Péter és Balogh Máté műveit adja elő az Internationale Freienkurse für Neue Musik fesztiválon.
Klasszikus

Ők a King’s Singers új tagjai

A következő évtől Edward Button kontratenor és Nick Ashby basszbariton a legendás énekegyüttes új tagjaiként állnak színpadra.
Plusz

A balatonfüredi Anna-bál mítosza és a valóság

Szombaton 193. alkalommal rendezik meg a balatonfüredi Anna-bált, aminek névadó kisasszonyát lehet, hogy nem is Annának hívták.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus videó

Ismerkedj meg a zongoristával, aki elefántoknak játszik klasszikusokat!

Vagy legalábbis az egyik biztosan. Ez derül ki abból a videóból, amelyet egy kalandos életű koncertzongorista osztott meg.
Klasszikus kórus

Solti Árpád nyerte a Mátrai Művészeti Napok zeneszerzői pályázatát

Solti Árpád műve nyerte el a Vox Mirabilis és a Muzsikál az Erdő Alapítvány zeneszerzői pályázatának fődíját, amelyet a Mátrai Művészeti Napok jubileuma alkalmából hirdettek meg
Klasszikus fidelio klasszik

Fidelio Klasszik: Koncertektől hangos kastélyok és várak

A Fidelio és a Klasszik Rádió közös magazinműsorának következő adása július 21-én lesz hallható a 92.1-en.
Klasszikus molnár anna

Molnár Anna rangos kortárs zenei fesztiválon énekel Darmstadtban

A magyar énekesnő Eötvös Péter és Balogh Máté műveit adja elő az Internationale Freienkurse für Neue Musik fesztiválon.
Klasszikus ajánló

Így telik a Klassz a pARTon! fesztivál (és ajánlunk néhány következő koncertet is)

Július 8-án a Pesti Vigadóban startolt a Klassz a pARTon! fesztivál, amelynek a következő héten Szigligeten, Balatonfüreden és Paloznakon lesznek koncertjei. A Danubia Zenekar, Érdi Tamás, Vásáry Tamás és a Concerto Budapest a fellépők között.