Klasszikus

III. Nemzetközi Nyári Kórusakadémia

2006.04.29. 00:00
Ajánlom
Karnagyok számára oratóriumvezénylési kurzust, énekkarok számára kórusműhelyt rendez a III. Nemzetközi Nyári Kórusakadémia 2006 júliusában Sárospatakon és Tokajban.

Az oratóriumvezénylési kurzus résztvevői intenzív gyakorlási lehetőséghez jutnak zongorával, vonósnégyessel, vonószenekarral és szimfonikus zenekarral egyaránt, a kurzus zárókoncertjein pedig fellépésre is lehetőség nyílik. A kurzus vezetői: Farkas András és Hansruedi Kämpfen.

A kórusműhely résztvevői a két zárókoncerten, a próbákon és a hangképzéseken kívül kirándulásokon, borkóstoláson és kulturális programokon vehetnek részt. Kórusvezetők: Mindszenty Zsuzsánna és Sándor Zoltán.

A kurzus anyaga: Mozart: Koronázási mise, Dvorák: D-dúr mise, Rheinberger: Stabat Mater, Farkas: Köröshegyi betlehemes. A III. Nemzetközi Nyári Kórusakadémiára 2006. május 15-ig lehet jelentkezni az alábbi honlapról letölthető jelentkezési lappal.

További információk a Nyári Kórusakadémia irodájában, Sándor Zoltánnál kaphatók (3519 Miskolc, Ungvári utca 18., tel.: (30) 636-1496, fax: (46) 422-372, e-mail cím: sandor.zoltan@chello.hu), illetve az alábbi honlapon olvashatók.

Programkereső

Legnépszerűbb

Színház

Elhunyt Böröndi Tamás, a Vidám Színpad igazgatója

Az ismert és sokak által szeretett színész, színházigazgató 65 éves volt.
Színház

Aki eljátszott mindent, amit magyar színművész eljátszhat – 85 éves Törőcsik Mari

1935. november 23-án született Törőcsik Mari Kossuth-nagydíjas, kétszeres Kossuth-díjas színművész, a Nemzet Színésze, aki egy Heves megyei községből, Pélyről indulva vált a hazai színjátszás egyik legnagyobb alakjává.
Klasszikus

Levelei bizonyíthatják Chopin homoszexualitását

Több férfihoz is szerelem fűzte a nagy lengyel zeneszerzőt, Frédéric Chopint. Mindezt olyan levelek bizonyítják, amelyeket eddig szándékosan rejtettek el, fordítottak vagy magyaráztak félre.
Színház

„Csönd, zokogás, fájdalom” – Böröndi Tamásra emlékezik Bodrogi Gyula

Rövid, versnek is beillő nekrológot közölt kollégájáról a Kossuth-díjas, Nemzet Művésze címmel kitüntetett Bodrogi Gyula. Az éjjel elhunyt Böröndi Tamásra emlékezik,
Színház

Otthonában köszöntötte Törőcsik Marit a Nemzeti társulata

A művészek a járványhelyzetben is teljesítették Törőcsik Mari tavalyi kívánságát, mely szerint nem kér mást, csak hogy idén is eljöjjön hozzá az ő drága Nemzetije.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Klasszikus ajánló

Olasz világsztárral és adventi koncerttel folytatódik a Müpa Home műsora

Olasz világsztárral és adventi koncerttel folytatódik a Müpa Home közvetítéssorozat: szerdán Mario Biondi baritont, szombaton a Budafoki Dohnányi Zenekart, vasárnap az Orfeo Zenekar és a Purcell Kórus adventi koncertjét hallhatja a közönség.
Klasszikus interjú

Karmester negyven év alatt – interjú Rajna Martinnal

Úgy véli, ilyen nincsen: karmester negyven alatt. Ő ennél még fiatalabb, viszont egyre gyakrabban halljuk a nevét. Rajna Martin a legfiatalabb dirigens volt, aki Junior Príma-díjat kapott, számos hazai zenekarral dolgozott már együtt. Azt mondja, ehhez a szakmához nem lehet eleget tudni, és éppen ez benne a jó.
Klasszikus magazin

Levelei bizonyíthatják Chopin homoszexualitását

Több férfihoz is szerelem fűzte a nagy lengyel zeneszerzőt, Frédéric Chopint. Mindezt olyan levelek bizonyítják, amelyeket eddig szándékosan rejtettek el, fordítottak vagy magyaráztak félre.
Klasszikus ajánló

Nagy dobásra készül a Virtuózok – Indul a hatodik évad!

November 20-án, péntek este egy felvezető adással veszi kezdetét a népszerű komolyzenei tehetségkutató műsor legújabb évada, amely idén átlépi az ország határait.
Klasszikus hír

Újabb nemzetközi díjat hozott el a Concerto Budapest, Keller András és Szabó Stein Imre koncertfilmje

A Bronz Lovie Award és egyben a nemzetközi közönségszavazás nyertese lett a Concerto Budapest és Keller András, Szabó Stein Imre által rendezett koncertfilmje.