Klasszikus

III. Nemzetközi Nyári Kórusakadémia

2006.04.29. 00:00
Ajánlom
Karnagyok számára oratóriumvezénylési kurzust, énekkarok számára kórusműhelyt rendez a III. Nemzetközi Nyári Kórusakadémia 2006 júliusában Sárospatakon és Tokajban.

Az oratóriumvezénylési kurzus résztvevői intenzív gyakorlási lehetőséghez jutnak zongorával, vonósnégyessel, vonószenekarral és szimfonikus zenekarral egyaránt, a kurzus zárókoncertjein pedig fellépésre is lehetőség nyílik. A kurzus vezetői: Farkas András és Hansruedi Kämpfen.

A kórusműhely résztvevői a két zárókoncerten, a próbákon és a hangképzéseken kívül kirándulásokon, borkóstoláson és kulturális programokon vehetnek részt. Kórusvezetők: Mindszenty Zsuzsánna és Sándor Zoltán.

A kurzus anyaga: Mozart: Koronázási mise, Dvorák: D-dúr mise, Rheinberger: Stabat Mater, Farkas: Köröshegyi betlehemes. A III. Nemzetközi Nyári Kórusakadémiára 2006. május 15-ig lehet jelentkezni az alábbi honlapról letölthető jelentkezési lappal.

További információk a Nyári Kórusakadémia irodájában, Sándor Zoltánnál kaphatók (3519 Miskolc, Ungvári utca 18., tel.: (30) 636-1496, fax: (46) 422-372, e-mail cím: sandor.zoltan@chello.hu), illetve az alábbi honlapon olvashatók.

Programkereső

Legnépszerűbb

Színház

Fenyő Iván: „Úgy éreztem, hogy megszűnt az összetartás”

Idén folytatódik a „legendás” Máté-Horvai osztály előadássorozata a Jurányi Házban, amely most Fenyő Iván életével foglalkozik. Őt kérdezte a Jurányi Latte a főiskolás emlékeiről, illetve arról, miért szállt ki az AlkalMáté Trupp-ból, és vajon játszik-e majd a róla szóló előadásban.
Klasszikus

Molnár Anna rangos kortárs zenei fesztiválon énekel Darmstadtban

A magyar énekesnő Eötvös Péter és Balogh Máté műveit adja elő az Internationale Freienkurse für Neue Musik fesztiválon.
Plusz

A balatonfüredi Anna-bál mítosza és a valóság

Szombaton 193. alkalommal rendezik meg a balatonfüredi Anna-bált, aminek névadó kisasszonyát lehet, hogy nem is Annának hívták.
Zenés színház

Csuha Lajos: „Még meg tudok mozdulni a színpadon”

Szíve a rockhoz, a musicalhez húzza, de magát és a közönséget is meg fogja lepni Csuha Lajos a Budavári Palotakoncereken augusztus elején. Rövid interjúnkban az előkészületekről kérdeztük, de az is kiderült, milyen új feladatok találták meg az Operettszínház záruló évadában a hetvenéves művészt.
Színház

Lázár Katinak ítélték a színikritikusok az idei életműdíjat

A Színházi Kritikusok Céhe nyolcadik alkalommal ismer el életműdíjjal a színházművészet bármely területén kiemelkedőt alkotó, 65 év feletti művészt.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus magazin

Nem csak Ravel álmodta zenekarra az Egy kiállítás képeit

Sőt, még csak nem a századforduló zenéjének zenekari virtuóza volt az első, hanem egy orosz Rimszkij-Korszakov tanítvány.
Klasszikus videó

Ismerkedj meg a zongoristával, aki elefántoknak játszik klasszikusokat!

Vagy legalábbis az egyik biztosan. Ez derül ki abból a videóból, amelyet egy kalandos életű koncertzongorista osztott meg.
Klasszikus kórus

Solti Árpád nyerte a Mátrai Művészeti Napok zeneszerzői pályázatát

Solti Árpád műve nyerte el a Vox Mirabilis és a Muzsikál az Erdő Alapítvány zeneszerzői pályázatának fődíját, amelyet a Mátrai Művészeti Napok jubileuma alkalmából hirdettek meg
Klasszikus fidelio klasszik

Fidelio Klasszik: Koncertektől hangos kastélyok és várak

A Fidelio és a Klasszik Rádió közös magazinműsorának következő adása július 21-én lesz hallható a 92.1-en.
Klasszikus molnár anna

Molnár Anna rangos kortárs zenei fesztiválon énekel Darmstadtban

A magyar énekesnő Eötvös Péter és Balogh Máté műveit adja elő az Internationale Freienkurse für Neue Musik fesztiválon.