Klasszikus

III. Regejáró Misztrál Fesztivál

2004.06.14. 00:00
Ajánlom
A Misztrál Fesztivál harmadik alkalommal kerül megrendezésre a Misztrál együttes és a Misztrál Fesztivál Alapítvány közös szervezésében. A fesztivál célja a különböző művészeti ágak autentikus forrásokon alapuló összekapcsolása (megzenésített versek, kiállítások stb), valamint az európai és ezen belül különös hangsúllyal a Kárpát-medencében élő népek irodalmi, népzenei kultúrájának megőrzése és élővé tétele.

Az idei fesztivál Nagymaroson lesz 2004. július 16-17-én, s a fesztivál másik célja a Nagymaros idegenforgalmának fellendítéséhez való hozzájárulás egy igazi kulturális attrakcióval. A legfontosabb célcsoportok a szervezett középiskolai és egyetemi fiatalság, valamint a családos szervezetek. A fesztiválon keresztül a térség turisztikai értékeit is bemutatják, így a vendégeknek a programokon túl lehetőségük nyílik a Dunakanyar értékeivel is megismerkedni.

A fesztiválon fellép többek között a Misztrál, Szélkiáltó, a Makám, a Vujicsics és a Ghymes együttes, a Vándorvokál, a Tolcsvy Trió, továbbá Berecz András, Huzella Péter, Radványi Balázs, a Musica Historica, Kobzos K. Tamás, Kátai Zoltán és Róka Szabolcs, Nemes Levente, a Lebújok együttes, a Tatros és a Móc-art.

Az egy napos jegy ára 1500, a két naposé 2500 forint; a szombati gyermekprogramra a belépés ingyenes. Jegyek a helyszínen válthatók.

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

10 érdekesség a ma 75 éves Marton Éváról

Június 18-án ünnepli hetvenötödik születésnapját Marton Éva Kossuth-díjas operaénekes, a Magyar Szent István-rend birtokosa, a Corvin-lánc kitüntetettje, a nemzet művésze.
Vizuál

Frida Kahlo személyes tárgyai a Victoria és Albert Múzeumban

A Frida Kahlo: Making Her Self Up (Hogyan építette fel magát Frida Kahlo) című kiállítás több mint 200 tárgyat mutat be a művész mexikóvárosi szülőházából, a Kék Házból, ahol 1954-ben, 47 éves korában meghalt. Festményei július elején Budapestre érkeznek.
Zenés színház

Spontán, közös énekléssel zárult a miskolci operafesztivál

Dupla gálakoncerttel, utcabállal, remek hangulatban ért véget tegnap este a 18. Bartók Plusz. A friss Kossuth-díjas Sümegi Eszter még meg is énekeltette a Miskolci Nemzeti Színház közönségét.
Vizuál

Makulátlan pálya - a színész, akinek minden filmjét Oscarra jelölték

Marlon Brando? Daniel Day-Lewis? Esetleg Jack Nicholson? Valószínűleg ők ugranak be először, ha minden idők legjobb színészére gondolunk. Pedig a legtökéletesebb filmográfiája valószínűleg John Cazale-nak volt - ehhez azonban sajnos korai halála is hozzájárult.
Zenés színház

DaCapo: lehet kétszer is érdekes ugyanaz a produkció?

Ismerik azt a keserédes érzést, amikor felvirrad egy várva várt esemény utolsó napja? Ezzel ébredtünk ma Miskolcon immár túl operabáron, régi keresztény hagyományokat idéző felvonuláson, és a RockGiovanni második előadásán is.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus

Kiállítás nyílik Bősze Ádám antikváriumának kottagyűjteményéből

Sopronban, az Ünnepi Hetek Alkalmából nyílik meg Bősze Ádám Zenei Antikváriumának kiállítása, amely a két háború közötti különleges kottacímlapjait mutatja meg az érdeklődőknek.
Klasszikus fszek

Új helyre költözik a FSZEK Zenei Gyűjteménye

Épületfelújítás miatt augusztus 6-ától várhatóan 2019 augusztusáig a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Központi Könyvtárának épületében működik a Zenei Gyűjtemény.
Klasszikus díszpolgár

Horgas Eszter és Vásáry Tamás Budapest díszpolgára lett

A kitüntetés posztumusz díjazottja Burger Barna fotóművész és Hazay István Kossuth-díjas geodéta, az MTA tagja.
Klasszikus

Ha kottát nyomtatsz egy pólóra, legalább csináld jól

Valami nagyon nem a kotta szerint alakult az Amazonon.
Klasszikus gyász

87 évesen elhunyt Gennagyij Rozsgyesztvenszkij

A világhírű orosz karmester több ízben járt Magyarországon is. Több mint félszáz művet írtak neki kortárs zeneszerzők.