Klasszikus

III. Regejáró Misztrál Fesztivál

2004.06.14. 00:00
Ajánlom
A Misztrál Fesztivál harmadik alkalommal kerül megrendezésre a Misztrál együttes és a Misztrál Fesztivál Alapítvány közös szervezésében. A fesztivál célja a különböző művészeti ágak autentikus forrásokon alapuló összekapcsolása (megzenésített versek, kiállítások stb), valamint az európai és ezen belül különös hangsúllyal a Kárpát-medencében élő népek irodalmi, népzenei kultúrájának megőrzése és élővé tétele.

Az idei fesztivál Nagymaroson lesz 2004. július 16-17-én, s a fesztivál másik célja a Nagymaros idegenforgalmának fellendítéséhez való hozzájárulás egy igazi kulturális attrakcióval. A legfontosabb célcsoportok a szervezett középiskolai és egyetemi fiatalság, valamint a családos szervezetek. A fesztiválon keresztül a térség turisztikai értékeit is bemutatják, így a vendégeknek a programokon túl lehetőségük nyílik a Dunakanyar értékeivel is megismerkedni.

A fesztiválon fellép többek között a Misztrál, Szélkiáltó, a Makám, a Vujicsics és a Ghymes együttes, a Vándorvokál, a Tolcsvy Trió, továbbá Berecz András, Huzella Péter, Radványi Balázs, a Musica Historica, Kobzos K. Tamás, Kátai Zoltán és Róka Szabolcs, Nemes Levente, a Lebújok együttes, a Tatros és a Móc-art.

Az egy napos jegy ára 1500, a két naposé 2500 forint; a szombati gyermekprogramra a belépés ingyenes. Jegyek a helyszínen válthatók.

Programkereső

Legnépszerűbb

Plusz

Megépítették a hangszereket, amiket Bosch a Gyönyörök kertjén ábrázolt

És kiderült, hogy pokolian szólnak. Nem véletlenül, hiszen az 1500 táján készült triptichon Pokol szárnyán találhatóak.
Zenés színház

Sonya Yoncheva: „Mernünk kell élni a lehetőségekkel”

Mimì, Violetta, Tosca vagy Médeia – az operairodalom legjelentősebb női szerepeit énekli a világ legnagyobb színpadain, osztatlan sikerrel. Az Opera idei tematikus évadához kapcsolódó Olasz Estély sztárvendége a Maria Callas utódjaként is emlegetett bolgár szoprán, Sonya Yoncheva.
Zenés színház

Spielberg egy 17 éves, ismeretlen lányt választott a West Side Story női főszerepére

Steven Spielberg egy nyílt szereplőválogatáson feltűnt, ismeretlen 17 éves lányra bízta Maria szerepét a West Side Story új filmes feldolgozásában.
Vizuál

A naiv festő, aki egy szenttől kapta tudását

60 év felett kezdett el festeni, és úgy vált az egyik meghatározó roma művésszé itthon, hogy csak két általánost végzett el. Balázs Jánosnak nem volt könnyű élete, de mindig elfogadta sorsát - egyedül az alkotás érdekelte.
Klasszikus

Így szóltak azok a hangszerek, amikre Mozart, Haydn, Händel vagy Beethoven komponáltak

A Felvilágosodás Korának Zenekara jóvoltából most egyesével meghallgathatjuk, milyen hangszerekre írták műveiket a legnagyobb klasszicista és barokk szerzők.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Klasszikus hollywood

Gustavo Dudamel csillagot kapott a Hollywoodi Hírességek Sétányán

Ráadásul John Williams azt mondta rá, hogy egy géniusz.
Klasszikus galéria

Ismerd meg a fényképészt, aki utánozhatatlan fotókat készít klasszikus zenészekről

Vízben ázó cselló, fegyverként használt fagottok, a térben eltévedt vonósnégyes. Nikolaj Lund fotóművészete minden, csak nem unalmas.
Klasszikus hír

Ők kaptak KÓTA-díjat idén

Erdei Péter, Szabó Dénes és Fekete Gyula is KÓTA-díjat kapott. Mutatjuk a teljes listát!
Klasszikus hír

Lajtha-díjjal tüntették ki Balog József zongoraművészt

Balog József zongoraművész vehette át a Lajtha László Alapítvány Kuratóriumának díját a magyar kultúra napján Budapesten, a Bartók Rádió Lajtha-emlékkoncertjén.
Klasszikus magazin

Ilyen lenne a #10éveskihívás kedvenc zeneszerzőinkkel

A közösségi médiában hódít a 10 éves kihívás, azaz a #10yearschallenge. Megnéztük, milyen lenne, ha a legnagyobb zeneszerzők is posztolnának fotót és szöveget.