Klasszikus

III. Szegedi Művészeti Akadémia és Mesterkurzus

2007.05.16. 00:00
Ajánlom
Idén július 12-19 között rendezik meg a III. Szegedi Művészeti Akadémiát és Mesterkurzust, amelyre május 31-ig lehet jelentkezni.

A következő kurzusok indulnak:

Magánének - Marton Éva Kossuth-díjas énekművész, a bécsi Staatsoper örökös tagja, "Kammersängerin", a LFZE tanszékvezető egyetemi tanára (2007. július 17-18-19.); Temesi Mária Liszt-díjas énekművész
Zongora - Kerek Ferenc Liszt-díjas zongoraművész
Hegedű - Szecsődi Ferenc Liszt-díjas hegedűművész
Gordonka - Sin Katalin gordonkaművész
Trombita - Boros József trombitaművész (2007. július 7-12.)
Kürt - Soós Péter kürtművész
Harsona - Gyivicsán György harsonaművész (2007. július 7-12.)
Fuvola - Varga Laura fuvolaművész
Klarinét - Maczák János klarinétművész
Fagott - Vizsolyi Lívia fagottművész (2007. július 7-12.)
Furulya - Lőrincz László blockflöteművész
Korrepetítorok - Császár Zsuzsanna, Pethő Villő, Szelezsán Beáta, Klebniczki György, Szabó Anikó, Zentai Katalin, Majtényi Eszter

Jelentkezni a lenti nevezési lapon lehet, melynek beküldési határideje 2007. május 31. Részvételi díj 20.000 Ft, ami magába foglalja a kurzuson való aktív részvételt és a kurzus koncertjeinek belépőjét.

Fizetés módja: a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola Szegedi Konzervatóriuma Alapítványának számlájára. Számlaszám: 57400217-10117688-00000000 Szőreg és Vidéke Takarékszövetkezet.

Programkereső

Legnépszerűbb

Tánc

Elhunyt Fenyves Márk mozdulatművész

A táncos-koreográfus, a magyar mozdulatművészet jelenkori képviselőinek egyike 45 évesen tragikusan fiatalon távozott. Úttörő munkásságával és az Orkesztika Alapítvánnyal élő örökséget hagyott maga után.
Könyv

„Az irodalmi életrajzok poposítása tudatos volt, a reflektorfénybe kerülés nem” – Interjú Nyáry Krisztiánnal

A virtuális és a valódi közösségi terekről, a papíralapú könyv mai napig tartó létjogosultságáról és az egy éve nyitott Magvető Caféról is kérdeztük a KULT50 magazin hasábjain Nyáry Krisztiánt, a Líra kreatív igazgatóját.
Jazz/World

A királynő varázsol - Ikonikus pillanatok Aretha Franklin pályájáról

Az augusztus 16-án rákban elhunyt soul királynő személye már életében kultikussá vált, amiről rengeteg videofelvétel is tanúskodik. Ezekből az emlékekből szemezgettünk.
Színház

„Egy fantasztikus korszaknak bukkantam a nyomára” – interjú Szikora Jánossal

Idén már hatodik alaklommal rendezi meg a Koronázási Szertartásjátékot a Vörösmarty Színház igazgatója. Az augusztus 18-i bemutató apropóján Szikora János beszélt a kezdetekről, az idei év újdonságairól és a darab nemzeti öntudatformáló szerepéről.
Könyv

Könyvtáros osztag kutatja fel a könyveket, amikre csak halványan emlékeznek az olvasók

Előfordult már, hogy egyszerűen nem tudott kiverni a fejéből egy könyvet? Néhány részletére emlékezett, de a címre vagy a szerzőre egyáltalán nem. A New York-i Közkönyvtár a legképtelenebb esetekben is próbál segíteni.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus cselló

Jelenleg ez a tizenkilenc éves fiú a világ legtöbbet hallgatott csellistája

Már ami a lemezeladási adatokat illeti. Sheku Kanneh-Mason fellépett a brit királyi esküvőn, és 100 ezer példányban adták el a debütáló lemezét. Még nem töltötte be a huszadik életévét.
Klasszikus hírek

Bencze Máté döntős a Fiatal Zenészek Eurovíziós Versenyében

A Magyarországot képviselő fiatal szaxofonos az öt döntős közé jutott a Fiatal Zenészek Eurovíziós Versenyén Edinburghben.
Klasszikus jótékonyság

Érdi Tamás látássérültek javára koncertezik a Zeneakadémián

Harminc éves a „Szól a szív” Alapítvány, amely számos alkalommal segítette a Vakok Iskoláját, amelynek Érdi Tamás egykor tanulója volt. Szeptember 18-án jótékonysági koncertet rendeznek a Zeneakadémián, nem drága a belépőjegy, de jó célt szolgál.
Klasszikus magazin

Így telt Vásáry Tamás 85. születésnapja

A torta egy zongorát mintázott, számtalan zenerajongó köszöntötte, este pedig a Fővárosi Nagycirkusz is meglátogatta. Vásáry Tamás augusztus 11-én ünnepelte a 85. születésnapját.
Klasszikus kotta

Ez a francia zenekar iPad-re cseréli a nyomtatott kottákat

Az Orchestre National d’Île-de-France a következő évadtól elfelejtheti a nyomtatott kottákat, 120 muzsikusuk ugyanis iPad-eket kap. De nem ők az egyetlen zenekar, akik lépést tartanak a technológiával.