Klasszikus

Impressziók

2007.06.12. 00:00
Ajánlom
Ez a címe Nagy János audiovizuális performanszának, amelyet június 21-én mutatnak be a Művészetek Palotájában a Four Bones Harsonakvartett, Palya Bea, Nagy János és Kovács Tamás "Tobzi" közreműködésével.

Az elsősorban a négy harsonára írt művet a Four Bones adja elő, akik azzal a nem titkolt szándékkal lépnek a közönség elé, hogy megmutassák a harsonajátékban rejlő, eddig a hazai közönség számára kevésbé ismert számtalan lehetőséget, mind a hangzásvilágot, mind a technikai játékot tekintve (pl. térhatású zenei effektek használatával).

A különleges eseményben részt vesz Palya Bea is, aki énekesként működik közre a produkcióban. A művészek játékát Merényi Dávid és Nagy Gergely zenére komponált fotó montázsa teszi még színesebbé. A dalok szövegéül az elismert költőnő, Karafiáth Orsolya zenére írt impressziói szolgálnak. Közreműködik továbbá az ütőhangszereket megszólaltatva Kovács Tamás "Tobzi", és a zongora mögött maga a szerző, Nagy János is.

(2007. június 21. 19:30 Művészetek Palotája - Fesztivál Színház (Budapest) - Nagy János: Impressziók; km.: Four Bones Harsonaquartet (tagjai: Magyar Péter, Villányi László, Halász Ágoston, Gyetvai Péter), Palya Bea (ének), Nagy János (zongora), Karafiáth Orsolya (vers), Kovács "Tobzi" Tamás (ütőhangszerek), Merényi Dávid, Nagy Gergő (fotók, vetítés)

Programkereső

Legnépszerűbb

Vizuál

Száz ólomkatonát cserélt egy vetítőgépre és az egész élete megváltozott

70 film, öt feleség, kilenc gyerek. A 100 éve született Ingmar Bergman titkát próbálják megfejteni hozzátartozók, munkatársak, kutatók, köztük a rendező egykori asszisztense, a magyar származású Katinka Faragó a legendás svédről készült dokumentumfilmben.
Jazz/World

Ezeket a jazzlemezeket hallgasd meg júliusban!

Új – régóta időszerű – sorozatunkban havonta ajánlunk hallgatásra érdemes lemezeket a frissen megjelent magyar és külföldi kiadványok közül. Az első cikk jogán megengedjük magunknak, hogy az előző hónapok terméséből is válogassunk.
Vizuál

Kiállítják Freud titkos gyűrűit

Az osztrák neurológus és pszichiáter a megajándékozotthoz kötődő mitológiai alakot vésetett az ékszerbe, amelyet csak a kiválasztottaknak ajándékozott.
Zenés színház

Dolhai Attila: „Egészséges versengés van bennünk”

Hagyomány és újítás jegyében rendezik meg hatodik alkalommal a nagy sikerű Palotakoncerteket a budai Vár gyönyörű díszletében. Bemutatjuk a húsz szólistát: elsőként az Operettszínház jól ismert és szeretett bonvivánját, Dolhai Attilát kérdeztük.
Klasszikus

Mozart zenéje enyhíti az epilepszia tüneteit

Egy friss kutatás szerint öt perc Mozart-muzsika is hozzájárulhat a betegek jobb közérzetéhez. Mindez azért is fontos, mert nem mindenkinek segítenek a drága gyógyszerek.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus hír

Gödöllőn megfér egymás mellett Bach és Django Reinhardt

Klasszikus műveket és crossover produkciókat is bemutat a Barokk Randevú elnevezésű zenei fesztivál augusztus 10-én és 12-én a Gödöllői Királyi Kastélyban.
Klasszikus Beatrice Rana

Piknik Beethovennel a kastélyparkban, a zene szárnyán Párizsba és Londonba

Július 21-én szombaton este és július 22-én vasárnap délelőtt újra piknikkoncertek a kismartoni Esterházy-kastély parkjában.
Klasszikus ajánló

Óbudai Nyár az Óbudai Társaskör kertjében

Az elmúlt évek hagyományait folytatva idén nyáron is várja közönségét az Óbudai Társaskör kertje, ahol július 4. és augusztus 5. között tizenhét estén át klasszikus és könnyűzenei koncertek, zenés színház, opera és színházi előadás közül válogathatnak az érdeklődők.
Klasszikus magazin

A minimalista zene már 1797-ben létezett

Ismerősen cseng Anton Reicha neve? Ugye, hogy nem. Épp ezért döntött úgy Ivan Ilić zongoraművész, hogy a videósorozatban mutatja be ennek a cseh-francia zeneszerzőnek az életét.
Klasszikus magazin

Mozart zenéje enyhíti az epilepszia tüneteit

Egy friss kutatás szerint öt perc Mozart-muzsika is hozzájárulhat a betegek jobb közérzetéhez. Mindez azért is fontos, mert nem mindenkinek segítenek a drága gyógyszerek.