Klasszikus

Impressziók

2007.06.04. 00:00
Ajánlom
Egy audiovizuális "performansz"-ra invitálják a koncertlátogató közönséget a Four Bones Quartet tagjai, Palya Bea, Karafiáth Orsolya és Kovács Tamás június 21-én a Művészetek Palotája Fesztivál Színházába. Játsszon a Fidelióval és nyerjen két jegyet a koncertre!

Nagy János: Impressziók című művét a Four Bones Kvartett számára komponálta, amelynek zenei anyaga végighalad a tradicionális hangzástól a jazzen át a modern improvizatív könnyűzenei elemekig. A koncerten részt vesz még Palya Bea is, a zenészek játékát pedig Merényi Dávid és Nagy Gergely fotóművészek zenére komponált fotómontázsa teszi még látványosabbá. A dalok szövegéül Karafiáth Orsolya költőnő zenére írt impressziói szolgálnak. A Kvartetthez csatlakozik az ütőhangszereket megszólaltatva Kovács "Tobzi" Tamás, és a zongora mögött maga a szerző, a kiváló jazz-zongorista Nagy János is.

A mű létrehozása a közönségnek nyújtott újfajta zenei és vizuális élmény színvonalas megvalósítása a produkció minden tagja számára nagyfokú kihívás, hiszen hasonló létrehozására nem volt még Magyarországon példa. Hazánkban egyedülálló, hogy egy klasszikus hangzásvilágon alapuló harsona kvartett, a hagyományos hangzástól eltérő módon, modern környezetben mutat be egy kifejezetten erre a célra komponált zenei művet.

Az előadás jó lehetőség arra, hogy a komolyzenére, a klasszikus hangzásvilágra kevésbé fogékony, de nyitott zenerajongókkal is megkedveltessék a harsonajáték egy új hangzásvilágát, illetve bemutassák a kortárs magyar zene, irodalom és a fotóművészet izgalmas találkozását.

Kérdésünk: Melyik az a 19 fős, 2004-ben létrehozott zenekar, amelynek egyik alapító tagja Nagy János? (Kérjük, válaszát ne foglalja mondatba!)

Ha a helyes választ az alábbi időpontig elküldi nekünk, sorsoláson vesz részt, amelyen egy szerencsés megfejtőnk két jegyet nyer a koncertre.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Elmezavara miatt nem ítélik el a zongoraművész volt feleségét, aki megölte két gyermeküket

 Egy texasi bíró hétfőn elmezavara miatt nem találta bűnösnek két kislányuk meggyilkolásában Vagyim Holodenko ukrán zongoraművész volt feleségét.
Vizuál

Így áll most a Liget-projekt – galéria

Töprengett mostanában azon, hogy haladhat a munka a Városligetben és a múzeumokban? Képek és átadási időpontok a cikkben.
Vizuál

Már biztos: mozifilm lesz a Downton Abbey-ből

Hosszú találgatás után most megerősítették, hogy filmváltozat készül az angol sorozatból. A hírek szerint az eredeti szereplőgárda tagjai is visszatérnek.
Zenés színház

Frankó Tünde: „Kedves pikantériát ad...”

Egy művésznek az a legfontosabb, hogy a törekvéseiben a színháza partner legyen - állítja Frankó Tünde. A Palotakoncertek fellépőit bemutató sorozatunkban a népszerű primadonna válaszolt kérdéseinkre.
Zenés színház

Laki Péter: „Ez nem hagyományos gála”

A fiatal táncos komikus igazi showman, és karizmatikus színpadi jelenlétét a Budavári Palotakoncerteken is kamatoztatja: Kerényi Miklós Mátéval együtt látják el a házigazda feladatát.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus interjú

Boros Misi: „Minden egyes hangra érdemes odafigyelni”

Nyaralásról, fociról, gyakorlásról kérdeztük Boros Misit, beszélgetésünk során a Bogányi Gergellyel közös Arénakoncert is szóba került.
Klasszikus fesztivál

Auer Fesztivál Veszprémben

Minden művész hovatartozását a hazai rög dönti el – vallotta Auer Lipót, akinek a szülővárosában, Veszprémben negyedik alkalommal rendeznek zenei fesztivált.
Klasszikus hír

Herbert von Karajan is bekerült Madame Tussauds panoptikumába

A legendás osztrák karmester viaszszobrát hétfőn leplezték le Bécsben. Hat hónapon át dolgoztak rajta.
Klasszikus Szentendrei Ister Napok

Szentendrei Ister Napok – a Duna ünnepe

Szentendrén 2018. július 21-22-én kerül sor az immár több mint egy évtizede megrendezendő Ister Napokra, azaz a Duna ünnepére. A város helyi hagyományaira és népzenére épülő fesztivál az egyik legkedveltebb ingyenes, családi rendezvény. A hagyományos szombat esti zenés gyertyaúsztatás mellett számtalan, a Duna köré szerveződő játék, táncház, koncert - többek között a Muzsikás, Vujicsics Együttes, Zuboly, Guca Partyzans, Dalabai, Herczku Ágnes és Nikola Parov Quartet - várja a Szentendrére látogatókat.
Klasszikus vicces

Bolhás kutyus vette el a színpadot a hegedűművész Quentin Tarantinótól

A szégyentelen Blöki dörgölőzött, hempergőzött, vakarózott, és a füle botját sem mozdította a zenére. Most ez a szakasza van az évnek.