Klasszikus

Improvisatio - Creatio

2010.01.26. 14:29
Ajánlom
Ezzel a címmel rendeznek konferenciát és versenyt szeptember elején Pécsett. A nemzetközi szimpózium Liszt Ferenc emléke előtt tiszteleg.

A 2005-ben és 2007-ben rendezett Liszt-zongoraverseny folytatása lesz a szeptember 5. és 12. között esemény, amit a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Kara és a Hungarofest Klassz Zenei Iroda közösen szervez. A rendezvénysorozaton improvizációs versenyre is sor kerül, ahová a zeneiskolásokat, klasszikus zongora, orgona vagy jazz zongoratanulmányokat folytatókat várják. A versenyen kategóriánként 2000 eurót vihet haza a legjobbnak bizonyult versenyző. A zsűriben Apagyi Mária, Binder Károly, Rob van Kreeveld, Király Csaba és Thierry Escaich ülnek majd, a díjkiosztó gálakoncertet az MR3-Bartók Rádió közvetíti. Természetesen számos koncertre és kerekasztal-beszélgetésre is sor kerül az egyhetes program keretében. Ez utóbbi témája a művészképzés, a pályakezdő művészek továbbképzése és a koncertéletbe való bevezetése lesz.

http://www.art.pte.hu/
http://www.klassz.org/

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

„A művészeten sírni kiváltság” – Vásáry Tamás 85 éves

Augusztus 11-én nyolcvanöt éves Vásáry Tamás Kossuth-díjas zongoraművész, karmester, a Magyar Szent István Rend birtokosa, a nemzet művésze.
Klasszikus

Rendeltek egy pepperonit, a pizzafutár egy Beethoven-szonátát is eljátszott ráadásként

Íme egy sztori arról, hogy az is arany lehet, ami nem fénylik. A tizennyolc éves Bryce Dudal pizzát kézbesített Detroitban, amikor észrevette, hogy a házban egy zongora áll. Nem tudott ellenállni.
Vizuál

24 óra alatt eltűnt a legújabb utcai Banksy-mű

Az egyik legismertebb kortárs művész minden munkájának feltűnése eseményszámba megy. Ilyen hamar viszont ritkán tűnnek el alkotásai.
Tánc

50 éves Bozsik Yvette, akinek bátorságát még Pina Bausch is elismerte

Saját nevét viselő társulata az ország egyik kiemelt, nemzetközileg is elismert kortárs táncegyüttese.
Színház

Elhunyt Kerényi Imre

A Kossuth- és Jászai Mari-díjas rendező, színigazgató hosszú, türelemmel viselt betegség után, életének 75. évében családja körében hunyt el.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus kulissza

Előkerült még egy hangfelvétel, amelyen Rahmanyinov játszik Rahmanyinovot

A Szimfonikus táncok című művének zenekari próbái idején a zeneszerző a zongorához ült, hogy demonstrálja, hogyan képzeli a darabot. Ennek a felvétele jelent most meg.
Klasszikus óbudai társaskör

Óbudai Társaskör Művészeti Munkáját Támogató Egyesület

A pártoló tagsággal nemcsak a kedvezményeket veheti igénybe, de tagdíjával hozzájárulhat a hosszabb távú tervezéshez, a minőségi előadások létrejöttéhez.
Klasszikus hír

Ma kezdődik a Kaposfest

A kamarazenei irodalom alapműveire helyezik a hangsúlyt a Kaposvári Nemzetközi Kamarazenei Fesztiválon (Kaposfest), amelyre augusztus 13. és 19. között kilencedik alkalommal kerül sor a somogyi megyeszékhelyen.
Klasszikus esterházy-kastély

Haydn szabadságra megy

A kismartoni Esterházy-kastély augusztusi piknikkoncertjén Avi Avital mandolinművész és a Haydn Filharmónai zenészei hívják olasz körútra a hallgatóságot.
Klasszikus videó

Rendeltek egy pepperonit, a pizzafutár egy Beethoven-szonátát is eljátszott ráadásként

Íme egy sztori arról, hogy az is arany lehet, ami nem fénylik. A tizennyolc éves Bryce Dudal pizzát kézbesített Detroitban, amikor észrevette, hogy a házban egy zongora áll. Nem tudott ellenállni.