Klasszikus

IN-FUSION 7 – Sound On Ultra Loud

2004.05.20. 00:00
Ajánlom
Ezúttal, május 22-én este a közép-kelet európai future jazz DJ-k krémje az A38 vendége. Az est apropója, hogy a német Perfect Toy Records május elején ad ki egy válogatáslemezt „Panorama – Nu Europa Phusion” címmel, amelyen cseh, szlovén, horvát, szerb, román, orosz és magyar producerek dzsesszes, elektronikus felvételei kapnak helyet. A válogatást a Budapesten számos alkalommal fellépett Tom Wieland állította össze, aki a régió avatott zenei szakértője.

Az est fellépői lesznek a Innocent Sorcerers – live act (Fluid Ounce, PL), Eddy meets Yannah (SLO), DJ Tall (Red Salamanda Records, CZ), az Easy Life Natural (H), Keyser & Erik Sumo (Crate Soul Brothers, H) és Tom Wieland (A).

Az Innocent Sorcerers, az „Ártatlan Varázslók” egy Andrzej Wajda-filmből kölcsönözték nevüket. A 2002-ben alakult csapat magját a zenei producer, Envee és Maceo Wyrob alkotja. 2003-ban az angol nu-jazz kiadóhoz, a Fluid Ounce-hoz szerződtek. „Believe & See” című számukban a közkedvelt Joseph Malik énekel. Zenei gyökereik közt jazz, funk, afrobeat és elektronikus ütemek szerepelnek.

Eddy Ramich gyerekkorát Hollandiában, Szlovákiában, Líbiában és Németországban töltötte, ahol a nyolcvanas évek végén kezdett el zenélni. Miután hazatért Horvátországba, hamarosan rezidens DJ lett több zágrábi klubban. 1996-ban kezdett el dolgozni Zvonimir „Dus” Dusperrel, akivel együtt rövid idő alatt a legismertebb horvát producer duó lettek. Eddy mostanában inkább barátnőjével, Jana Valdevittel dolgozik közös albumukon, amely a közeljövőben jelenik meg.

A cseh Standa Soukup – DJ Tall – 1997-ben kezdett el nujazz, broken beat és triphop stílusban zenélni, először főként prágai és plzeni klubokban. Az elmúlt évek során fellépett Angliában, Írországban, Németországban, Szlovákiában és Lengyelországban is. 2000-ben Dublinban részt vett a Red Bull Music Academy-n. Az utóbbi időben a prágai Red Salamanda Records-nál dolgozik, ahol promócióval és új tehetségek felkutatásával foglalkozik.

Tom Wielandot talán nem szükséges bemutatni a budapesti party közönségnek, hiszen már számos alkalommal járt a hajón. A Les Gammas együttes DJ-je hosszú évek óta Bécsben él. Az elmúlt évtizedben lemezlovasként bejárta az egész világot, Atlantától Moszkváig. Az utazások eredménye a most megjelenő Panorama válogatásalbum, amelyen két magyar felvétel is található (Easy Life Natural – Shebedee, Crate Soul Borthers – Flying Down To Rio). A közeljövőben jelenik meg egy régi magyar jazz számokból álló válogatás a Cosmic Sounds London kiadónál, amelynek első részét szintén Tom Wieland, míg a másodikat Keyser & Shuriken állította össze.

A Crate Soul Brothers – a május 22-i est házigazdája – 2000-ben alakult. Tagjai az Európa különböző szegleteiben rendszeresen fellépő future jazz DJ-páros, Keyser & Shuriken, valamint Erik Sumo. A formáció az elmúlt években több remixet készített angol, német és osztrák kiadók számára. A csapat első saját felvétele a Panorama válogatáson jelenik meg, a számot már most olyan ismert DJ-k játsszák, mint Nicola Conte, Rainer Trüby, Toshio Matsuura, Dom Servini, Painé vagy DJ Spider.

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

Kalocsai Zsuzsa: „A szívünk-lelkünk benne van”

Kalocsai Zsuzsa született díva, igazi primadonna, aki nem csak csodás hangjának, hanem belső eleganciájának, királynői megjelenésének köszönhetően érdemelte ki a Budapesti Operettszínház közönségének szeretetét.
Klasszikus

Boros Misi: „Minden egyes hangra érdemes odafigyelni”

Nyaralásról, fociról, gyakorlásról kérdeztük Boros Misit, beszélgetésünk során a Bogányi Gergellyel közös Arénakoncert is szóba került.
Vizuál

Színekkel keltették új életre Pompeii-t és Herculaneum-ot

Nemcsak a színpompás panelek érdekesek, de a helyszínek is, ahol kiállították őket. Az igazgató szerint mindez remek módja a múlt a jelen összekapcsolásának.
Klasszikus

Herbert von Karajan is bekerült Madame Tussauds panoptikumába

A legendás osztrák karmester viaszszobrát hétfőn leplezték le Bécsben. Hat hónapon át dolgoztak rajta.
Zenés színház

Peller Károly: „Többet készülünk rá, mint egy gálakoncertre”

Augusztus 3-án és 4-én a budai várban adnak gálakoncertet az Operettszínház művészei. Peller Károly a felkészülés folyamatáról mesélt.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus fidelio klasszik

Fidelio Klasszik: Koncertektől hangos kastélyok és várak

A Fidelio és a Klasszik Rádió közös magazinműsorának következő adása július 21-én lesz hallható a 92.1-en.
Klasszikus molnár anna

Molnár Anna rangos kortárs zenei fesztiválon énekel Darmstadtban

A magyar énekesnő Eötvös Péter és Balogh Máté műveit adja elő az Internationale Freienkurse für Neue Musik fesztiválon.
Klasszikus ajánló

Így telik a Klassz a pARTon! fesztivál (és ajánlunk néhány következő koncertet is)

Július 8-án a Pesti Vigadóban startolt a Klassz a pARTon! fesztivál, amelynek a következő héten Szigligeten, Balatonfüreden és Paloznakon lesznek koncertjei. A Danubia Zenekar, Érdi Tamás, Vásáry Tamás és a Concerto Budapest a fellépők között.
Klasszikus hír

Ők a King’s Singers új tagjai

A következő évtől Edward Button kontratenor és Nick Ashby basszbariton a legendás énekegyüttes új tagjaiként állnak színpadra.
Klasszikus ajánló

Komolyzene a Vajdahunyadvárban!

Javában tart a nyár legszívderítőbb szabadtéri zenei fesztiválja, a Vajdahunyadvári Nyári Zenei Fesztivál. A soron következő koncerteket a Mendelssohn Kamarazenekar, a Musica Sonora Kamarazenekar és a Budapesti Vonósok adják.