Klasszikus

IN-FUSION 7 – Sound On Ultra Loud

2004.05.20. 00:00
Ajánlom
Ezúttal, május 22-én este a közép-kelet európai future jazz DJ-k krémje az A38 vendége. Az est apropója, hogy a német Perfect Toy Records május elején ad ki egy válogatáslemezt „Panorama – Nu Europa Phusion” címmel, amelyen cseh, szlovén, horvát, szerb, román, orosz és magyar producerek dzsesszes, elektronikus felvételei kapnak helyet. A válogatást a Budapesten számos alkalommal fellépett Tom Wieland állította össze, aki a régió avatott zenei szakértője.

Az est fellépői lesznek a Innocent Sorcerers – live act (Fluid Ounce, PL), Eddy meets Yannah (SLO), DJ Tall (Red Salamanda Records, CZ), az Easy Life Natural (H), Keyser & Erik Sumo (Crate Soul Brothers, H) és Tom Wieland (A).

Az Innocent Sorcerers, az „Ártatlan Varázslók” egy Andrzej Wajda-filmből kölcsönözték nevüket. A 2002-ben alakult csapat magját a zenei producer, Envee és Maceo Wyrob alkotja. 2003-ban az angol nu-jazz kiadóhoz, a Fluid Ounce-hoz szerződtek. „Believe & See” című számukban a közkedvelt Joseph Malik énekel. Zenei gyökereik közt jazz, funk, afrobeat és elektronikus ütemek szerepelnek.

Eddy Ramich gyerekkorát Hollandiában, Szlovákiában, Líbiában és Németországban töltötte, ahol a nyolcvanas évek végén kezdett el zenélni. Miután hazatért Horvátországba, hamarosan rezidens DJ lett több zágrábi klubban. 1996-ban kezdett el dolgozni Zvonimir „Dus” Dusperrel, akivel együtt rövid idő alatt a legismertebb horvát producer duó lettek. Eddy mostanában inkább barátnőjével, Jana Valdevittel dolgozik közös albumukon, amely a közeljövőben jelenik meg.

A cseh Standa Soukup – DJ Tall – 1997-ben kezdett el nujazz, broken beat és triphop stílusban zenélni, először főként prágai és plzeni klubokban. Az elmúlt évek során fellépett Angliában, Írországban, Németországban, Szlovákiában és Lengyelországban is. 2000-ben Dublinban részt vett a Red Bull Music Academy-n. Az utóbbi időben a prágai Red Salamanda Records-nál dolgozik, ahol promócióval és új tehetségek felkutatásával foglalkozik.

Tom Wielandot talán nem szükséges bemutatni a budapesti party közönségnek, hiszen már számos alkalommal járt a hajón. A Les Gammas együttes DJ-je hosszú évek óta Bécsben él. Az elmúlt évtizedben lemezlovasként bejárta az egész világot, Atlantától Moszkváig. Az utazások eredménye a most megjelenő Panorama válogatásalbum, amelyen két magyar felvétel is található (Easy Life Natural – Shebedee, Crate Soul Borthers – Flying Down To Rio). A közeljövőben jelenik meg egy régi magyar jazz számokból álló válogatás a Cosmic Sounds London kiadónál, amelynek első részét szintén Tom Wieland, míg a másodikat Keyser & Shuriken állította össze.

A Crate Soul Brothers – a május 22-i est házigazdája – 2000-ben alakult. Tagjai az Európa különböző szegleteiben rendszeresen fellépő future jazz DJ-páros, Keyser & Shuriken, valamint Erik Sumo. A formáció az elmúlt években több remixet készített angol, német és osztrák kiadók számára. A csapat első saját felvétele a Panorama válogatáson jelenik meg, a számot már most olyan ismert DJ-k játsszák, mint Nicola Conte, Rainer Trüby, Toshio Matsuura, Dom Servini, Painé vagy DJ Spider.

Programkereső

Legnépszerűbb

Könyv

Raktárvásárral zárja a nyarat a Libri

Hat napig várja váltakozó akciókkal és folyamatosan frissülő készlettel vásárlóit a Libri Kiadó a Szentendrei úton.
Klasszikus

Egzotikus és visszatérő vendégek Kaposváron – Kaposfest-napló 2.

A Kaposfest utolsó három napjáról szól alábbi írásunk: Brahmstól a Bolyi Soul és Gospel Kórusig haladt a fesztivál zenei programja.
Vizuál

Itt a Kisasszonyok előzetese Meryl Streeppel és Emma Watsonnal

Igazi sztárparádés feldolgozás érkezik Luisa May Alcott klasszikusából.
Klasszikus

Fischer Ivánnal a címlapon kezdi az évadot a Fidelio

Az ingyenes programmagazin évadkezdő számában az eseménynaptár mellett többek között interjút talál Láng Annamária színésszel, Ron Howard filmrendezővel, Várallyay Petra hegedűművésszel, Bán Zsófia íróval, illetve a címlapon szereplő Fischer Ivánnal. Lapozzon bele online!
Tánc

Egyik rabszolgaságból a másikba

Az Út a királyi operába című portréfilm lehetett volna negédes mese egy mulatt fiúról, aki a világon elsőként táncolhatta sötét bőre ellenére Rómeót. Szerencsére azonban Icíar Bollaí rendezőnek – Carlos Acosta produceri jelenléte mellett – sikerült megmutatnia, hogy sötétség nélkül nincs fény.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Klasszikus videó

A budapesti éjszakában csendül fel Gershwin Kék rapszódiája Kohán István videoklipjében

Kohán István és Kohán István klarinétja is felcsendül abban a kisfilmben, amelynek főszereplője a Kék rapszódia egy budapesti pinceklubban.
Klasszikus ajánló

Éjszaka még az ékszerek is varázslatosabbak

A Fidelio és a Klasszik Rádió közös magazinműsorának következő adása augusztus 24-én lesz hallható a 92.1-en, benne interjú Börcsök Annával, Deák Andreával, Hont Angélával és ifj. Kovács Antallal.
Klasszikus ajánló

Fischer Ivánnal a címlapon kezdi az évadot a Fidelio

Az ingyenes programmagazin évadkezdő számában az eseménynaptár mellett többek között interjút talál Láng Annamária színésszel, Ron Howard filmrendezővel, Várallyay Petra hegedűművésszel, Bán Zsófia íróval, illetve a címlapon szereplő Fischer Ivánnal. Lapozzon bele online!
Klasszikus kritika

Egzotikus és visszatérő vendégek Kaposváron – Kaposfest-napló 2.

A Kaposfest utolsó három napjáról szól alábbi írásunk: Brahmstól a Bolyi Soul és Gospel Kórusig haladt a fesztivál zenei programja.
Klasszikus gyász

Medve ölte meg a 44 éves Julien Gauthier francia zeneszerzőt

Julien Gauthier a természet hangjait rögzítette készülő művéhez, amikor egy medve támadt rá Kanadában.