Klasszikus

Indul a Börzsöny Barokk Napok

2011.08.15. 14:17
Ajánlom
Augusztus 23. és 27. között nyolcadik alkalommal rendezik meg a fesztivált a a Börzsöny vadregényes vonulatai között.

Az elmúlt években az eseménysorozat rangos helyett vívott ki az ország nyári kulturális kínálatában, számos neves hazai előadó mellett világhírű külföldi együttesek is felléptek már a fesztiválon. Az idei program is hasonlóan nívós kulturális élményt ígér. A barokk mellett a középkori és reneszánsz zene is megjelenik a koncerteken, amelyeken olyan neves hazai művészek és együttesek lépnek fel, mint a Voces Æquales énekegyüttes, Ábrahám Márta, Spányi Miklós, Dinyés Soma, Philipp György, Szászvárosi Sándor, a Sebastian Consort és Lachegyi Imre. Idén is megtartjuk a barokk misét, amelyen a korabeli zeneművek nem koncertszerűen, hanem tridenti rítusú, latin nyelvű szentmise keretében hangoznak el. A fesztivál eseményeinek ezúttal Szokolya, Berkenye, Nógrád, Kismaros, Verőce és Vác templomai adnak otthont, valamint újdonságként kerül be a programba Buda Ádám lantos énekmondó szabadtéri, fáklyafény melletti estje Magyarkúton, amelyet családi programnak is ajánlunk. De nem csak a páratlan zenei élmények miatt érdemes ellátogatni a koncertekre: külön felüdülést jelent a gyönyörű táj, a lenyűgöző panoráma és a koncertek helyszínéül szolgáló műemlék templomok. A fesztivál minden bizonnyal méltó záróakkordja lesz az ország nyári kulturális kínálatának. További információ a fesztivál honlapján található.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Elmezavara miatt nem ítélik el a zongoraművész volt feleségét, aki megölte két gyermeküket

 Egy texasi bíró hétfőn elmezavara miatt nem találta bűnösnek két kislányuk meggyilkolásában Vagyim Holodenko ukrán zongoraművész volt feleségét.
Vizuál

Így áll most a Liget-projekt – galéria

Töprengett mostanában azon, hogy haladhat a munka a Városligetben és a múzeumokban? Képek és átadási időpontok a cikkben.
Vizuál

Már biztos: mozifilm lesz a Downton Abbey-ből

Hosszú találgatás után most megerősítették, hogy filmváltozat készül az angol sorozatból. A hírek szerint az eredeti szereplőgárda tagjai is visszatérnek.
Zenés színház

Frankó Tünde: „Kedves pikantériát ad...”

Egy művésznek az a legfontosabb, hogy a törekvéseiben a színháza partner legyen - állítja Frankó Tünde. A Palotakoncertek fellépőit bemutató sorozatunkban a népszerű primadonna válaszolt kérdéseinkre.
Klasszikus

Piknik Beethovennel a kastélyparkban, a zene szárnyán Párizsba és Londonba

Július 21-én szombaton este és július 22-én vasárnap délelőtt újra piknikkoncertek a kismartoni Esterházy-kastély parkjában.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus fesztivál

Auer Fesztivál Veszprémben

Minden művész hovatartozását a hazai rög dönti el – vallotta Auer Lipót, akinek a szülővárosában, Veszprémben negyedik alkalommal rendeznek zenei fesztivált.
Klasszikus hír

Herbert von Karajan is bekerült Madame Tussauds panoptikumába

A legendás osztrák karmester viaszszobrát hétfőn leplezték le Bécsben. Hat hónapon át dolgoztak rajta.
Klasszikus Szentendrei Ister Napok

Szentendrei Ister Napok – a Duna ünnepe

Szentendrén 2018. július 21-22-én kerül sor az immár több mint egy évtizede megrendezendő Ister Napokra, azaz a Duna ünnepére. A város helyi hagyományaira és népzenére épülő fesztivál az egyik legkedveltebb ingyenes, családi rendezvény. A hagyományos szombat esti zenés gyertyaúsztatás mellett számtalan, a Duna köré szerveződő játék, táncház, koncert - többek között a Muzsikás, Vujicsics Együttes, Zuboly, Guca Partyzans, Dalabai, Herczku Ágnes és Nikola Parov Quartet - várja a Szentendrére látogatókat.
Klasszikus vicces

Bolhás kutyus vette el a színpadot a hegedűművész Quentin Tarantinótól

A szégyentelen Blöki dörgölőzött, hempergőzött, vakarózott, és a füle botját sem mozdította a zenére. Most ez a szakasza van az évnek.
Klasszikus vagyim holodenko

Elmezavara miatt nem ítélik el a zongoraművész volt feleségét, aki megölte két gyermeküket

 Egy texasi bíró hétfőn elmezavara miatt nem találta bűnösnek két kislányuk meggyilkolásában Vagyim Holodenko ukrán zongoraművész volt feleségét.