Klasszikus

Indul az évad a Concerto Budapestnél is

2010.08.30. 00:59
Ajánlom
Szeptember 23-án a Karajan-bérlet keretében a Művészetek Palotájában kezdi a szezont a Concerto Budapest. Játsszon a Fidelióval és legyen a vendégünk a koncertre!

Két híres zongoraverseny, két fuvolaverseny, négy népszerű szimfónia, és egy szimfonikus költemény - ezt kínálja a Concerto Budapest idei Karajan-bérlete. További különlegessége, hogy az utolsó, január 30-i koncerten közreműködik és vezényel Sir James Galway, aki a bérlet névadó mesterével, Herbert von Karajannal is játszott. Keller András vezényletével először Brahms B-dúr zongoraversenye hangzik el a szeptemberi esten, Ránki Dezső közreműködésével, majd Mahler I. szimfónia lesz hallható, mely „Titán" néven vált ismertté.

Kérdésünk: Mikor tartották Brahms B-dúr zongoraversenyének ősbemutatóját?

A helyes választ szeptember 13-áig megjelölő olvasóink közül ketten vehetnek részt másodmagukkal a Fidelio.hu vendégeként a koncerten.

2010. szeptember 23. 19.30

Művészetek Palotája - Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem

Concerto Budapest 

Km.: Ránki Dezső (zongora)

Vez.: Keller András 

Johannes Brahms: B-dúr zongoraverseny, op. 83

Gustav Mahler: I. „Titán" szimfónia

http://www.concertobudapest.hu/

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Elmezavara miatt nem ítélik el a zongoraművész volt feleségét, aki megölte két gyermeküket

 Egy texasi bíró hétfőn elmezavara miatt nem találta bűnösnek két kislányuk meggyilkolásában Vagyim Holodenko ukrán zongoraművész volt feleségét.
Vizuál

Így áll most a Liget-projekt – galéria

Töprengett mostanában azon, hogy haladhat a munka a Városligetben és a múzeumokban? Képek és átadási időpontok a cikkben.
Vizuál

Már biztos: mozifilm lesz a Downton Abbey-ből

Hosszú találgatás után most megerősítették, hogy filmváltozat készül az angol sorozatból. A hírek szerint az eredeti szereplőgárda tagjai is visszatérnek.
Zenés színház

Frankó Tünde: „Kedves pikantériát ad...”

Egy művésznek az a legfontosabb, hogy a törekvéseiben a színháza partner legyen - állítja Frankó Tünde. A Palotakoncertek fellépőit bemutató sorozatunkban a népszerű primadonna válaszolt kérdéseinkre.
Zenés színház

Laki Péter: „Ez nem hagyományos gála”

A fiatal táncos komikus igazi showman, és karizmatikus színpadi jelenlétét a Budavári Palotakoncerteken is kamatoztatja: Kerényi Miklós Mátéval együtt látják el a házigazda feladatát.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus fesztivál

Auer Fesztivál Veszprémben

Minden művész hovatartozását a hazai rög dönti el – vallotta Auer Lipót, akinek a szülővárosában, Veszprémben negyedik alkalommal rendeznek zenei fesztivált.
Klasszikus hír

Herbert von Karajan is bekerült Madame Tussauds panoptikumába

A legendás osztrák karmester viaszszobrát hétfőn leplezték le Bécsben. Hat hónapon át dolgoztak rajta.
Klasszikus Szentendrei Ister Napok

Szentendrei Ister Napok – a Duna ünnepe

Szentendrén 2018. július 21-22-én kerül sor az immár több mint egy évtizede megrendezendő Ister Napokra, azaz a Duna ünnepére. A város helyi hagyományaira és népzenére épülő fesztivál az egyik legkedveltebb ingyenes, családi rendezvény. A hagyományos szombat esti zenés gyertyaúsztatás mellett számtalan, a Duna köré szerveződő játék, táncház, koncert - többek között a Muzsikás, Vujicsics Együttes, Zuboly, Guca Partyzans, Dalabai, Herczku Ágnes és Nikola Parov Quartet - várja a Szentendrére látogatókat.
Klasszikus vicces

Bolhás kutyus vette el a színpadot a hegedűművész Quentin Tarantinótól

A szégyentelen Blöki dörgölőzött, hempergőzött, vakarózott, és a füle botját sem mozdította a zenére. Most ez a szakasza van az évnek.
Klasszikus vagyim holodenko

Elmezavara miatt nem ítélik el a zongoraművész volt feleségét, aki megölte két gyermeküket

 Egy texasi bíró hétfőn elmezavara miatt nem találta bűnösnek két kislányuk meggyilkolásában Vagyim Holodenko ukrán zongoraművész volt feleségét.