Klasszikus

Ingyenkoncertek a Spinoza-házban

2004.01.03. 00:00
Ajánlom
A 2004-es év első felének minden szerdáján 13 órakor ingyenes, félórás koncerttel vár mindenkit a Spinoza-ház. A január 7-én induló sorozatban először Fellegi Balázs lép fel, aki a Die schöne Magelone-t adja elő Hegedűs-Gönczy Katalin zongorakíséretével.

Rá egy hétre németalföldi barokk és reneszánsz zenét szólaltat meg a Sebastian blockflöte quartett, január 21-én Gershwin dalokat és spirituálékat énekel Maria Teresa Uribe, az utolsó januári villámkoncerten Bach: D-moll hegedű szólószonátája csendül fel Foskolos Péter előadásában. A továbbiakban fellép még a holland zongorista Rodolphe Serné, a szlovák gitárművésznő, Mirjam Brüllova, valamint Dinyés Dániel, Dinyés Soma, Berán Gábor, Zsoldos Bálint, énekelni fog Herczenik Anna és Kolonits Klára is. A komponisták hosszú sorában szerepel a többi között Bach, Handel, Mozart, Sztravinszkij, Debussy, Gershwin, a magyarok közül Bartók Béla és Kurtág György, valamint Frid Géza magyar származású zongorista és zeneszerző, aki több, mint 60 évet játszott és alkotott Hollandiában. Művei Magyarországon ismeretlenek, ám születésének századik évfordulójára két Frid Géza koncertet is beszerkesztettek a Spinoza-ház szerdai koncertsorozatába.

Programkereső

Legnépszerűbb

Színház

Fenyő Iván: „Úgy éreztem, hogy megszűnt az összetartás”

Idén folytatódik a „legendás” Máté-Horvai osztály előadássorozata a Jurányi Házban, amely most Fenyő Iván életével foglalkozik. Őt kérdezte a Jurányi Latte a főiskolás emlékeiről, illetve arról, miért szállt ki az AlkalMáté Trupp-ból, és vajon játszik-e majd a róla szóló előadásban.
Zenés színház

Oszvald Marika: „Semmi ok az aggodalomra, jó idők járnak az operettre”

A Halhatatlanok Társulatának tagja, Kossuth- és Jászai-díjas, és cigánykerekeiről azok is ismerik, akik nem járnak operettbe. Oszvald Marika a budavári gálakoncertről, és arról is beszélt, hogy kell-e félteni az operett műfaját.
Klasszikus

Ők a King’s Singers új tagjai

A következő évtől Edward Button kontratenor és Nick Ashby basszbariton a legendás énekegyüttes új tagjaiként állnak színpadra.
Klasszikus

Molnár Anna rangos kortárs zenei fesztiválon énekel Darmstadtban

A magyar énekesnő Eötvös Péter és Balogh Máté műveit adja elő az Internationale Freienkurse für Neue Musik fesztiválon.
Plusz

A balatonfüredi Anna-bál mítosza és a valóság

Szombaton 193. alkalommal rendezik meg a balatonfüredi Anna-bált, aminek névadó kisasszonyát lehet, hogy nem is Annának hívták.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus videó

Ismerkedj meg a zongoristával, aki elefántoknak játszik klasszikusokat!

Vagy legalábbis az egyik biztosan. Ez derül ki abból a videóból, amelyet egy kalandos életű koncertzongorista osztott meg.
Klasszikus kórus

Solti Árpád nyerte a Mátrai Művészeti Napok zeneszerzői pályázatát

Solti Árpád műve nyerte el a Vox Mirabilis és a Muzsikál az Erdő Alapítvány zeneszerzői pályázatának fődíját, amelyet a Mátrai Művészeti Napok jubileuma alkalmából hirdettek meg
Klasszikus fidelio klasszik

Fidelio Klasszik: Koncertektől hangos kastélyok és várak

A Fidelio és a Klasszik Rádió közös magazinműsorának következő adása július 21-én lesz hallható a 92.1-en.
Klasszikus molnár anna

Molnár Anna rangos kortárs zenei fesztiválon énekel Darmstadtban

A magyar énekesnő Eötvös Péter és Balogh Máté műveit adja elő az Internationale Freienkurse für Neue Musik fesztiválon.
Klasszikus ajánló

Így telik a Klassz a pARTon! fesztivál (és ajánlunk néhány következő koncertet is)

Július 8-án a Pesti Vigadóban startolt a Klassz a pARTon! fesztivál, amelynek a következő héten Szigligeten, Balatonfüreden és Paloznakon lesznek koncertjei. A Danubia Zenekar, Érdi Tamás, Vásáry Tamás és a Concerto Budapest a fellépők között.