Klasszikus

Internetes galéria kortárs művészeknek

2003.12.13. 00:00
Ajánlom
Értékes promóciós felületet kínál kortárs festők, grafikusok számára a www.voxart.hu on-line galéria. A virtuális tárlat egyben a műkedvelőket is vonzza, hiszen nem csak csodálhatják a képeket, hanem információkat is kaphatnak az alkotókról és különleges szolgáltatásokat vehetnek igénybe.

Jelenleg mintegy félezer kép található a Voxart honlapján, ám a tárlat folyamatosan bővül. A galéria elsősorban magyar alkotók műveiből áll, a kínálatból pedig saját összeállítást is készíthet a látogató. Ha az érdeklődőnek nincs sok ideje böngészni, több módon is válogathat a képek között: rákereshet művészre, stílusra, témára vagy akár egy adott kulcsszóra (például tél), ami szerepelhet a címben vagy a kép leírásában is.

A kiállítás legújabb különlegessége egy századfordulós képeslap-sorozat, mely a Zempléni Múzeumból került a gyűjteménybe. Az üdvözlőlapok témája természetesen a karácsony; e lapok mellett pedig a hónap képei rovat adja a honlap aktualitását.

A Voxart-galéria legalább annyira hasznos a művészeknek, mint a látogatóknak. Mindenek előtt promócióhoz jutnak az alkotók: műveik, munkásságuk hozzáférhető lesz a nyilvánosság számára, saját weboldalt kapnak, nem utolsósorban pedig láthatóak lesznek a munkák kereskedelmi adatai. Egy e-mail segítségével gyorsan fel is vehetjük a kapcsolatot a művészekkel.

Felhasználói szempontból is bőven szolgál különlegességekkel a honlap. A kiállítás „anyagai” ugyanis továbbíthatóak postai úton, (akár nagyméretű) képeslap formájában. A lap szövegét mindenki maga gépelheti be, a betűtípus és a képkeret változtatható. Mindezért on-line lehet fizetni – így a kiállítók nem csupán publicitáshoz juthatnak a galéria segítségével.

Programkereső

Legnépszerűbb

Színház

Petíció indult és tüntetést szerveznek a kulturális élet totális átszervezése ellen

Teljesen ellehetetlenítené a függetlenek működését, de a kőszínházak műsorpolitikáját is felülről irányítaná a kormány egy új törvényjavaslat szerint. Ennek megakadályozására szerveznek december 9-én tüntetést a fővárosi kőszínházak – emellett petíció is indult a törvényjavaslat elfogadása ellen. FRISSÍTVE
Színház

„Kezdenek visszaköszönni a ’70-es évek” – színházi emberek tiltakoznak

Kováts Adél, Mácsai Pál, Pintér Béla és Ónodi Eszter is megszólal abban a videóban, amelyet a Nemzeti Kulturális Alap kiszivárgott, radikális átalakítása miatt meghirdetett december 9-i demonstráció kapcsán tettek közzé.
Plusz

Átadták az idei Prima Primissima Díjakat

Tíz kategóriában vehették át a Prima Primissima Díjakat a magyar szellemi élet, a művészet, a tudomány és a sport jeles képviselői a Müpában megtartott pénteki gálaesten.
Színház

Vidnyánszky az igazságtalanságok megszüntetését várja a törvénytervezettől

A Magyar Teátrumi Társaság elnöke az M1-nek nyilatkozott az új színháztörvénnyel kapcsolatban.
Színház

Újszínházi zaklatási ügyről ír a HVG

A lap úgy tudja, egy állami kitüntetéssel is rendelkező, ismert színész zaklathatott egy nem színész alkalmazottat az Újszínházban.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Klasszikus gyász

Elhunyt Friedrich Ádám Liszt-díjas kürtművész

Életének 82. évében elhunyt Friedrich Ádám Liszt-díjas kürtművész - közölte hétfőn a Zeneakadémia.
Klasszikus ajánló

Áthallások – az Egri & Pertis Zongoraduó új koncertsorozata a BMC-ben

Milyen maszkban pantomimozott volna Debussy? Mi köze volt Faurénak a bergamaszkokhoz? Sétált-e Händel London komédiás negyedében, és mit talált Sztravinszkij Petruska szobájában?
Klasszikus galéria

Láttál már hangszobrot?

Élmény marad – különleges hangszobor-kiállítással készül az ünnepekre a Müpa és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat. Világsztárok által aláírt hangszobrokból és egy közel öt méter magas, függesztett elemből álló grandiózus installáció várja a látogatókat az ünnepi készülődés jegyében a Müpa Zászlóterében december 5-től.
Klasszikus gyász

Elhunyt Bónis Ferenc zenetörténész

Kodály Zoltán és Szabolcsi Bence egykori tanítványa 87 éves volt.
Klasszikus hír

Európai diadalútról tért haza a Fesztiválzenekar

Fontos európai turnén van túl Fischer Iván, a Budapesti Fesztiválzenekar és Schiff András. Rezidens zenekarként adtak dupla koncertet a londoni Barbicanben és a hamburgi Elbphilharmonie-ban is, de a kultikus bécsi Musikvereint is kétszer megtöltötték, és Baden-Badenben is koncerteztek.