Klasszikus

Internetes galéria kortárs művészeknek

2003.12.13. 00:00
Ajánlom
Értékes promóciós felületet kínál kortárs festők, grafikusok számára a www.voxart.hu on-line galéria. A virtuális tárlat egyben a műkedvelőket is vonzza, hiszen nem csak csodálhatják a képeket, hanem információkat is kaphatnak az alkotókról és különleges szolgáltatásokat vehetnek igénybe.

Jelenleg mintegy félezer kép található a Voxart honlapján, ám a tárlat folyamatosan bővül. A galéria elsősorban magyar alkotók műveiből áll, a kínálatból pedig saját összeállítást is készíthet a látogató. Ha az érdeklődőnek nincs sok ideje böngészni, több módon is válogathat a képek között: rákereshet művészre, stílusra, témára vagy akár egy adott kulcsszóra (például tél), ami szerepelhet a címben vagy a kép leírásában is.

A kiállítás legújabb különlegessége egy századfordulós képeslap-sorozat, mely a Zempléni Múzeumból került a gyűjteménybe. Az üdvözlőlapok témája természetesen a karácsony; e lapok mellett pedig a hónap képei rovat adja a honlap aktualitását.

A Voxart-galéria legalább annyira hasznos a művészeknek, mint a látogatóknak. Mindenek előtt promócióhoz jutnak az alkotók: műveik, munkásságuk hozzáférhető lesz a nyilvánosság számára, saját weboldalt kapnak, nem utolsósorban pedig láthatóak lesznek a munkák kereskedelmi adatai. Egy e-mail segítségével gyorsan fel is vehetjük a kapcsolatot a művészekkel.

Felhasználói szempontból is bőven szolgál különlegességekkel a honlap. A kiállítás „anyagai” ugyanis továbbíthatóak postai úton, (akár nagyméretű) képeslap formájában. A lap szövegét mindenki maga gépelheti be, a betűtípus és a képkeret változtatható. Mindezért on-line lehet fizetni – így a kiállítók nem csupán publicitáshoz juthatnak a galéria segítségével.

Programkereső

Legnépszerűbb

Plusz

„Akik pörgetik a kultúrát” – Itt a Kult50 idei névsora!

A Fidelio idén is összeállította azoknak a művészeknek a névsorát, akik a saját területükön jelentős teljesítményt nyújtottak az előző év folyamán. Ezúttal is tíz kategóriában választottuk ki az alkotókat és alkotócsoportokat védnökeink segítségével.
Könyv

„Az utolsó mondattal kezdd!” – Könyv jelent meg Kulka János édesapjáról

Azt mondják, a kés Paganinije volt. Mert bebizonyította, hogy gyógyítást is lehet művészi szinten űzni. Ő volt Kulka Frigyes mellkassebész, tüdőgyógyász professzor, aki a mai napig etalon az orvostársadalomban. A hétköznapi embernek inkább a Kulka név üti meg a fülét, ami nem véletlen: a legendás gyógyító Kossuth-díjas színművészünk, Kulka János édesapja volt.
Zenés színház

Koronavírussal került kórházba Anna Nyetrebko

Az orosz szopránnak a koronavírussal összefüggő tüdőgyulladása van, ezért orvosi felügyeletre szorul.
Könyv

11 különleges könyv az Ünnepi Könyvhétről

Az idén nagyon hányatott sorsúra sikeredett könyvhetet végül részben online tartják meg, de ez nem jelenti azt, hogy a könyves újdonságokból ne lehetne csemegézni!
Klasszikus

Kilép az ország határain a Virtuózok novemberben induló új évada

A nemzetközivé bővülő klasszikus zenei televíziós tehetségkutató hatodik évada november 27-től látható a Duna Televízióban.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Klasszikus interjú

„Minden, ami valóban személyessé válik bennünk, az inspiráció"

Ávéd János 12 évvel ezelőtt csatlakozott a Modern Art Orchestrához Fekete-Kovács Kornél felkérésére, azóta tenorszaxofonistaként, zeneszerzőként és hangszerelőként erősíti a zenekart. 2011-ben megalakította az Ávéd János Balance formációt, melynek célja, hogy új zenei lehetőségeket fedezzenek fel és spontán felmerülő dallami elemeket használjanak. A művésszel Kodály hagyatékának gondozásáról, új, saját lemezéről és inspirációs forrásokról beszélgettünk.
Klasszikus magazin

Amerikában éppen arról megy a vita, hogy rasszista-e a klasszikus zene

De óvatosan ítéljünk a kérdésben, mert nem minden „libsi” mondja, hogy rasszista, és senki nem lesz híve a fehér felsőbbrendűségnek attól, mert szereti Beethovent vagy Wagnert.
Klasszikus hír

Kilép az ország határain a Virtuózok novemberben induló új évada

A nemzetközivé bővülő klasszikus zenei televíziós tehetségkutató hatodik évada november 27-től látható a Duna Televízióban.
Klasszikus interjú

Bretz Gábor: Nem lehet megunni a Kékszakállút

Szeptember 26-án Bartók Béla műveiből ad koncertet a Concerto Budapest. A műsorban egyetlen operája, A kékszakállú herceg vára is elhangzik. Vörös Szilvia énekli Juditot, a várurat pedig Bretz Gábor. A basszusénekest telefonon értük el, hogy az operáról kérdezzük.
Klasszikus ajánló

Komolyzenei piknikkel búcsúztatja a nyarat a MÁV Szimfonikus Zenekar

Szeptember 17-én 18:30-kor ismét részt vehetünk a Music ül a fűben komolyzenei pikniken, mely a Millenáris Park és a MÁV Szimfonikus Zenekar közös rendezésében valósul meg.