Klasszikus

Internetes galéria kortárs művészeknek

2003.12.13. 00:00
Ajánlom
Értékes promóciós felületet kínál kortárs festők, grafikusok számára a www.voxart.hu on-line galéria. A virtuális tárlat egyben a műkedvelőket is vonzza, hiszen nem csak csodálhatják a képeket, hanem információkat is kaphatnak az alkotókról és különleges szolgáltatásokat vehetnek igénybe.

Jelenleg mintegy félezer kép található a Voxart honlapján, ám a tárlat folyamatosan bővül. A galéria elsősorban magyar alkotók műveiből áll, a kínálatból pedig saját összeállítást is készíthet a látogató. Ha az érdeklődőnek nincs sok ideje böngészni, több módon is válogathat a képek között: rákereshet művészre, stílusra, témára vagy akár egy adott kulcsszóra (például tél), ami szerepelhet a címben vagy a kép leírásában is.

A kiállítás legújabb különlegessége egy századfordulós képeslap-sorozat, mely a Zempléni Múzeumból került a gyűjteménybe. Az üdvözlőlapok témája természetesen a karácsony; e lapok mellett pedig a hónap képei rovat adja a honlap aktualitását.

A Voxart-galéria legalább annyira hasznos a művészeknek, mint a látogatóknak. Mindenek előtt promócióhoz jutnak az alkotók: műveik, munkásságuk hozzáférhető lesz a nyilvánosság számára, saját weboldalt kapnak, nem utolsósorban pedig láthatóak lesznek a munkák kereskedelmi adatai. Egy e-mail segítségével gyorsan fel is vehetjük a kapcsolatot a művészekkel.

Felhasználói szempontból is bőven szolgál különlegességekkel a honlap. A kiállítás „anyagai” ugyanis továbbíthatóak postai úton, (akár nagyméretű) képeslap formájában. A lap szövegét mindenki maga gépelheti be, a betűtípus és a képkeret változtatható. Mindezért on-line lehet fizetni – így a kiállítók nem csupán publicitáshoz juthatnak a galéria segítségével.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Elmezavara miatt nem ítélik el a zongoraművész volt feleségét, aki megölte két gyermeküket

 Egy texasi bíró hétfőn elmezavara miatt nem találta bűnösnek két kislányuk meggyilkolásában Vagyim Holodenko ukrán zongoraművész volt feleségét.
Vizuál

Így áll most a Liget-projekt – galéria

Töprengett mostanában azon, hogy haladhat a munka a Városligetben és a múzeumokban? Képek és átadási időpontok a cikkben.
Zenés színház

Laki Péter: „Ez nem hagyományos gála”

A fiatal táncos komikus igazi showman, és karizmatikus színpadi jelenlétét a Budavári Palotakoncerteken is kamatoztatja: Kerényi Miklós Mátéval együtt látják el a házigazda feladatát.
Zenés színház

Kalocsai Zsuzsa: „A szívünk-lelkünk benne van”

Kalocsai Zsuzsa született díva, igazi primadonna, aki nem csak csodás hangjának, hanem belső eleganciájának, királynői megjelenésének köszönhetően érdemelte ki a Budapesti Operettszínház közönségének szeretetét.
Klasszikus

Bolhás kutyus vette el a színpadot a hegedűművész Quentin Tarantinótól

A szégyentelen Blöki dörgölőzött, hempergőzött, vakarózott, és a füle botját sem mozdította a zenére. Most ez a szakasza van az évnek.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus ajánló

Komolyzene a Vajdahunyadvárban!

Javában tart a nyár legszívderítőbb szabadtéri zenei fesztiválja, a Vajdahunyadvári Nyári Zenei Fesztivál. A soron következő koncerteket a Mendelssohn Kamarazenekar, a Musica Sonora Kamarazenekar és a Budapesti Vonósok adják.
Klasszikus interjú

Boros Misi: „Minden egyes hangra érdemes odafigyelni”

Nyaralásról, fociról, gyakorlásról kérdeztük Boros Misit, beszélgetésünk során a Bogányi Gergellyel közös Arénakoncert is szóba került.
Klasszikus fesztivál

Auer Fesztivál Veszprémben

Minden művész hovatartozását a hazai rög dönti el – vallotta Auer Lipót, akinek a szülővárosában, Veszprémben negyedik alkalommal rendeznek zenei fesztivált.
Klasszikus hír

Herbert von Karajan is bekerült Madame Tussauds panoptikumába

A legendás osztrák karmester viaszszobrát hétfőn leplezték le Bécsben. Hat hónapon át dolgoztak rajta.
Klasszikus Szentendrei Ister Napok

Szentendrei Ister Napok – a Duna ünnepe

Szentendrén 2018. július 21-22-én kerül sor az immár több mint egy évtizede megrendezendő Ister Napokra, azaz a Duna ünnepére. A város helyi hagyományaira és népzenére épülő fesztivál az egyik legkedveltebb ingyenes, családi rendezvény.