Klasszikus

Ismét karácsonyi ajándékgyűjtési akció a Millenárison

2004.11.26. 00:00
Ajánlom
Idén harmadik alkalommal szervez karácsonyi ajándékgyűjtést a Millenáris Kht. Két évvel ezelőtt az első gyűjtés kedvezményezettjei állami gondoskodásban élő gyermekek voltak, tavaly a nagycsaládosokat és a rászorulókat igyekeztek támogatni.

A gyűjtés nagy sikerrel járt: mindkét évben több mint 60 köbméter adomány gyűlt össze, melyből több ezer gyermeknek sikerült örömet okozni. Ezen a sikeren felbuzdulva idén hasonló akciót szerveztek: most a segítséggel élő gyermekeket szeretnék megajándékozni. Az előző évekhez hasonlóan játékokat, könyveket, sportszereket és hangszereket gyűjtene. Az elosztás a fogyatékosok országos szövetségeinek és az általuk ajánlott alapítványok segítségével történik.

Az ajándékgyűjtés azon a napon indul, amikor a Millenáris – ugyancsak immár hagyományos, családoknak és gyerekeknek szóló – adventi kulturális programsorozata, ahol az ország kiemelkedő produkcióit láthatja a közönség. A játékgyűjtési akció, az adventi programsorozat, valamint a Titokjáró mesetár című játékkiállítás nyitóünnepsége 2004. november 28-án, vasárnap 11 órakor lesz a Millenáris Fogadójában.

A gyűjtés 2004. december 19-én ünnepélyes keretek között, jelképes ajándék-átadással zárul.

Programkereső

Legnépszerűbb

Vizuál

Meghalt Andy Vajna

A filmipari kormánybiztos hosszú betegség után hunyt el.
Klasszikus

Ez a nagybőgő elfér egy kézitáskában

A nagybőgősnek soha nem könnyű dolog az utazás, ezen segít a TravelBass nevű olasz cég. Persze egy kis trükk van a dologban.
Zenés színház

Sonya Yoncheva: „Mernünk kell élni a lehetőségekkel”

Mimì, Violetta, Tosca vagy Médeia – az operairodalom legjelentősebb női szerepeit énekli a világ legnagyobb színpadain, osztatlan sikerrel. Az Opera idei tematikus évadához kapcsolódó Olasz Estély sztárvendége a Maria Callas utódjaként is emlegetett bolgár szoprán, Sonya Yoncheva.
Zenés színház

Signor Crescendo

Százötven éve hunyt el Gioachino Rossini. Ebből az alkalomból felavatták a zeneszerző mellszobrát a korszerűsítés alatt és állványok mögött álló Operaházban, ahol a dalszínház énekesei kedvenc áriáik előadásával tisztelegtek az olasz mester előtt.
Plusz

Megépítették a hangszereket, amiket Bosch a Gyönyörök kertjén ábrázolt

És kiderült, hogy pokolian szólnak. Nem véletlenül, hiszen az 1500 táján készült triptichon Pokol szárnyán találhatóak.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Klasszikus magazin

Így szóltak azok a hangszerek, amikre Mozart, Haydn, Händel vagy Beethoven komponáltak

A Felvilágosodás Korának Zenekara jóvoltából most egyesével meghallgathatjuk, milyen hangszerekre írták műveiket a legnagyobb klasszicista és barokk szerzők.
Klasszikus ajánló

Könnyed kortárs kalandok az Óbudai Társaskörben

A Budapest Saxophone Quartet szaxofonosaival folytatódik a kortárszenei sorozat, először ad magyar nyelvű sanzonestet Szilágyi Enikő, lesz filmvetítés, visszatérnek Seress Rezső-slágerei, nem maradnak el az operarészletek, lesz medley és mashup – az Óbudai Társaskör februári kínálatából szemezgettünk.
Klasszikus ajánló

Berlioz ritkán hallható brácsaversenyét adja elő Szűcs Máté

A Harold Itáliában is elhangzik a Nemzeti Filharmonikusok koncertjén, amelyet a Müpa után a Pesti Vigadóban is megismétel az együttes.
Klasszikus nagybőgő

Ez a nagybőgő elfér egy kézitáskában

A nagybőgősnek soha nem könnyű dolog az utazás, ezen segít a TravelBass nevű olasz cég. Persze egy kis trükk van a dologban.
Klasszikus macska

Ez a Mahlert hallgató macska az új netes kedvencünk

Mahler IX. szimfóniájának zárótétele csupa szenvedély, és ezt a négylábúak is átérzik. Ez derül ki ebből a videóból.