Klasszikus

Ismét lesz Végh Sándor Verseny

2008.09.18. 00:00
Ajánlom
A Fesztiválzenekar művészei számára évente meghirdetett Végh Sándor Versenyre szeptember 19-én, 20-án és 21-én kerül sor a zenekar Selmeci utcai székházában.

Az első forduló szeptember 19-én (pénteken) 18:00 és 21:30 között, valamint szeptember 20-án (szombaton) 10:00 és 12:30 valamint 15:00 és 17:00 között lesz, a döntőre szeptember 21-én (vasárnap) este héttől kerül sor.

A versenyen a benevezett művészek egy-egy szabadon választott, zongorakísérettel előadott versenyművel vesznek részt. A nyertesek jelentős pénzjutalom mellett a díjazott versenymű - immár zenekarral történő - tolmácsolására meghívást kapnak a Fesztiválzenekar jövő évi "Haydn-Mozart plusz" sorozatába.

A díjakról a nemzetközi zsüri és a közönség közösen dönt. A zsűri elnöke Fischer Iván, tagjai Sebestyén Ernő hegedűművész, a Bajor Rádió Szimfonikus Zenekarának volt koncertmestere, a müncheni Zeneakadémia professzora, Kovács Béla klarinétművész, Friedrich Ádám kürtművész, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem professzorai és Alja Batthyány-Végh impresszárió, Végh Sándor lánya.

A verseny nyilvános, ingyenes belépők mindhárom napra a BFZ titkárságán igényelhetők személyesen, telefonon, faxon, vagy e-mailben. Azoknak, akik szavazni kívánnak, vállalniuk kell, hogy az adott nap minden produkcióját meghallgatják. (Szombaton ehhez vagy a délelőtti, vagy a délutáni forduló teljes műsorát kell meghallgatni.)

Programkereső

Legnépszerűbb

Jazz/World

Elhunyt Balázs Fecó

Életének 70. évében elhunyt Balázs Fecó énekes, zenész, zeneszerző – közölte a hírt a család nevében Várkonyi Attila, a Retro Rádió műsorvezetője.
Színház

Birtoksértő magatartás miatt tett feljelentést Novák Emil és Szarka Gábor

Eljárást kezdeményezett Novák Emil, az SZFE rektorhelyettese és Szarka Gábor kancellár az egyetem Hallgatói Önkormányzatának elnöke ellen – ezt maga Csernai Mihály osztotta meg Facebookon, hozzátéve, hogy „a dolog több szempontból pikáns”.
Klasszikus

Egy nap Beethovennel – Élő közvetítés a Concerto Budapesttel

Beethoven születésének 250. évfordulója alkalmából a zeneszerző művei szólalnak meg a Concerto Budapest előadásában szombaton a Zeneakadémián, a három hangversenyt online követheti a közönség.
Színház

Máraival folytatódik a VígSTREAMház

A padlás 999. előadása után a Vígszínház Márai Sándorhoz fordul és Hegedűs D. Géza felejthetetlen monodrámáját közvetíti.
Színház

Jogsértő lett volna a félév semmissé tétele, de segít Vidnyánszkynak az éj leple alatt kiadott kormányrendelet

Hiába állítják az SZFE hallgatói, hogy az egyeztetés nélkül kinevezett kuratóriumnak nem áll jogában felfüggeszteni az oktatást, Vidnyánszkyék könnyedén megtehetik ezt a kormány friss rendeletének segítségével.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Klasszikus hír

Japán zeneszerző nyerte idén a Zeneakadémia Bartók Világversenyét

Sinszuke Okamoto nyerte el idén a komponistáknak meghirdetett Bartók Világverseny első díját. A győztes mű szerepel majd a 2021-es, vonósnégyes formációknak szóló megmérettetésen is.
Klasszikus gyász

Elhunyt Terényi Ede erdélyi magyar zeneszerző

Elhunyt 85 éves korában Terényi Ede Erkel Ferenc-díjas romániai magyar zeneszerző, zenetudós, aki az egyik legjátszottabb alkotónak számít az erdélyi magyar zeneszerzők között.
Klasszikus Live

Egy nap Beethovennel – Élő közvetítés a Concerto Budapesttel

Beethoven születésének 250. évfordulója alkalmából a zeneszerző művei szólalnak meg a Concerto Budapest előadásában szombaton a Zeneakadémián, a három hangversenyt online követheti a közönség.
Klasszikus hír

Átadták a Junior Prima Díjakat zeneművészet kategóriában

Idén is tíz fiatal tehetség vehette át a Junior Prima Díjat zeneművészet kategóriában csütörtökön, a járvány miatt online közvetített díjátadón.
Klasszikus ajánló

Rendkívüli csodagyerekek a Virtuózok új évadában

Öt ország legjobbjai gyűltek össze a komolyzenei tehetségkutatóban. A nemzetközi műsorfolyam november 27-től látható minden péntek este 20.30-kor a Duna tévé műsorán.