Klasszikus

Ismét megnyílik a Művészetek Völgye

2006.07.09. 00:00
Ajánlom
Idén ismét megrendezik a nagy múltú Művészetek Völgye fesztivált július 28. és augusztus 6. között. Hat faluban, a tervek szerint hetvenhat helyszínen közel kilencszáz programmal várják a Völgyközönséget.

Tizennyolcadik éve kerül megrendezésre ez a valóban minden szempontból rendhagyó és különleges eseménysorozat. Tíz napon át csodálatos balaton-felvidéki falvakban magyar és európai alkotók találkoznak a művészetet kedvelő közönséggel. A Művészetek Völgye rendezvénysorozat programjaiban megmutatkozik a kultúra műfajbeli sokszínűsége, felvonul majd képviselőinek színe-java: lesznek klasszikus, zenés, tánc-és utcaszínházi előadások; könyvbemutatók és irodalmi estek; egyházi, régizenei, népzenei, világzenei és jazzkoncertek, táncházak; filmvetítések az alkotók részvételével, Völgyhíradó és erdei séták. A műsort országos fazekas-és keramikus találkozó, környezet-és természetvédelmi programok egészítik ki.

Kapolcs, Taliándörögd, Vigántpetend, Monostorapáti, Pula és Öcs ad otthont az idei rendezvénysorozatnak is. A már hagyományos, évek óta visszatérő programok mellett újdonságokkal is bővül a művészeti paletta. Az egyik újonnan "bevont" falu, Monstorapáti szolgál majd helyszínéül egy Mobiltelefon Fesztiválnak, amelyre mobiltelefonnal rögzített videofelvételekkel lehet nevezni. Ezen kívül lesz még Világ- és Népzene falu, Krétakör UFO bázis, Mozartra és Bartókra emlékező koncert.

A Völgy 2006-os jegyárai: napijegy: 1700 Ft; 10 napos bérlet: 13000 Ft; 3 napos bérlet: 4500 Ft. A napijegyek a helyszíneken válthatók; a jegyek teljes választéka megvásárolható a Völgykapuknál és az információs pontokon mind a hat településen.

Programkereső

Legnépszerűbb

Vizuál

Száz ólomkatonát cserélt egy vetítőgépre és az egész élete megváltozott

70 film, öt feleség, kilenc gyerek. A 100 éve született Ingmar Bergman titkát próbálják megfejteni hozzátartozók, munkatársak, kutatók, köztük a rendező egykori asszisztense, a magyar származású Katinka Faragó a legendás svédről készült dokumentumfilmben.
Jazz/World

Ezeket a jazzlemezeket hallgasd meg júliusban!

Új – régóta időszerű – sorozatunkban havonta ajánlunk hallgatásra érdemes lemezeket a frissen megjelent magyar és külföldi kiadványok közül. Az első cikk jogán megengedjük magunknak, hogy az előző hónapok terméséből is válogassunk.
Vizuál

Kiállítják Freud titkos gyűrűit

Az osztrák neurológus és pszichiáter a megajándékozotthoz kötődő mitológiai alakot vésetett az ékszerbe, amelyet csak a kiválasztottaknak ajándékozott.
Zenés színház

Dolhai Attila: „Egészséges versengés van bennünk”

Hagyomány és újítás jegyében rendezik meg hatodik alkalommal a nagy sikerű Palotakoncerteket a budai Vár gyönyörű díszletében. Bemutatjuk a húsz szólistát: elsőként az Operettszínház jól ismert és szeretett bonvivánját, Dolhai Attilát kérdeztük.
Klasszikus

Mozart zenéje enyhíti az epilepszia tüneteit

Egy friss kutatás szerint öt perc Mozart-muzsika is hozzájárulhat a betegek jobb közérzetéhez. Mindez azért is fontos, mert nem mindenkinek segítenek a drága gyógyszerek.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus hír

Gödöllőn megfér egymás mellett Bach és Django Reinhardt

Klasszikus műveket és crossover produkciókat is bemutat a Barokk Randevú elnevezésű zenei fesztivál augusztus 10-én és 12-én a Gödöllői Királyi Kastélyban.
Klasszikus Beatrice Rana

Piknik Beethovennel a kastélyparkban, a zene szárnyán Párizsba és Londonba

Július 21-én szombaton este és július 22-én vasárnap délelőtt újra piknikkoncertek a kismartoni Esterházy-kastély parkjában.
Klasszikus ajánló

Óbudai Nyár az Óbudai Társaskör kertjében

Az elmúlt évek hagyományait folytatva idén nyáron is várja közönségét az Óbudai Társaskör kertje, ahol július 4. és augusztus 5. között tizenhét estén át klasszikus és könnyűzenei koncertek, zenés színház, opera és színházi előadás közül válogathatnak az érdeklődők.
Klasszikus magazin

A minimalista zene már 1797-ben létezett

Ismerősen cseng Anton Reicha neve? Ugye, hogy nem. Épp ezért döntött úgy Ivan Ilić zongoraművész, hogy a videósorozatban mutatja be ennek a cseh-francia zeneszerzőnek az életét.
Klasszikus magazin

Mozart zenéje enyhíti az epilepszia tüneteit

Egy friss kutatás szerint öt perc Mozart-muzsika is hozzájárulhat a betegek jobb közérzetéhez. Mindez azért is fontos, mert nem mindenkinek segítenek a drága gyógyszerek.