Klasszikus

Ismét nyáresti koncertek a Vármegyeházán

2006.07.07. 00:00
Ajánlom
A Pesti Vármegyeháza Díszudvarán 2006. július 20. és augusztus 17. között kerül sor a Sambosi Nyáresti Gipsy Jazz Fesztiválra, amelynek célja a jazz, a népzene és a kisebbségi kultúrák megismertetése és népszerűsítése.

A mostani programmal elsősorban az itthoni és külföldi pályakezdő művészeket szeretnék fellépési lehetőséghez juttatni. Az elmúlt tíz évben a koncerteken több olyan magyar zenész is fellépett, akik nemcsak Európa, hanem a világ legjelentősebb színpadain is szívesen látott vendégek, mint Tony Lakatos, Roby Lakatos és Szakcsi Lakatos Béla vagy Snétberger Ferenc.

A 2006 . évi Gipsy Jazz Fesztivál programja

Július 20. No Limit Gipsy Jazz Quartett és Szolnoki Dóra Jazz Quintett
Km.: Zsigmond Róbert

Július 27. Pozsár Eszter Transformation Jazz és Szalóki Ágnes lemezbemutató koncertje

Augusztus 3. Tony Lakatos – Cigányszínek lemezbemutató koncert
Km.: Roby Lakatos, Sárközi Lajos

Augusztus 10. Pecek Lakatos András Trió és Szőke Nikoletta & Jazzclusive

Augusztus 17. Oláh Kálmán Sextet és Szalóki Ági

(A koncertek kezdési ideje 20 óra. Jegyek elővételben a www.tex.hu-n, valamint az ismert jegypénztárakban kaphatók, a helyszínen csak a koncertek kezdése előtt egy-két órával.)

Programkereső

Legnépszerűbb

Plusz

A balatonfüredi Anna-bál mítosza és a valóság

Szombaton 193. alkalommal rendezik meg a balatonfüredi Anna-bált, aminek névadó kisasszonyát lehet, hogy nem is Annának hívták.
Zenés színház

Csuha Lajos: „Még meg tudok mozdulni a színpadon”

Szíve a rockhoz, a musicalhez húzza, de magát és a közönséget is meg fogja lepni Csuha Lajos a Budavári Palotakoncereken augusztus elején. Rövid interjúnkban az előkészületekről kérdeztük, de az is kiderült, milyen új feladatok találták meg az Operettszínház záruló évadában a hetvenéves művészt.
Jazz/World

Egy életmű megünneplésének kihívásai

Az idén 85 éves Quincy Jones prominens társasággal ünnepelte a születésnapját a Papp László Budapest Sportarénában, az ő esetében azonban egy életműkoncert kivitelezése eleve problémás, a megvalósítás viszont a kényszerből leszállított elvárásokat is képes volt helyenként alulról súrolni.
Vizuál

Így látják a madarak az osztrák fővárost - VIDEÓ

Négy sas segítségével készítettek 360 fokos videót Bécsről. A madarak a Duna-toronyból és egy hőlégballonból indulva filmezték a várost.
Zenés színház

Fischl Mónika: „Vidám, színes kavalkád, sok humorral fűszerezve”

„A hazai operettjátszás koronázatlan királynője” – így mutatja be a Kult50 című kiadvány Fischl Mónikát – az emlékezetes Szilviát, Marica grófnőt, Glavári Hannát. Igazi primadonna alkat: hűvös, elérhetetlen és gyönyörűen énekel – a Palotakoncerteken is.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus videó

Videó: Kelemen Barnabásék totyogó kisbabája már az apját kíséri zongorán!

Ma este kezdődik a Fesztiválakadémia. "Elkezdődtek a próbák!" - írta Kokas Katalin, és közzétett egy videót, amelyen a férje a kislányukkal zenél.
Klasszikus magazin

Nem csak Ravel álmodta zenekarra az Egy kiállítás képeit

Sőt, még csak nem a századforduló zenéjének zenekari virtuóza volt az első, hanem egy orosz Rimszkij-Korszakov tanítvány.
Klasszikus videó

Ismerkedj meg a zongoristával, aki elefántoknak játszik klasszikusokat!

Vagy legalábbis az egyik biztosan. Ez derül ki abból a videóból, amelyet egy kalandos életű koncertzongorista osztott meg.
Klasszikus kórus

Solti Árpád nyerte a Mátrai Művészeti Napok zeneszerzői pályázatát

Solti Árpád műve nyerte el a Vox Mirabilis és a Muzsikál az Erdő Alapítvány zeneszerzői pályázatának fődíját, amelyet a Mátrai Művészeti Napok jubileuma alkalmából hirdettek meg
Klasszikus fidelio klasszik

Fidelio Klasszik: Koncertektől hangos kastélyok és várak

A Fidelio és a Klasszik Rádió közös magazinműsorának következő adása július 21-én lesz hallható a 92.1-en.