Klasszikus

Ittzés Gergely és az Anima Musicae Kamarazenekar

2016.11.07. 13:15
Ajánlom
A Liszt-díjas fuvolaművész a fiatal kamaraegyüttes Jeles szólistáink című koncertsorozatának vendége lesz az Óbudai Társaskörben, november 17-én.

Kiváló magyar zeneművészekkel ad közös koncerteket az Anima Musicae abban a háromkoncertes sorozatban, melynek második állomásán Ittzés Gergely Liszt-díjas fuvolaművész vendégeskedik.

Anima Musicae Kamarazenekar

Anima Musicae Kamarazenekar

Az Óbudai Társaskörben rendezett, november 17-i koncert műsora friss és könnyed tavaszidéző muzsikával indul. Elsőként Rossini tizenkét évesen, mindössze három nap alatt írt hat vonósszonátájából a harmadik, a C-dúr hangzik el, melyet Mozart G-dúr fuvolaversenye követ Ittzés Gergely szólójával. A második félidőben francia művek hangzanak el: Dubois ritkán műsorra tűzött, humorban bővelkedő fuvolaversenye, majd Debussy izgalmas képekben és karakterekben gazdag remekművének, egyetlen kvartettjének vonószenekari előadása.

Részletes program:

Jeles szólistáink II. – Az Anima Musicae Kamarazenekar koncertsorozata

Közreműködik: Ittzés Gergely fuvolaművész

2016. november 17., 19:00

Óbudai Társaskör, Nagyterem

Rossini: C-dúr vonósszonáta

Mozart: G-dúr fuvolaverseny, K. 313

***

Dubois: Fuvolaverseny

Debussy: g-moll vonósnégyes, op. 10 (vonószenekari változat)

Belépőjegy: 2000 Ft, diákjegy: 1000 Ft

Programkereső

Legolvasottabb

Könyv

Ők kapják idén a Baumgarten-emlékdíjat

Harmadik alkalommal jelentették be a Kukorelly Endre kezdeményezésére létrehozott elismerés díjazottjait. A teljes egészében közösségi adományokból finanszírozott Baumgarten-emlékdíjak átadására a vírushelyzet miatt később kerül sor.
Klasszikus

Kicsoda Oksana Lyniv, Itália első női zeneigazgatója?

A napokban kezdte meg a munkát a bolognai operaházban az ukrán Oksana Lyniv, aki az első női zeneigazgató Olaszországban. Neve a magyar közönségnek is ismerős lehet, hiszen járt már nálunk.
Színház

Anatolij Vasziljev osztályvezető lesz az SZFE-n

A világhírű orosz alkotó a színházrendező szakos hallgatók osztályvezetőjeként érkezik az intézménybe – közölte a Színház- és Filmművészeti Egyetem.
Könyv

Nyáry Krisztián tiltott szerelmekről ír

Február 14-én különleges kötet jelenik meg a Corvina Kiadó gondozásában. A Tiltott irodalom – Klasszikus irodalmi művek az azonos neműek közötti szerelemről című antológia a „Nem kötelező” sorozat második darabjaként kerül a könyvesboltok polcaira.
Színház

Némafilmek színházi köntösben

Egyedülálló produkció a színházi palettán: egy néma, fekete-fehér előadás, amely zenével és különlegesen izgalmas, a némafilmek stílusát idéző játékkal mesél, s közben a néző fantáziáját használja eszközként ahhoz, hogy kibontakozzon egy egyszerre mulatságos és megindító történet.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Klasszikus Nők a zenében

Kicsoda Oksana Lyniv, Itália első női zeneigazgatója?

A napokban kezdte meg a munkát a bolognai operaházban az ukrán Oksana Lyniv, aki az első női zeneigazgató Olaszországban. Neve a magyar közönségnek is ismerős lehet, hiszen járt már nálunk.
Klasszikus hír

Zeneszerző-pályázatot hirdet a Filharmónia Magyarország

A zeneszerzőknek az Orgonák Éjszakája programsorozat valamennyi koncertjén elhangzó nyitányt kell komponálniuk, melyet március végéig küldhetnek el a pályázatra.
Klasszikus hír

Új vezetőt kapott a Fesztivál Akadémia Budapest

Dr. Egri Gábor kulturális menedzser lett a Fesztivál Akadémia Budapest új igazgatója. A szakember korábban a Müpa értékesítési és marketingigazgatójaként, valamint több hazai és nemzetközi intézmény és projekt vezetőjeként és tanácsadójaként vált ismertté.
Klasszikus hír

Pad Zoltán kapja idén a Lajtha László-díjat

A Magyar Rádió Énekkarának karnagya a január 18-i Lajtha-emlékesten veheti át az elismerést. A díjat azoknak ítélik oda, akik sokat tettek, hogy a zeneszerző életműve méltó helyére kerüljön a magyar kultúrában.
Klasszikus hír

Fiatal énekesek jelentkezését várják a Marton Éva Nemzetközi Énekversenyre

Az ötödik Marton Éva Nemzetközi Énekverseny élő fordulói, az elő- és középdöntők, valamint a döntő 2022. szeptember 5-től 11-ig zajlik majd a Zeneakadémián, az internetes közvetítésnek köszönhetően pedig a világ minden pontjáról követhetik az érdeklődők.