Klasszikus

IX. Európai Bordalfesztivál Pécsett

2003.09.23. 00:00
Ajánlom
A Pécsi Napok keretében idén kilencedik alkalommal rendezik meg az Európai Borfesztivált szeptember 26-28. között. A rangos kórustalálkozón hat nemzetközi férfikórus is részt vesz: Olaszországból, Finnországból, Oroszországból, Szlovéniából és Nagy-Britanniából érkeznek a fellépők.

A háromnapos program szereplője lesz a pécsi Simply English, a Zengő együttes, az Ércbányász Koncert- fúvószenekar, a Pannon Volán Rt. Bartók Béla Férfikar, Berecz András, valamint a fesztivál kiemelt vendége, Sólyom-Nagy Sándor operaénekes.

Az idei rendezvény is a Villányi pincékben kezdődik majd. Újdonság, hogy a zeneszeretők jegyet válthatnak a pincekoncertekre. A hétvégi programokra már Pécsett kerül sor, szombaton pedig gálakoncert lesz a Pécsi Nemzeti Színházban. A szervezők célja a borok és a borfogyasztás szokásához kapcsolódó kulturális és zenei hagyományok felélesztése, népszerűsítése. Az elmúlt öt esztendő borfesztiváljainak legszebb bordalaiból CD-válogatás is készült.

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

10 érdekesség a ma 75 éves Marton Éváról

Június 18-án ünnepli hetvenötödik születésnapját Marton Éva Kossuth-díjas operaénekes, a Magyar Szent István-rend birtokosa, a Corvin-lánc kitüntetettje, a nemzet művésze.
Zenés színház

Spontán, közös énekléssel zárult a miskolci operafesztivál

Dupla gálakoncerttel, utcabállal, remek hangulatban ért véget tegnap este a 18. Bartók Plusz. A friss Kossuth-díjas Sümegi Eszter még meg is énekeltette a Miskolci Nemzeti Színház közönségét.
Zenés színház

Díjakkal ismerte el művészei munkáját az Operaház

A 2017/18-es évad zárásaként a Csillagóra Gálaesten az intézmény legrangosabb kitüntetéseit adták át, először jutalmazva Balett- és Énekkari Kamaraművészt is.
Vizuál

Makulátlan pálya - a színész, akinek minden filmjét Oscarra jelölték

Marlon Brando? Daniel Day-Lewis? Esetleg Jack Nicholson? Valószínűleg ők ugranak be először, ha minden idők legjobb színészére gondolunk. Pedig a legtökéletesebb filmográfiája valószínűleg John Cazale-nak volt - ehhez azonban sajnos korai halála is hozzájárult.
Vizuál

Száz év magyar plakátjai a Magyar Nemzeti Múzeumban

Sör és vetőmag plakátok, színházi és politikai hirdetések is megtalálhatóak a Tolongó idők című időszaki kiállításon.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus

Kiállítás nyílik Bősze Ádám antikváriumának kottagyűjteményéből

Sopronban, az Ünnepi Hetek Alkalmából nyílik meg Bősze Ádám Zenei Antikváriumának kiállítása, amely a két háború közötti különleges kottacímlapjait mutatja meg az érdeklődőknek.
Klasszikus fszek

Új helyre költözik a FSZEK Zenei Gyűjteménye

Épületfelújítás miatt augusztus 6-ától várhatóan 2019 augusztusáig a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Központi Könyvtárának épületében működik a Zenei Gyűjtemény.
Klasszikus díszpolgár

Horgas Eszter és Vásáry Tamás Budapest díszpolgára lett

A kitüntetés posztumusz díjazottja Burger Barna fotóművész és Hazay István Kossuth-díjas geodéta, az MTA tagja.
Klasszikus

Ha kottát nyomtatsz egy pólóra, legalább csináld jól

Valami nagyon nem a kotta szerint alakult az Amazonon.
Klasszikus gyász

87 évesen elhunyt Gennagyij Rozsgyesztvenszkij

A világhírű orosz karmester több ízben járt Magyarországon is. Több mint félszáz művet írtak neki kortárs zeneszerzők.