Klasszikus

Jantyik Zsolt előadói koncert estje Debrecenben

2003.12.02. 00:00
Ajánlom
Jantyik Zsolt Csokonai- és eMeRton-díjas művész előadói koncert estje 2003. december 13-án, szombaton 19 órakor kezdődik Debrecenben, a Víg moziban.

Debrecen város Csokonai-díjas művésze, Jantyik Zsolt ez évben megkapta a Magyar Rádió eMeRton díját, mint az év szövegírója. Ebből az alkalomból 2003. december 13.-án szombaton, este 19:00 órai kezdettel egy előadói koncertest kerül megrendezésre Debrecenben, a Víg moziban.

Az Est egy új korszak kezdetének is nevezhető, hiszen Jantyik Zsolt és testvére Jantyik Csaba a hagyományos koncertektől eltérően, inkább színpadi és filmzene jellegű, főleg lassú dalokból és prózai részekből álló műsort állít színpadra. Vendégszereplők: Jantyik Csaba színművész(Fővárosi Operettszínház), Németh Alajos (Bikini együttes), a Debreceni Ifjúsági Énekegyüttes és a Debreceni Hang-Ász Gyermekkar Tóth Ágnes karnagy vezetésével, valamint Béke Csaba (lant-és gitárművész), Fazekas László, Kiss Attila (PG).

Az Est során kerül bemutatásra Jantyik Zsolt új könyve Világeső címmel, mely a 16 év dalainak összefoglalása. Itt lesz az ősbemutatója a “Debrecen dalnak”, melyet barátaival a város tiszteletére készített. Az estről rádió- és TV-felvétel készül.

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

Elmaradnak a Billy Elliot előadásai

Tizenöt előadás marad el a két éve futó Billy Elliotból. A közelmúltban kormányközeli oldalról kritizált musicalnek egy ezernyolcszáz férőhelyes színházat kellene megtöltenie gyakran naponta kétszer.
Vizuál

Amit ne hagyjon ki a Múzeumok Éjszakáján

Hasznos tudnivalók és szerkesztőségünk tagjainak tippjei.
Színház

Működik a kémia Vecsei H. Miklós és Mészáros Blanka között

Megkezdődtek a Szegedi Szabadtéri Játékok új Shakespeare-bemutatójának, a Rómeó és Júlia próbái Hegedűs D. Géza vezetésével.
Plusz

Művészettel az orvostanhallgatók kiégése ellen

Empatikusabbak, jobb a kapcsolatuk a betegekkel, kevésbé hajlamosak a depresszióra és jobban bírják a terhelést – egy kutatás szerint a művészeti és humán tárgyak ilyen hatással vannak a diákokra. Ehhez pedig az is elég, ha zenét hallgatnak, nem muszáj maguknak is játszani valamilyen hangszeren.
Klasszikus

Ez a klarinétos nem jutott be álmai iskolájába, mert a barátnője hamis elutasító levelet küldött neki

Szegény Eric Abramovitz hétéves kora óta egy Los Angeles-i konzervatóriumban akart tanulni, de a barátnője nem akarta, hogy a fiú olyan messze költözzön tőle, és akcióba lépett.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus humor

Molto scherzando: Ilyen, ha a karmester szelfibotra cseréli a pálcát

Persze csak a Photoshop segítségével, egy komoly karmester soha nem tenne ilyet!
Klasszikus

Ez a klarinétos nem jutott be álmai iskolájába, mert a barátnője hamis elutasító levelet küldött neki

Szegény Eric Abramovitz hétéves kora óta egy Los Angeles-i konzervatóriumban akart tanulni, de a barátnője nem akarta, hogy a fiú olyan messze költözzön tőle, és akcióba lépett.
Klasszikus ajánló

Fidelio Klasszik: Ha leszáll az éj, írni kezd

A Fidelio és a Klasszik Rádió 92.1 közös magazinműsorának június 23-i adásában vendégünk lesz Érdi Szabó Márta, Dr. Földvári-Oláh Csaba, Horváth János Antal és Vaskor Gréta.
Klasszikus hír

Magyar Örökség Díjat kap az Óbudai Danubia Zenekar

A fennállásának 25. évfordulóját ünneplő együttest az MTA dísztermében tüntetik ki szombaton további hat díjazottal együtt.
Klasszikus hír

Senki nem akart négyoldalas Mozart-kéziratot venni 163 millióért

A Figaro házassága utolsó felvonásának egyik zenei vázlata az előzetes becslések szerint 500 ezer euróért kelhetett volna el egy árverésen. Nem vette meg senki.