Klasszikus

Japán-magyar est

2015.04.15. 16:49
Ajánlom
A Németajkú Református Egyházközség templomában április 17-én, pénteken este 19 órakor ad közös koncertet a Kyoto Music Cecilia Choir és az Erkel Ferenc Vegyeskar.

A Kasai Susumu által vezetett Kyoto Music Cecilia Choir egy hölgyekből álló, kamarakórus jellegű formáció, amely a karnagy több zenei csapatából összeállított "fesztiválkórusának" a része. A férfiak és nők alkotta kórus rendszeresen ad jótékonysági koncerteket Kiotóban, első nagy saját koncertjét 2013. augusztusában a Kiotó Koncerttermében tartották. Mostani koncertkörútjukon 15 női tag van jelen, műsorukban japán és európai szerzők darabjait is megszólaltatják. Kasai Susumu zeneszerző, több mint 33 éve dolgozik Kiotóban karnagyként és karmesterként, valamint a Kiotó városi Zeneművészeti Szakközépiskola tanára is. Több dal és kórusra írt kompozíciója jelent meg zeneműkiadónál és sikerrel éneklik, adják elő Japánban országszerte.

Erkel Ferenc Vegyeskar 1948-ban alakult Pászti Miklós és Fasang Árpád vezetésével. 1963-tól Maklári József kiváló karnagyi munkája révén a kórus a legjobb hazai kórusok egyike lett. Később, 1997. szeptemberében két fiatal karnagy vezetésével a kórus újjáalakult, s azóta már 17 éve működik A kórus célja, hogy minden kor és zenei stílus kórusirodalmából minél több "értékálló" művet, minélhitelesebben tolmácsoljon a hazai és külföldi közönség számára. A kórus repertoárja a reneszánsz szerzőktől kezdve egészen a kortárs művekig terjed. Külön figyelmet fordít a vegyeskar a magyar szerzők műveinek terjesztésére itthon, és külföldön egyaránt. Az Erkel Ferenc Vegyeskar nevéhez több zenemű ősbemutatója is fűződik. A kórus részt vett több olyan oratórikus mű előadásában, melyek során más kórussal és zenekarral együtt lépett fel.

Az Erkel Ferenc Vegyeskar karnagya: Dr. Cseri Zsófia, aki a SZTE Zeneművészeti Kar Zeneelmélet Tanszékének főiskolai docense. 1998-tól előbb társkarnagyként, majd 2002 óta a kórus karnagyaként vesz részt az Erkel Ferenc Vegyeskar munkájában. Munkája során számos karnagyi különdíjban részesült (1998-ban, 2003-ban, 2006-ban, 2008-ban, 2011-ben és 2012-ben).

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Boros Misi: „Minden egyes hangra érdemes odafigyelni”

Nyaralásról, fociról, gyakorlásról kérdeztük Boros Misit, beszélgetésünk során a Bogányi Gergellyel közös Arénakoncert is szóba került.
Színház

Keverni nem csak a fakanállal lehet: Marie Curie nem mindennapi élete

Marie Curie története sok szempontból a századforduló és a 20. század története. A radioaktivitás úttörő kutatójának életét feldolgozó monodráma egy egyedülálló tudós történetét meséli el, akinek volt bátorsága szembemenni a hagyományos női szerepkörrel.
Zenés színház

Peller Károly: „Többet készülünk rá, mint egy gálakoncertre”

Augusztus 3-án és 4-én a budai várban adnak gálakoncertet az Operettszínház művészei. Peller Károly a felkészülés folyamatáról mesélt.
Vizuál

Drótmese – Nézze meg online a fiatal magyar alkotó díjnyertes animációját!

Pataki Szandra stop motion animációja egy drótszálakból felépített világban játszódik, ahol senki sem vonhatja ki magát az egymásnak feszülő erők hatása alól.
Zenés színház

Jonas Kaufmann, Anna Nyetrebko és Erwin Schrott a budapesti mozivásznon

Az Uránia moziban július 19-én és a rákövetkező hetekben operacsillagok koncertfilmjeit láthatja a nagyközönség.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus kórus

Solti Árpád nyerte a Mátrai Művészeti Napok zeneszerzői pályázatát

Solti Árpád műve nyerte el a Vox Mirabilis és a Muzsikál az Erdő Alapítvány zeneszerzői pályázatának fődíját, amelyet a Mátrai Művészeti Napok jubileuma alkalmából hirdettek meg
Klasszikus fidelio klasszik

Fidelio Klasszik: Koncertektől hangos kastélyok és várak

A Fidelio és a Klasszik Rádió közös magazinműsorának következő adása július 21-én lesz hallható a 92.1-en.
Klasszikus molnár anna

Molnár Anna rangos kortárs zenei fesztiválon énekel Darmstadtban

A magyar énekesnő Eötvös Péter és Balogh Máté műveit adja elő az Internationale Freienkurse für Neue Musik fesztiválon.
Klasszikus ajánló

Így telik a Klassz a pARTon! fesztivál (és ajánlunk néhány következő koncertet is)

Július 8-án a Pesti Vigadóban startolt a Klassz a pARTon! fesztivál, amelynek a következő héten Szigligeten, Balatonfüreden és Paloznakon lesznek koncertjei. A Danubia Zenekar, Érdi Tamás, Vásáry Tamás és a Concerto Budapest a fellépők között.
Klasszikus hír

Ők a King’s Singers új tagjai

A következő évtől Edward Button kontratenor és Nick Ashby basszbariton a legendás énekegyüttes új tagjaiként állnak színpadra.