Klasszikus

Játék! - Haydn a Zene Világnapján

2003.09.15. 00:00
Ajánlom
Október 1-én, a Zene Világnapján indítják el nagyszabású Haydn-sorozatukat a Weiner-Szász Kamaraszimfonikusok. Játsszon velünk és nyerjen két jegyet az előadásra!

A Weiner-Szász Kamaraszimfonikusok nem kis vállalkozásba fogtak, amikor meghirdették új Haydn-sorozatukat: hét évadon át, összesen 29 koncerten előadják a kismartoni mester valamennyi - szám szerint 31 - "neves" szimfóniáját. Az első évad alcíme "A múló idő", s a négy hangversenyen elhangzik a három "Napszak-szimfónia" (A reggel, A dél, Az este), valamint az A-dúr "Tempora mutantur" szimfónia.

Az első hangversenyen, október 1-én az Uránia Filmszínház hangversenytermében "A Reggel" mellett C. Ph. E. Bach h-moll vonósszimfóniája, Milhaud "Moliére megdicsőülése" c. opusza, valamint Haydn C-dúr gordonkaversenye hangzik el Perényi Miklós szólójával.

Látogasson el a koncertre a Fidelióval! Ha szeptember 24-én éjfélig elküldi nekünk az itt felsoroltakon kívül 3 "neves" Haydn-szimfónia melléknevét, sorsoláson vesz részt, amelyen öt megfejtőnk 2-2 jegyet nyer a Weiner-Szász Kamaraszimfonikusok 2003. október 1-i hangversenyére!

Ha már regisztrált felhasználónk, akkor mindössze csak egy e-mailt kell küldenie a helyes válasszal és a regisztrációnál megadott felhasználói nevével a jatek@fidelio.hu címre. Amennyiben még nem regisztrált felhasználónk, kérjük előbb regisztrálja magát nálunk!

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Itt követheti élőben Martha Argerich koncertjét, ha már nem kapott jegyet!

December 12-én este fél 8-kor a Liszt Ferenc Kamarazenekarral lép fel Martha Argerich. A hangverseny teltházas, de a Medici TV közvetíti. Mutatjuk, hol.
Színház

Megszavazta a Parlament az új színháztörvényt

115 igen szavazattal elfogadta az Országgyűlés a kulturális törvénycsomagról szóló törvényjavaslatot, amely miatt hétfőn ezrek tüntettek a Madách téren.
Zenés színház

Kiderült, mit gondol a Metropolitan Opera főigazgatója az énekesekről

Tizenhárom éve áll a New York-i operaház élén, Peter Gelb mindennel találkozott már.
Klasszikus

A 13 éves Rozsonits Ildikó sikere a grazi ifjúsági zongoraversenyen

Rozsonits Ildikó megnyerte a 13-15 évesek korosztályát, de a többi csoportban is akadnak magyar befutók a VI. Nemzetközi Ifjúsági Bartók Zongoraversenyen.
Vizuál

Illusztrátoroktól kérhetsz személyre szóló rajzot karácsonyra

A legviccesebb kérésekről vagy a legemlékezetesebb kliensekről kérdeztük az illusztrátorokat a Pagony lassan hagyományosnak számító karácsony előtti jótékony rajzolása kapcsán.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Klasszikus interjú

Szüts Apor: „A tökéletességet nem lehet, és nem is kell elérni”

Szüts Apor számára korán jött az ismertség a komolyzene világában. Több interjúban is beszélt eddigi munkásságáról, most viszont a belső munkafolyamatokról és szemléletmódjáról tudhatunk meg részleteket, amelyekről talán a lámpalázzal vagy maximalizmussal küzdő fiatal zenészek is szívesen olvasnának. Így került szóba a fejlődés, az önkritika vagy a tökéletesség nemlétének témája is.
Klasszikus hír

Kecskés D. Balázs Istvánffy Benedek-díjat kapott

A fiatal zeneszerző Három románc című alkotása nyerte el a Magyar Zeneszerzők Egyesületének díját.
Klasszikus fidelio klasszik

Rost Andrea a Fidelio Klasszik vendége

A Fidelio és a Klasszik Rádió közös magazinműsorának következő adása december 14-én lesz hallható a 92.1-en, benne interjú Elek Ányossal, ifj. Harangozó Gyulával és Rost Andreával.
Klasszikus konferencia

Mi a helyzet a nőkkel a zenében?

Január 8-án és 9-én, az Átlátszó Hang Újzenei Fesztivál keretében szimpóziumot rendeznek a fenti kérdés megvitatására.
Klasszikus zongora

A 13 éves Rozsonits Ildikó sikere a grazi ifjúsági zongoraversenyen

Rozsonits Ildikó megnyerte a 13-15 évesek korosztályát, de a többi csoportban is akadnak magyar befutók a VI. Nemzetközi Ifjúsági Bartók Zongoraversenyen.