Klasszikus

Játsszon a Fidelióval - és nyerjen egy dedikált Bobby McFerrin-lemezt!

2004.04.19. 00:00
Ajánlom
Az idei tavasz egyik legnagyobb zenei szenzációja a csodálatos hangi adottságokkal rendelkező énekes-karmester, Bobby McFerrin magyarországi látogatása. Bár a két koncertre az összes jegy rekordidő alatt elfogyott, néhány lemezünk azért akad az Ön számára is...

Bobby McFerrint idén május 24-én hallgathatják meg az Erkel Színházban azok a szerencsések, akiknek jutott a még télen, mindössze néhány nap leforgása alatt elfogyott jegyekből. McFerrin a Matáv Szimfonikus Zenekar közreműködésével lép pódiumra: előbb Vivaldi g-moll kettősversenyének egyik csellószólóját "énekli" el, majd Mozart "Prágai" szimfóniáját dirigálja, a szünet után pedig szóló improvizációk következnek.

A koncert szponzora, a Matáv jóvoltából most négy héten keresztül a hétfőnként feltett kérdésünkre helyes választ beküldők között 2004. május 17-én kisorsoljuk Bobby McFerrin és Chick Corea közös Mozart CD-jének egy-egy Bobby McFerrin által dedikált példányát.

Első heti kérdésünk: hol és mikor született Bobby McFerrin?

Második heti kérdésünk: melyik jazz-zongoristával dolgozott együtt rendszeresen? (Beküldési határidő: 2004. május 2.)

Harmadik heti kérdésünk: Mi Bobby McFerrin legutóbb megjelent lemezének címe? (Beküldési határidő: 2004. május 9.)

Negyedik heti kérdésünk: Melyik kamarazenekart - amelynek egyúttal művészeti vezetésében is részt vesz - vezényli
Bobby McFerrin rendszeresen?
(Beküldési határidő: 2004. május 16.)

Ha már regisztrált felhasználónk, akkor mindössze csak egy e-mailt kell küldenie a helyes válasszal és a regisztrációnál megadott felhasználói nevével a jatek@fidelio.hu címre. Amennyiben még nem regisztrált felhasználónk, kérjük, előbb regisztrálja magát nálunk!

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

Kiderült, mit gondol a Metropolitan Opera főigazgatója az énekesekről

Tizenhárom éve áll a New York-i operaház élén, Peter Gelb mindennel találkozott már.
Klasszikus

A 13 éves Rozsonits Ildikó sikere a grazi ifjúsági zongoraversenyen

Rozsonits Ildikó megnyerte a 13-15 évesek korosztályát, de a többi csoportban is akadnak magyar befutók a VI. Nemzetközi Ifjúsági Bartók Zongoraversenyen.
Vizuál

Illusztrátoroktól kérhetsz személyre szóló rajzot karácsonyra

A legviccesebb kérésekről vagy a legemlékezetesebb kliensekről kérdeztük az illusztrátorokat a Pagony lassan hagyományosnak számító karácsony előtti jótékony rajzolása kapcsán.
Vizuál

Elfajzott művészet a javából – Vaszilij Kandinszkij

Olyan művészetet akart teremteni, amely megszabadul a tárgyi ábrázolásból. A szovjetek elől Németországba menekült, a nácik elől Franciaországba. 75 éve hunyt el Vaszilij Kandinszkij.
Tánc

"Nem hiszek abban, hogy ütni-verni kell a táncosokat" – Interjú Aradi Máriával

Aradi Mária nemrég ünnepelte a 75. születésnapját, de ma is rendületlenül dolgozik a Magyar Nemzeti Balett betanító balettmestereként. Nagyívű balett-táncosi pályájáról szerényen beszél, a jelenkori tendenciákról pedig határozott véleménye van.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Klasszikus kritika

Martha Argerich nem mondta le, hálistennek

A Liszt Ferenc Kamarazenekar koncertjén az argentin zongoraművésznő ragyogó Beethoven-zongoraversennyel mutatta meg, hogy nem lehet megunni egy darabot akkor sem, ha 70 éve játssza.
Klasszikus interjú

Szüts Apor: „A tökéletességet nem lehet, és nem is kell elérni”

Szüts Apor számára korán jött az ismertség a komolyzene világában. Több interjúban is beszélt eddigi munkásságáról, most viszont a belső munkafolyamatokról és szemléletmódjáról tudhatunk meg részleteket, amelyekről talán a lámpalázzal vagy maximalizmussal küzdő fiatal zenészek is szívesen olvasnának. Így került szóba a fejlődés, az önkritika vagy a tökéletesség nemlétének témája is.
Klasszikus hír

Kecskés D. Balázs Istvánffy Benedek-díjat kapott

A fiatal zeneszerző Három románc című alkotása nyerte el a Magyar Zeneszerzők Egyesületének díját.
Klasszikus fidelio klasszik

Rost Andrea a Fidelio Klasszik vendége

A Fidelio és a Klasszik Rádió közös magazinműsorának következő adása december 14-én lesz hallható a 92.1-en, benne interjú Elek Ányossal, ifj. Harangozó Gyulával és Rost Andreával.
Klasszikus konferencia

Mi a helyzet a nőkkel a zenében?

Január 8-án és 9-én, az Átlátszó Hang Újzenei Fesztivál keretében szimpóziumot rendeznek a fenti kérdés megvitatására.