Klasszikus

Javában zajlik az első Haydneum Egyházzenei Fesztivál Budapesten

2022.06.09. 16:00
Ajánlom
A június 3-án megkezdődött, számos zenei ritkaságot felvonultató fesztiválon még június 12. vasárnap estig várják koncertek az érdeklődőket az Egyetemi templomban és a Belvárosi Szent Mihály-templomban.

2022. június 3-án kezdődött a Haydneum első Egyházzenei Fesztiválja Budapesten az Egyetemi templomban. A fesztivál első három nagy sikerű koncertjén fellépett a Purcell Kórus és a Capella Savaria, a magyarországi régizenei élet alakulását nagyban meghatározó karmester, Nicholas McGegan vezetésével;

vendégünk volt a Versailles-i Barokk Zenei Központ „Les Pages” Gyermekkórusa, akik az Orfeo Zenekar és csodás francia szólisták mellett hatalmas sikert arattak különleges hangzásukkal.

A harmadik estén a Liszt Ferenc Kamarazenekar okozott meghitt pillanatokat a jelenlévőknek Haydn Krisztus hét szava a kereszten című művének megrendítő előadásával.

Június 9. és 12. között még négy különleges előadással várjuk az érdeklődőket: az első három koncert az Egyetemi templomban, a zárókoncert pedig a Belvárosi Szent Mihály-templomban kerül megrendezésre. 9-én az Máté Balázs művészeti vezetésével működő Aura Musicale egyedülálló Strattner–Esterházy–Capricornus műsorát hallhatjuk, 10-én este pedig az Erdődy Kamarazenekar és a Kodály Zoltán Magyar Kórusiskola vegyeskarának Druschetzky–Lickl–Hummel programját Rácz Márton vezényletével.

11-én szombaton a Capella Du Mont és a Németh Pál vezette Savaria Barokk Zenekar műsorában is olyan különleges szerzőket ismerhetünk meg, mint Caldara, Rathgeber, Brixi, Richter, Bengráf vagy Chrio.

12-én vasárnap a Haydneum rezidens együttesei, a Purcell Kórus és az Orfeo Zenekar zárják a fesztivált Vashegyi György vezényletével. Nagyszerű szólistáink lépnek fel ezeken az estéken: Csereklyei Andrea, Puskás Eszter, Varga Donát, Cserményi Zsombor, Lőkösházi Mária, Molnár Anna, Megyesi Zoltán, Hámori Szabolcs, Kalafszky Adriána, Bakos Kornélia, Komáromi Márton, Melkovics Zoltán, Kovács Ágnes, Bárány Péter és Borka Ákos.

Várunk minden érdeklődőt nagy szeretettel ezen az izgalmas eseménysorozaton!

Részletes információk: www.haydneum.com

Támogatott tartalom.

Fejléckép: A Versailles-i Barokk Zenei Központ „Les Pages” Gyermekkórusa (fotó/forrás: Pilvax Films)

Programkereső

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Klasszikus

Visszatérés a Walhallába

A Covid miatti kényszerű kihagyás miatt idén végre visszatérhetett a Budapesti Wagner-napok közönsége a Müpába, ahol már az első fanfárként felcsendülő Walhalla-motívum közben sokan érezték, ismét egy különleges utazás részesei lehetnek. Beszámoló az első Ring-sorozatról és a Rienziről.
Vizuál

10+1 kihagyhatatlan program a Múzeumok Éjszakáján

Tárlatvezetések, komoly- és könnyűzenei koncertek, filmvetítések, táncelőadások, kézműves foglalkozások és még táncház is vár minket a 2022-es Múzeumok Éjszakáján. Összegyűjtöttünk 10+1 helyszínt, amelyet semmiképp sem érdemes kihagyni június 25-én. 
Vizuál

Nyári hangulat a Virág Judit Galériában

Egry József, Csók István, Vaszary János, Szőnyi István egy-egy műve is megidézi a kánikulát a Virág Judit Galéria legújabb kiállításán. Az idén huszonöt éves galéria új, ingyenesen megtekinthető kamaratárlatán minden egyes alkotás megvásárolható.
Plusz

Színházi időutazás az Epreskertben – Jön a Séták Hétvégéje

Kurtizánok, gyilkosok és Piszkos Fred nyomába eredhetünk, bejárhatjuk Gül Baba Türbéjét, vagy éppen az Epreskert meséit nézhetjük meg egyfelvonásos színházi előadás formájában a Séták Hétvégéjén július 1. és 3. között.
Színház

Így néz ki most a felújítás alatt álló debreceni Csokonai Színház – GALÉRIA

2020 szeptemberében megkezdődött a debreceni Csokonai Színház felújítása, és a színház valamennyi belső terét érinti. Ilyen nagymértékű átalakításra az elmúlt 30 évben nem volt példa a teátrumban, amely a tervek szerint 2023-ban nyitja meg kapuit a nézők előtt.

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Klasszikus beszámoló

Visszatérés a Walhallába

A Covid miatti kényszerű kihagyás miatt idén végre visszatérhetett a Budapesti Wagner-napok közönsége a Müpába, ahol már az első fanfárként felcsendülő Walhalla-motívum közben sokan érezték, ismét egy különleges utazás részesei lehetnek. Beszámoló az első Ring-sorozatról és a Rienziről.
Klasszikus hír

Fiatal művészeknek szervez mesterkurzust Miranda Liu

A New Millenium Nemzetközi Akadémia (NMIA) minőségi oktatást és online tanulási lehetőségeket kínál feltörekvő kreatív művészeknek, akik egy mesterkurzus keretein belül tanulhatnak világhírű zenészektől, művészmenedzserektől és szakértőktől.
Klasszikus ajánló

Újabb fellépőket jelentett be a Liszt Ünnep – jön az első Isolation Budapest 

Elton John kedvenc előadóját, a berlini Berghaint is meghódító, sötét, intim hangulatú balladáiról ismert torontói énekesnőt, és a brit The Times 2021-es favoritját is elhozza Budapestre a Liszt Ünnep és az Akvárium Klub vadonatúj zenei minifesztiválja, amelyre június 24-én kezdődik meg a jegyértékesítés.
Klasszikus hír

Schiff András kapta az idei Bach-medált

A Lipcse városa által 2003-ban alapított díjat Johann Sebastian Bach műveinek kimagasló interpretációjáért ítélték oda Schiff Andrásnak. Korábban többek között Gustav Leonhardt, Sir John Eliot Gardiner, Ton Koopman, Nikolaus Harnoncourt vagy Robert Levin munkásságát ismerték el a díjjal.
Klasszikus ajánló

Országszerte ingyenes koncerteket adnak a Magyar Rádió Művészeti Együttesei

Június 24-én Budapesten, 25-26-án pedig számos vidéki helyszínen hallgathatja meg a közönség a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarának és Énekkarának művészeit. A Zenélő Magyarország keretében tartott hangversenyeken barokk darabok, vonós kamarazene, rézfúvósegyüttes és énekszó is szerepel majd.