Klasszikus

Jó bornak is kell a Búcsú…

2004.10.08. 00:00
Ajánlom
Hamarosan elérkezik október közepe, ezzel együtt Teréz napja, ami hagyományosan egybeesik a Terézvárosi Búcsú rendezvényeivel. A Teréz templom háta mögött felállított nagyszínpadon október 15-étől három napon át egymást váltják majd a fellépők. A rendezvénysorozat szervezői ez évben egy különleges színfolttal gazdagítják a programot, a népművészek portékái mellett a felállított faházakban Magyarország különböző tájegységeinek, neves termelőinek legfinomabb borait kóstolhatják meg az idelátogatók.

A Terézvárosi Búcsú alapvető célja bemutatkozási lehetőséget biztosítani Terézváros oktatási és kulturális intézményeinek, valamint civil kezdeményezéseinek. A program nagy hangsúlyt fektet a helyi kisebbségek, hagyományőrző csoportok bemutatására. Új kezdeményezés az egyik szomszédos kerület, Erzsébetváros „vendégszereplése”.

Az idei Terézvárosi Búcsú talán még az eddigieknél is több látogatóra számíthat. A hagyományos népművészeti vásár és a nagyszínpad színes programja mellett bor- és gasztronómiai bemutató bővíti látványosan a választékot. Villánytól Tokaj-hegyaljáig terjed majd a gazdák kínálata, megtoldva a vendégekre váró gasztronómiai különlegességekkel. A kulturális menü is igen változatos, fellép többek között a KFT együttes, Balogh Kálmán Gipsy Cimbalom Band-je, játszik a Madarak házibuli-zenekar, de nem maradnak el a már megszokott családi- és gyermekelőadások, valamint a játszóház sem.

A kerület múzeumai, galériái kapcsolódó programokkal csatlakoznak a rendezvénysorozathoz. A Búcsú keretében mindezen felül október 13-án délután hagyományos díszpolgári ünnepséget és koncertet rendez a kerület a Budapesti Operettszínházban. A Terézvárosi Búcsú teljes programja a www.terma.hu weboldalon tekinthető meg.

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

10 érdekesség a ma 75 éves Marton Éváról

Június 18-án ünnepli hetvenötödik születésnapját Marton Éva Kossuth-díjas operaénekes, a Magyar Szent István-rend birtokosa, a Corvin-lánc kitüntetettje, a nemzet művésze.
Zenés színház

Spontán, közös énekléssel zárult a miskolci operafesztivál

Dupla gálakoncerttel, utcabállal, remek hangulatban ért véget tegnap este a 18. Bartók Plusz. A friss Kossuth-díjas Sümegi Eszter még meg is énekeltette a Miskolci Nemzeti Színház közönségét.
Vizuál

Makulátlan pálya - a színész, akinek minden filmjét Oscarra jelölték

Marlon Brando? Daniel Day-Lewis? Esetleg Jack Nicholson? Valószínűleg ők ugranak be először, ha minden idők legjobb színészére gondolunk. Pedig a legtökéletesebb filmográfiája valószínűleg John Cazale-nak volt - ehhez azonban sajnos korai halála is hozzájárult.
Vizuál

Száz év magyar plakátjai a Magyar Nemzeti Múzeumban

Sör és vetőmag plakátok, színházi és politikai hirdetések is megtalálhatóak a Tolongó idők című időszaki kiállításon.
Klasszikus

Ha kottát nyomtatsz egy pólóra, legalább csináld jól

Valami nagyon nem a kotta szerint alakult az Amazonon.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus

Kiállítás nyílik Bősze Ádám antikváriumának kottagyűjteményéből

Sopronban, az Ünnepi Hetek Alkalmából nyílik meg Bősze Ádám Zenei Antikváriumának kiállítása, amely a két háború közötti különleges kottacímlapjait mutatja meg az érdeklődőknek.
Klasszikus fszek

Új helyre költözik a FSZEK Zenei Gyűjteménye

Épületfelújítás miatt augusztus 6-ától várhatóan 2019 augusztusáig a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Központi Könyvtárának épületében működik a Zenei Gyűjtemény.
Klasszikus díszpolgár

Horgas Eszter és Vásáry Tamás Budapest díszpolgára lett

A kitüntetés posztumusz díjazottja Burger Barna fotóművész és Hazay István Kossuth-díjas geodéta, az MTA tagja.
Klasszikus

Ha kottát nyomtatsz egy pólóra, legalább csináld jól

Valami nagyon nem a kotta szerint alakult az Amazonon.
Klasszikus gyász

87 évesen elhunyt Gennagyij Rozsgyesztvenszkij

A világhírű orosz karmester több ízben járt Magyarországon is. Több mint félszáz művet írtak neki kortárs zeneszerzők.