Klasszikus

Jöjjenek a srácok is! – Családbarát bérletek a Pannon Filharmonikusoktól

2022.06.07. 11:45
Ajánlom
A Pannon Filharmonikusok innovatív családbarát konstrukciója egyre nagyobb sikert arat Budapesten és Pécsett. Gyermekes, pláne sokgyermekes családok, bármely téma mentén, két lépésben el tudnak kanyarodni a logisztikai nehézségek felé egy-egy beszélgetés során. „Mennék, de hova tegyem a gyerekeket…?" – körbejártuk a témát!

Ma már szerencsére kiemelt figyelemmel, „családbarát” gondolkodással találkozhatunk fogyasztói társadalmunk legkülönbözőbb szolgáltatásai mentén, ugyanakkor tegye fel a kezét, aki nem „botlik” jópárszor abba a kérdésbe, hogy „mennék, de hova tegyem a gyerekeket…?". Utánajártunk a részleteknek!

Én-idő vagy mi-idő? Már nem dilemma

A témát körbejárva többször felmerült az igény az árnyaltságra, magyarul arra, hogy hangsúlyozzuk: egy család életében, logisztikájában nagyon fontos, hogy ki vigyáz a gyerekekre, amíg mi végre a kevéske „én-időnkben” igyekszünk egészséges lelkű, kiegyensúlyozott, tájékozott és művelt felnőttek maradni, ugyanakkor nagyon nem mindegy, hogy ők mit csinálnak ez idő alatt.

Teljesen rendben van, sőt nagyon felelős magatartásra vall, amit ma már a pszichológusok is hangsúlyoznak, hogy

szánjunk időt önmagunkra, mert egy idő után testünk, agyunk vagy lelkünk, akár mindhárom teljesen kimerül.

Fizikai és pszichés betegségek jelenhetnek meg, nehezebben bírjuk a feszültségeket, ingerültebbek leszünk, hamarabb elfáradunk. Ízlésünk, igényünk szerint tehát, ha például a zenehallgatást választjuk a kikapcsolódásra, felfrissülésre, eddig felmerült a kérdés, nem olyan kicsik már, de mi legyen a srácokkal?

A Müpában és a Kodály Központban a Pannon Filharmonikusok koncertjeire 6 és 18 év között ingyenes bérlet igényelhető gyermekeinknek!

Azaz nem kell segítséget kérni, hogy valaki vigyázzon rájuk, nem kell aggódnunk, hogy a már magukra hagyható nagyobbak vajon mégis mivel töltik az időt, sőt! Számos egyéb előnyét élvezhetjük ennek a családbarát konstrukciónak.

 

A közös élmény az igazi érték

Az egyik igazi, pótolhatatlan érték rohanó világunkban a minőségi, együtt töltött közös idő! Szokatlan gondolat a hangversenyterembe elvinni őket? Alaposan körbejártuk a kérdést.

Sokszor egy gyermekkorban átélt emlékezetes élmény az, aminek érzését felnőttként is keressük, így a gyermekkori koncertlátogatás hatására zeneszerető felnőttként élhet, aki megnyugvást, feltöltődést és extázist talál majd a koncertteremben.

A 210 éves pécsi zenekar bérletes sorozataiban a legkiválóbb zeneszerzők jól ismert, és megismerésre váró művei hangzanak el világhírű szólisták közreműködésével, így magas minőségű, hibátlan zenei élményben részesülnek.

Megismerkednek a különböző hangszerek hangzásával, érzelmeket kifejező erejével, a különböző zenei formákkal, ez a tudás tanulmányaik, érzelmi életük sok más területére kihat, nem is hinnénk mennyire. Megtanulják, hogyan készül fel az ember eseményekre, programokra, kulturális élményekre lelkileg, de akár öltözködésben, tisztálkodásban, viselkedésben is – és lássuk be, erre hatalmas szükségük van. Talán az egyik legfontosabb, hogy

olyan közös élményt élhet át a család, amiről később jól lehet beszélgetni, vitatkozni, ezek az együtt szerzett élmények a család közös nyelvezetébe, emlékezetébe beépülve erősítik azt.

A koncerteken újra és újra átélheti a család a zene közösségformáló és kikapcsoló erejét. Lássuk be, nem csak mi rohanunk állandóan, és vagyunk időnként nyúzottak, hanem rájuk is ráfér egy estényi szépség, nyugalom, ilyen jellegű kikapcsolódás.

 

Mert kell egy lassú tétel az élet versenyművében…

Nem véletlen a zenekar 2022/2023-as Refrén évadának mottója. Nem mindegy, hogy fütyülünk rá, milyen igazi, élő zenei élmények érnek, vagy inkább együtt fütyüljük a kedvenc dallamokat a zenekarral. Az sem mindegy, hogy véletlenszerű programválasztás helyett inkább elköteleződünk a Pannon Filharmonikusok bérletes sorozatai mellett.

A zenekar honlapja bérletenként részletes áttekintést nyújt a teljes évadról, így kínál segítséget a közönségnek a döntéshez. Azonban ha bármilyen kérdés felmerül, akár a gyermekbérlettel kapcsolatban, a pécsi zenekar telefonon és e-mailben személyenként is segít eligazodni.

Refrén, a Pannon Filharmonikusok 2022/2023 évada

Müpa, Budapest / Kodály Központ, Pécs

Részletek a Pannon Filharmonikusok honlapján találhatók.

Támogatott tartalom.

Fejléckép: A koncert egyik legfontosabb összetevője: a közönség (fotó/forrás: Pannon Filharmonikusok)

Programkereső

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Zenés színház

Súlyosan megsérült a Budapesti Operettszínház egyik táncosa a terézvárosi házomlásnál

Június 27-én, a reggeli órákban leomlott egy ház tetőszerkezete a 6. kerületi az Aradi utca és Jókai utca sarkán. A leeső szerkezeti elemek a Jókai utcára zuhantak, maguk alá temetve a Budapesti Operettszínház egyik táncművészét, aki éppen próbára tartott.
Színház

„Kételyek és kétségek visznek előre” – Beszélgetés Blaskó Péterrel

Hamarosan a Nemzeti Színházban is látható lesz Blaskó Péter „családi előadása”, a GRANE – Képzelgések a Peer Gynt nyomán, amelyet lánya, Blaskó Borbála rendezett, és fia is szerepel a Bethlen Téri Színház produkciójában. A színművésszel ősztől Hubay Miklós Ők tudják, mi a szerelem című drámájában is találkozhatunk, Udvaros Dorottya oldalán.
Klasszikus

Új vizekre hajózhatunk a Nemzeti Filharmonikusok új évadában

Régi és új zene, különleges hangszeres művek és egész estés operaprodukciók, beavatókoncertek és kórushangversenyek várják a közönséget a 2022/23-as évadában a Nemzeti Filharmonikusok koncertjein.
Vizuál

Itt születik a zseni – Megnéztük Baz Luhrmann Elvis-filmjét

Ki volt Elvis? És miért lehet fontos nekünk, itt és most? Egyáltalán mit tudunk a Királyról – teszi fel a kérdést Baz Luhrmann rendező, aki hollywoodi szuperprodukcióban dolgozta fel Elvis Presley életét. A vibráló, feszítő, eksztatikus alkotást a nyár egyik legjobb filmjének tartjuk.
Vizuál

Last Minute kiállítások június utolsó hetére

Ezúttal olyan ritkaságszámba menő csoportos és egyéni tárlatokra hívjuk fel a figyelmet, amelyek ezen a héten még megnézhetők. A válogatásban szerepel vadonatúj kiállítótér rég nem látott művésszel, jól ismert galéria 24 kortárs művész munkáját bemutató tárlattal, valamint digitális művészeti triennálé.

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Klasszikus hír

Kihirdették a Kodály Zoltán Nemzetközi Zenei Verseny győzteseit

Hat fiatal vonós hangszeres művész jutott a június 17-26. között Debrecenben megrendezett Kodály Zoltán Nemzetközi Zenei Verseny döntőjébe, akik gálakoncerten mutatkozhattak be a közönség előtt.
Klasszikus hír

Új vizekre hajózhatunk a Nemzeti Filharmonikusok új évadában

Régi és új zene, különleges hangszeres művek és egész estés operaprodukciók, beavatókoncertek és kórushangversenyek várják a közönséget a 2022/23-as évadában a Nemzeti Filharmonikusok koncertjein.
Klasszikus beszámoló

Visszatérés a Walhallába

A Covid miatti kényszerű kihagyás miatt idén végre visszatérhetett a Budapesti Wagner-napok közönsége a Müpába, ahol már az első fanfárként felcsendülő Walhalla-motívum közben sokan érezték, ismét egy különleges utazás részesei lehetnek. Beszámoló az első Ring-sorozatról és a Rienziről.
Klasszikus hír

Fiatal művészeknek szervez mesterkurzust Miranda Liu

A New Millenium Nemzetközi Akadémia (NMIA) minőségi oktatást és online tanulási lehetőségeket kínál feltörekvő kreatív művészeknek, akik egy mesterkurzus keretein belül tanulhatnak világhírű zenészektől, művészmenedzserektől és szakértőktől.
Klasszikus ajánló

Újabb fellépőket jelentett be a Liszt Ünnep – jön az első Isolation Budapest 

Elton John kedvenc előadóját, a berlini Berghaint is meghódító, sötét, intim hangulatú balladáiról ismert torontói énekesnőt, és a brit The Times 2021-es favoritját is elhozza Budapestre a Liszt Ünnep és az Akvárium Klub vadonatúj zenei minifesztiválja, amelyre június 24-én kezdődik meg a jegyértékesítés.