Klasszikus

Jön Pavarotti

2004.03.12. 00:00
Ajánlom
Luciano Pavarotti április 27-én a Budapest Sportarénában ad koncertet – adta hírül az Index internetes portál. A világhírű énekes fellépése annak a sorozatnak – Tenor világsztárok Magyarországon – a része, melynek keretében 2002-ben Placido Domingo, 2003-ban pedig José Cura jött el Budapestre. Jegyek a jövő héttől kaphatók, de még bizonytalan, mennyiért.

A hírt eredetileg jövő héten ünnepélyes keretek között szerettük volna belejelenteni, de végül idő előtt kiszivárgott – magyarázta érdeklődésünkre Magonyi Zsolt, a koncertet szervező Music Invest egyik vezetője. Mint mondta, jelenleg is folynak a tárgyalások a szponzori, illetve az esetleges állami vagy fővárosi támogatásról. Bár Pavarotti gázsija üzleti titok, állítólag nem kért többet, mint mondjuk Cher vagy Robbie Williams.

A jövőre 70 éves, visszavonulását fontolgató Pavarotti hivatalos honlapján amúgy még nem szerepel az április 27-i fellépés. A világhírű tenor jelenleg a New York-i Metropolitanben énekel, májusban pedig Japánban turnézik. A budapesti koncerten – melyen a Failoni Szimfonikus Zenekar kíséri – Puccini-, Verdi- és Mascagni-áriákat, illetve olasz és spanyol dalokat ad elő. Magyar partnerének személye még nem ismert.

Magonyi Zsolt cáfolta az Index azon értesülését, hogy Medgyessy Péter miniszterelnök vacsorát adna a művész tiszteletére, holott erről brosúra tanúskodik. A szervező annyit elismer: Pavarotti fellépése alkalmával valóban terveznek reprezentatív fogadást a hazai gazdasági, pénzügyi és politikai elit számára, amelyre a kormányfőt is szívesen látnák.

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

Miklósa Erika az örökbefogadásról mesélt: Nagyon vártuk ezt a kislányt!

Az operaénekesnő és férje, Csiszár Zsolt a Családvarázs sorozatban mesélt arról, hogy milyen kockázatot jelentett egy olyan csecsemőt magukhoz venni, aki halva született.
Klasszikus

Fáy Miklós: „Nem a zenekar, nem a komponista, hanem maga a szimfónia a főszereplő"

Fáy Miklós hónapról hónapra programokat, könyveket, lemezeket ajánl nyomtatott magazinunk Menjél már című rovatában. Az augusztusi szám tartalmából.
Klasszikus

Ma kezdődik a Kaposfest

A kamarazenei irodalom alapműveire helyezik a hangsúlyt a Kaposvári Nemzetközi Kamarazenei Fesztiválon (Kaposfest), amelyre augusztus 13. és 19. között kilencedik alkalommal kerül sor a somogyi megyeszékhelyen.
Jazz/World

Aretha Franklin a halálán van

Külföldi sajtóértesülések szerint a soul királynője nagyon beteg, családja detroiti otthonában az ágya köré gyűlve virraszt érte.
Könyv

Nyáry Krisztián: Nem a politika, hanem az olvasó fogja eldönteni, milyen könyvet vesz a kezébe

A Líra Könyv Zrt. kreatív igazgatója szerint hiába erőlködnek a jobboldali, kormánypárti ideológusok, nem lehet az olvasók nélkül lecserélni az irodalmi kánont. És végső soron nem számít az író politikai beállítottsága, csak az, hogy milyen szöveget írt.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus kotta

Ez a francia zenekar iPad-re cseréli a nyomtatott kottákat

Az Orchestre National d’Île-de-France a következő évadtól elfelejtheti a nyomtatott kottákat, 120 muzsikusuk ugyanis iPad-eket kap. De nem ők az egyetlen zenekar, akik lépést tartanak a technológiával.
Klasszikus bencze máté

Bencze Mátéért szurkolhatunk a Fiatal Zenészek Eurovíziós Versenyén

A Virtuózokban megismert fiatal szaxofonos augusztus 18-án, a verseny elődöntőjében elsőként áll színpadra Edinburghben.
Klasszikus ajánló

Fáy Miklós: „Nem a zenekar, nem a komponista, hanem maga a szimfónia a főszereplő"

Fáy Miklós hónapról hónapra programokat, könyveket, lemezeket ajánl nyomtatott magazinunk Menjél már című rovatában. Az augusztusi szám tartalmából.
Klasszikus kulissza

Előkerült még egy hangfelvétel, amelyen Rahmanyinov játszik Rahmanyinovot

A Szimfonikus táncok című művének zenekari próbái idején a zeneszerző a zongorához ült, hogy demonstrálja, hogyan képzeli a darabot. Ennek a felvétele jelent most meg.
Klasszikus óbudai társaskör

Óbudai Társaskör Művészeti Munkáját Támogató Egyesület

A pártoló tagsággal nemcsak a kedvezményeket veheti igénybe, de tagdíjával hozzájárulhat a hosszabb távú tervezéshez, a minőségi előadások létrejöttéhez.