Klasszikus

Jön Pavarotti

2004.03.12. 00:00
Ajánlom
Luciano Pavarotti április 27-én a Budapest Sportarénában ad koncertet – adta hírül az Index internetes portál. A világhírű énekes fellépése annak a sorozatnak – Tenor világsztárok Magyarországon – a része, melynek keretében 2002-ben Placido Domingo, 2003-ban pedig José Cura jött el Budapestre. Jegyek a jövő héttől kaphatók, de még bizonytalan, mennyiért.

A hírt eredetileg jövő héten ünnepélyes keretek között szerettük volna belejelenteni, de végül idő előtt kiszivárgott – magyarázta érdeklődésünkre Magonyi Zsolt, a koncertet szervező Music Invest egyik vezetője. Mint mondta, jelenleg is folynak a tárgyalások a szponzori, illetve az esetleges állami vagy fővárosi támogatásról. Bár Pavarotti gázsija üzleti titok, állítólag nem kért többet, mint mondjuk Cher vagy Robbie Williams.

A jövőre 70 éves, visszavonulását fontolgató Pavarotti hivatalos honlapján amúgy még nem szerepel az április 27-i fellépés. A világhírű tenor jelenleg a New York-i Metropolitanben énekel, májusban pedig Japánban turnézik. A budapesti koncerten – melyen a Failoni Szimfonikus Zenekar kíséri – Puccini-, Verdi- és Mascagni-áriákat, illetve olasz és spanyol dalokat ad elő. Magyar partnerének személye még nem ismert.

Magonyi Zsolt cáfolta az Index azon értesülését, hogy Medgyessy Péter miniszterelnök vacsorát adna a művész tiszteletére, holott erről brosúra tanúskodik. A szervező annyit elismer: Pavarotti fellépése alkalmával valóban terveznek reprezentatív fogadást a hazai gazdasági, pénzügyi és politikai elit számára, amelyre a kormányfőt is szívesen látnák.

Programkereső

Legnépszerűbb

Színház

„A mi generációnk nem kapható a gyűlölködésre” – A 30 év alatti színművészek levele az Országgyűléshez

A december 9-én a szabad színházakért és a kultúra függetlenségéért meghirdetett tüntetésen Sodró Eliza, a Radnóti Színház művésze olvasta fel 111 harminc év alatti színművész levelét az Országgyűléshez.
Színház

„Tudsz még hallgatni?” – Beszámoló a színházi alkotók tüntetéséről

A szabad színházért, a kultúra függetlenségéért szerveztek tüntetést december 9-én estére a Madách térre, és noha a bírált törvényjavaslat időközben módosult, sokan úgy érezték, ott a helyük a megmozduláson.
Színház

Ezekre az előadásokra küldenék el a politikusokat a színészek

Szégyen, Hamlet, A bajnok, Az ember tragédiája – többek között ezeket a produkciókat ajánlották azok a színházi alkotók, akiket a december 9-i tüntetésen kérdeztünk meg arról, mire hívnák el a politikai döntéshozókat.
Színház

Megszavazta a Parlament az új színháztörvényt

115 igen szavazattal elfogadta az Országgyűlés a kulturális törvénycsomagról szóló törvényjavaslatot, amely miatt hétfőn ezrek tüntettek a Madách téren.
Klasszikus

Itt követheti élőben Martha Argerich koncertjét, ha már nem kapott jegyet!

December 12-én este fél 8-kor a Liszt Ferenc Kamarazenekarral lép fel Martha Argerich. A hangverseny teltházas, de a Medici TV közvetíti. Mutatjuk, hol.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Klasszikus konferencia

Mi a helyzet a nőkkel a zenében?

Január 8-án és 9-én, az Átlátszó Hang Újzenei Fesztivál keretében szimpóziumot rendeznek a fenti kérdés megvitatására.
Klasszikus zongora

A 13 éves Rozsonits Ildikó sikere a grazi ifjúsági zongoraversenyen

Rozsonits Ildikó megnyerte a 13-15 évesek korosztályát, de a többi csoportban is akadnak magyar befutók a VI. Nemzetközi Ifjúsági Bartók Zongoraversenyen.
Klasszikus hír

Itt követheti élőben Martha Argerich koncertjét, ha már nem kapott jegyet!

December 12-én este fél 8-kor a Liszt Ferenc Kamarazenekarral lép fel Martha Argerich. A hangverseny teltházas, de a Medici TV közvetíti. Mutatjuk, hol.
Klasszikus advent

Mozart átiratában hallható Händel Messiása

Az átirat Anger Ferenc rendezésében, Nádasdy Ádám új magyar fordításával csendül fel december 21-én az Erkel Színházban. A karácsonyi négy előadás szólistái Rácz Rita, Schöck Atala, Horváth István és Cser Krisztián, az Opera Zenekart és az Énekkart Kesselyák Gergely vezényli.
Klasszikus hír

Pozsonyi kórusversenyt nyert a Magnificat Leánykar

Kortárs és szakrális kategóriában is első helyezést ért el a Magnificat Leánykar egy pozsonyi kórusversenyen.