Klasszikus

Jótékonyság, születésnap, koncert

2010.04.26. 10:32
Ajánlom
Újra eltelt egy év, és ahogy mindenki más, Kocsis Zoltán is idősebb lett. Szerencsére jó szokásaihoz változatlanul ragaszkodik.

1991 óta minden évben születésnapi koncertet rendez, amelynek bevételét a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat javára ajánlja fel. Május 30-án Mozart, Bartók, Beethoven és Brahms műveit játssza, kamarapartnere Kelemen Barnabás lesz.

A Szolgálat évente több karitatív célú rendezvényt is szervez, melyek bevételéből működteti a hátrányos helyzetű, rossz anyagi sorsú, beteg, árva gyermekeket segítő tizenkét programját, melyek közül a leghangsúlyosabbak az egészségügyi, a gyermekélelmezési, az ösztöndíj és a képzési programok. Kocsis Zoltán idei hangversenyének bevételét a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat egészségügyi projektjére fordítja.

A zongoraművész-karmesterrel azonban nemcsak a hónap végén találkozhatnak az érdeklődők, május 6-án többek között újabb hangszereléseit mutatja be. Fokanov Anatolij kérésére ugyanis hét újabb dallal egészítette ki saját Richard Strauss-hangszereléseit. Ezen az estén elhangzik a Vocalise is, és egy ritkán hallott hegedűverseny is felcsendül: Sosztakovics cisz-moll hegedűversenyét Gidon Kremer játssza.

Nemzeti Filharmonikus Zenekar

2010. május 6. 19:30
Művészetek Palotája - Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem

Km.: Gidon Kremer (hegedű), Fekete Attila (tenor), Anatolij Fokanov (bariton), Nemzeti Énekkar (karig.: Antal Mátyás), MR Gyermekkar (karig.: Thész Gabriella)
Vez.: Kocsis Zoltán


R. Strauss: Don Juan, op. 20
Sosztakovics: II., cisz-moll hegedűverseny, op. 129
Rahmanyinov: Vocalise, op. 34
Rahmanyinov-Kocsis: Tizenöt dal

Kocsis Zoltán jótékonysági hangversenye a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat javára

2010. május 30. 20:00
Művészetek Palotája - Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem
Km.: Kelemen Barnabás (hegedű)

Mozart: e-moll szonáta, K. 304
Bartók: II. szonáta, Sz. 76 BB 85
Beethoven: G-dúr szonáta, op. 30 No. 3
Brahms: G-dúr szonáta, op. 78

www.mupa.hu
www.filharmonikusok.hu

www.gyermekmento.hu

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Ez a klarinétos nem jutott be álmai iskolájába, mert a barátnője hamis elutasító levelet küldött neki

Szegény Eric Abramovitz hétéves kora óta egy Los Angeles-i konzervatóriumban akart tanulni, de a barátnője nem akarta, hogy a fiú olyan messze költözzön tőle, és akcióba lépett.
Plusz

Művészettel az orvostanhallgatók kiégése ellen

Empatikusabbak, jobb a kapcsolatuk a betegekkel, kevésbé hajlamosak a depresszióra és jobban bírják a terhelést – egy kutatás szerint a művészeti és humán tárgyak ilyen hatással vannak a diákokra. Ehhez pedig az is elég, ha zenét hallgatnak, nem muszáj maguknak is játszani valamilyen hangszeren.
Zenés színház

Magasrangú francia kitüntetést kapott Jonas Kaufmann

A német tenor, aki továbbra is egy személyben látja el az előző generáció három tenorjának feladatait, a Művészi Érdemrend tiszti fokozatát kapta meg a franciáktól.
Tánc

Mesternő, nagybetűvel

Lőrinc Katalin egy személyben aktív táncos, pedagógus és teoretikus. Június 25-én a Müpában mutatkoznak be tanítványai, akik már az ő új oktatási metódusa szerint végeztek a Táncművészeti Egyetemen. Emellett nemrég megjelent, A test mint szöveg című könyvéről is beszélgettünk.
Tánc

„Ne játszd túl, de kevés se legyél!”

Két életük van: az egyik az általános iskolában kezdődik minden reggel, mint minden átlagos gyereké, a másik délután egykor a Madách Musical Táncművészeti Iskolában, ahol felveszik a balettcipőt és elkezdik próbálni a Billy Elliot – a Musical című darabot.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus fesztivál

A zene mellett a tánc és a képzőművészet is megjelenik a Zempléni Fesztiválon

A 10 napos rendezvény 37 helyszínen 60 programmal várja látogatókat augusztus 10. és 19. között.
Klasszikus humor

Molto scherzando: Ilyen, ha a karmester szelfibotra cseréli a pálcát

Persze csak a Photoshop segítségével, egy komoly karmester soha nem tenne ilyet!
Klasszikus

Ez a klarinétos nem jutott be álmai iskolájába, mert a barátnője hamis elutasító levelet küldött neki

Szegény Eric Abramovitz hétéves kora óta egy Los Angeles-i konzervatóriumban akart tanulni, de a barátnője nem akarta, hogy a fiú olyan messze költözzön tőle, és akcióba lépett.
Klasszikus ajánló

Fidelio Klasszik: Ha leszáll az éj, írni kezd

A Fidelio és a Klasszik Rádió 92.1 közös magazinműsorának június 23-i adásában vendégünk lesz Érdi Szabó Márta, Dr. Földvári-Oláh Csaba, Horváth János Antal és Vaskor Gréta.
Klasszikus hír

Magyar Örökség Díjat kap az Óbudai Danubia Zenekar

A fennállásának 25. évfordulóját ünneplő együttest az MTA dísztermében tüntetik ki szombaton további hat díjazottal együtt.