Klasszikus

Jótékonysági est dévai gyermekek javára

2004.03.05. 00:00
Ajánlom
Erdélyben, Déván néhány év alatt egy kis édenkert született. 1992-ben Böjte Csaba ferences szerzetes felkarolta az utcán tengődő árva gyermekeket, s a romos dévai kolostorban új otthont teremtettek maguknak. Ahogy a szükség dagasztotta az itt élő gyermekek számát, úgy lett a szomszédos panelházakból nevelőcsaládok otthona, a kolostorból iskola.

Mára több mint 300 gyermek nevelkedik itt. Van óvoda, lesz középiskola s 30 kilométerrel arrébb, Szászvároson egy újabb gyermekotthon. A budapesti Szent István Bazilika ad otthont a március 27-én, este fél nyolckor kezdődő jótékonysági hangversenynek, amelynek bevételét Böjte Csabának adják át, aki az est folyamán jelen lesz és beszédet mond.

Pergolesi Stabat Mater című műve Cserna Ildikó (szoprán), Heim Mercedes (alt), az Angelica Leánykar és a Hubay Jenő Kamarazenekar előadásában lesz hallható. Vezényel Gráf Zsuzsanna, a műsorvezető Czigány György. A belépődíj 2000 forint, amely mellé minden támogatói-jegy vásárlója a Bazilikában ajándék CD-t is kap, amelyen a koncerten elhangzó Pergolesi: Stabat Mater is felcsendül.

Jegyek már előzetesen rendelhetők a mozart@mail.datanet.hu e-mail címen igényelt példányszám és név megadással, melyet legkésőbb március 15-ig lehet átvenni a Szent Gellért Könyvesboltban. Jegyek március 5-től kaphatók a Szent Gellért Könyvesboltban (1053 Budapest, Kossuth Lajos u. 1.; tel.: 337-28-79) és a Kaláka Zeneboltban (1052 Budapest, Bárczy István u. 10.; tel: 267-53-31), valamint a helyszínen a hangverseny kezdete előtt. Bővebb információ a www.devaigyerekek.hu honlapon olvasható.

Programkereső

Legnépszerűbb

Színház

Vidnyánszky az igazságtalanságok megszüntetését várja a törvénytervezettől

A Magyar Teátrumi Társaság elnöke az M1-nek nyilatkozott az új színháztörvénnyel kapcsolatban.
Színház

„Tudsz még hallgatni?” – Beszámoló a színházi alkotók tüntetéséről

A szabad színházért, a kultúra függetlenségéért szerveztek tüntetést december 9-én estére a Madách térre, és noha a bírált törvényjavaslat időközben módosult, sokan úgy érezték, ott a helyük a megmozduláson.
Plusz

Használt a tiltakozás? Végül nem bántaná az NKA-t az új törvényjavaslat

Nem szerepel a Nemzeti Kulturális Alap átalakítása a Nemzeti Kulturális Tanácsról szóló törvényjavaslatban, de a színházaknak közös fenntartási megállapodást kell kötniük a kormánnyal.
Színház

„A mi generációnk nem kapható a gyűlölködésre” – A 30 év alatti színművészek levele az Országgyűléshez

A december 9-én a szabad színházakért és a kultúra függetlenségéért meghirdetett tüntetésen Sodró Eliza, a Radnóti Színház művésze olvasta fel 111 harminc év alatti színművész levelét az Országgyűléshez.
Színház

Újszínház: Nincs tudomásunk szexuális zaklatási ügyről

Közleményt adott ki az Újszínház, amelyben azt írják, nem történt hivatalos bejelentés zaklatási ügyben.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Klasszikus hír

Pozsonyi kórusversenyt nyert a Magnificat Leánykar

Kortárs és szakrális kategóriában is első helyezést ért el a Magnificat Leánykar egy pozsonyi kórusversenyen.
Klasszikus interjú

Liszt mindig forrófejű lázadó maradt – interjú Borbély Lászlóval

Liszt idős korában is forradalmár maradt, csak másért küzdött. Ez derül ki Borbély László új albumából, amelyen a mester kései műveit hallhatjuk. De a zongoraművésznek egy második lemeze is megjelent a napokban, ezen a Goldberg-variációkat találjuk.
Klasszikus gyász

Elhunyt Friedrich Ádám Liszt-díjas kürtművész

Életének 82. évében elhunyt Friedrich Ádám Liszt-díjas kürtművész - közölte hétfőn a Zeneakadémia.
Klasszikus ajánló

Áthallások – az Egri & Pertis Zongoraduó új koncertsorozata a BMC-ben

Milyen maszkban pantomimozott volna Debussy? Mi köze volt Faurénak a bergamaszkokhoz? Sétált-e Händel London komédiás negyedében, és mit talált Sztravinszkij Petruska szobájában?
Klasszikus galéria

Láttál már hangszobrot?

Élmény marad – különleges hangszobor-kiállítással készül az ünnepekre a Müpa és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat. Világsztárok által aláírt hangszobrokból és egy közel öt méter magas, függesztett elemből álló grandiózus installáció várja a látogatókat az ünnepi készülődés jegyében a Müpa Zászlóterében december 5-től.