Klasszikus

Jótékonysági koncert a Bátor Tábor Alapítvány javára

2008.12.01. 00:00
Ajánlom
December 7-én immár negyedik alkalommal kerül sor a télköszöntő jótékonysági koncertre az E.ON szervezésében a Zeneakadémián. Az ünnepi hangverseny keretében a Bátor Tábor Alapítvány kuratóriumának elnöke, Küllői Péter is felszólal, majd az estén a különleges hárfa- és csellómuzsikát követően az Alapítvány támogatottjait Sebestyén Márta és a Söndörgő Együttes buzdítja közös éneklésre.

December 7-én különleges zenei élmény várja a Bátor Tábor Alapítvány és a dombóvári Reménység Napközi Otthon támogatottjait a Zeneakadémián. Az E.ON Hungária segítségével megvalósuló hangulatos koncerten a Reménysugár zenekar előadása után Bábel Klári varázslatos hárfamuzsikájával hangolódhat a közönség a közelgő ünnepekre. Az esten fellépnek a Zeneakadémia legtehetségesebb növendékei, köztük az E.ON ösztöndíjas csellista, Várdai István, aki októberben hazánkat képviselve Genfben, a világ egyik legrégebbi és legkiemelkedőbb nemzetközi zenei versenyén elnyerte a fődíjat, a közönségdíjat, a Pierre Fournier-díjat és a Coup de coeur Breguet-díjat. Az est folyamán a fiatal tehetséget a sikeres zongoraművész, Fülei Balázs kíséri, aki a svájci versenyt követően a Carnegie Hallban adott koncertet. A hangversenyen felcsendül Gounod Ave Mariája is, Mondok Yvette előadásában.

Az ünnepi hangverseny házigazdája Batta András, a Zeneakadémia rektora, a moderátor pedig Novák Péter, a Bátor Tábor Alapítvány nagykövete lesz. A hangverseny második felében Sebestyén Márta és a Söndörgő népi együttes szórakoztatja a közönséget. A hangverseny végére természetesen a Mikulás is megérkezik majd a gyermekekhez. A koncert keretében Küllői Péter, a Bátor Tábor Alapítvány kuratóriumának elnöke mesél az E.ON Kalandpark magas-kötélpálya megépüléséről és népszerűségéről, egyúttal megköszöni az E.ON Hungária támogatását Konrad Kreuzernek, az igazgatóság elnökének.

Az E.ON Hungária, Magyarország egyik vezető energiaszolgáltatója nagy hangsúlyt fektet a társadalmi szerepvállalásra, ezen belül a rászorulók megsegítésére, a gyermekek, fiatalok támogatására. A Bátor Tábor Alapítványt évek óta segíti. A vállalat támogatásával megvalósuló Kalandparkot 2008. május 23-án avatták fel a Hatvan melletti táborban. A 12 méteres óriáshintát, mászófalat, és a Bátor Tábor csónakázó tava fölött átívelő drótkötélpályát magában foglaló park számtalan kalandot tartogat a gyerekek számára. A vállalat nem csak pénzbeli támogatást nyújtott a kötélpálya megépítéséhez, dolgozói személyesen is közreműködtek az építkezésben.

Az E.ON Hungária emellett több éve folytat együttműködést a Zeneakadémiával, melynek keretében német-magyar csereprogramok, ösztöndíjprogramok és több más zenei program közös megvalósítására került sor idén is.

(2008. december 7. 19:30 Zeneakadémia Nagyterem (Budapest) - Jótékonysági koncert a Bátor Tábor Alapítvány javára; km.: Reménysugár Zenekar, Bábel Klári (hárfa), Várdai István (cselló), Fülei Balázs (zongora), Mondok Yvette, Sebestyén Márta (ének), Söndörgő Együttes; műsorvez.: Batta András, Novák Péter)

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

Amerikáig is eljutott a nagy port kavart Billy Elliot-ügy híre

Az egyik legnépszerűbb hollywoodi portál „gaygate”-ről, azaz meleg-botrányról ír az elmaradt előadásokkal kapcsolatban.
Tánc

Mesternő, nagybetűvel

Lőrinc Katalin egy személyben aktív táncos, pedagógus és teoretikus. Június 25-én a Müpában mutatkoznak be tanítványai, akik már az ő új oktatási metódusa szerint végeztek a Táncművészeti Egyetemen. Emellett nemrég megjelent, A test mint szöveg című könyvéről is beszélgettünk.
Vizuál

Instagramon dokumentálta apja halálát egy fotós

Apja élete utolsó tanítását akarta átadni fiának, akinek teljesen hiányzott addigi életéből - fia pedig így, fotókon keresztül próbálta feldolgozni a tragédiát. A sorozat végül mindkettőjük számára sokkal többet adott.
Zenés színház

Gördülő titkárság az Operában

Az Ybl-palota korszerűsítése új kihívások elé állította az Opera művészeti osztályait, a nehézségekből azonban igyekeznek előnyt kovácsolni: az Andrássy úti játszóhely kiesését az új évadban is nagyszabású turnék egész sorával tervezik ellensúlyozni.
Klasszikus

Molto scherzando: Ilyen, ha a karmester szelfibotra cseréli a pálcát

Persze csak a Photoshop segítségével, egy komoly karmester soha nem tenne ilyet!

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus hír

Simon Rattle elbúcsúzott a Berlini Filharmonikusoktól

Utoljára vezénylete zeneigazgatóként a Berlini Filharmonikusokat vasárnap este Simon Rattle, a teltházas szabadtéri búcsúkoncerttel lezárult a karmester 16 éves pályafutása a zenekar élén.
Klasszikus

Megtelik zenével a Vajdahunyadvára!

Július 2. és augusztus 2. között szimfonikus koncerteket, valamint a Budapest Bár, a 100 Tagú Cigányzenekar és a Sabbathsong Klezmer Band előadásait élvezhetjük a 27. Vajdahunyadvári Nyári Zenei Fesztiválon.
Klasszikus óbudai társaskör

Óbudai Nyár az Óbudai Társaskör kertjében

Az elmúlt évek hagyományait folytatva idén nyáron is várja közönségét az Óbudai Nyár keretében az Óbudai Társaskör kertje.
Klasszikus fesztivál

A zene mellett a tánc és a képzőművészet is megjelenik a Zempléni Fesztiválon

A 10 napos rendezvény 37 helyszínen 60 programmal várja látogatókat augusztus 10. és 19. között.
Klasszikus humor

Molto scherzando: Ilyen, ha a karmester szelfibotra cseréli a pálcát

Persze csak a Photoshop segítségével, egy komoly karmester soha nem tenne ilyet!