Klasszikus

Jótékonysági koncert a Bátor Tábor Alapítvány javára

2008.12.01. 00:00
Ajánlom
December 7-én immár negyedik alkalommal kerül sor a télköszöntő jótékonysági koncertre az E.ON szervezésében a Zeneakadémián. Az ünnepi hangverseny keretében a Bátor Tábor Alapítvány kuratóriumának elnöke, Küllői Péter is felszólal, majd az estén a különleges hárfa- és csellómuzsikát követően az Alapítvány támogatottjait Sebestyén Márta és a Söndörgő Együttes buzdítja közös éneklésre.

December 7-én különleges zenei élmény várja a Bátor Tábor Alapítvány és a dombóvári Reménység Napközi Otthon támogatottjait a Zeneakadémián. Az E.ON Hungária segítségével megvalósuló hangulatos koncerten a Reménysugár zenekar előadása után Bábel Klári varázslatos hárfamuzsikájával hangolódhat a közönség a közelgő ünnepekre. Az esten fellépnek a Zeneakadémia legtehetségesebb növendékei, köztük az E.ON ösztöndíjas csellista, Várdai István, aki októberben hazánkat képviselve Genfben, a világ egyik legrégebbi és legkiemelkedőbb nemzetközi zenei versenyén elnyerte a fődíjat, a közönségdíjat, a Pierre Fournier-díjat és a Coup de coeur Breguet-díjat. Az est folyamán a fiatal tehetséget a sikeres zongoraművész, Fülei Balázs kíséri, aki a svájci versenyt követően a Carnegie Hallban adott koncertet. A hangversenyen felcsendül Gounod Ave Mariája is, Mondok Yvette előadásában.

Az ünnepi hangverseny házigazdája Batta András, a Zeneakadémia rektora, a moderátor pedig Novák Péter, a Bátor Tábor Alapítvány nagykövete lesz. A hangverseny második felében Sebestyén Márta és a Söndörgő népi együttes szórakoztatja a közönséget. A hangverseny végére természetesen a Mikulás is megérkezik majd a gyermekekhez. A koncert keretében Küllői Péter, a Bátor Tábor Alapítvány kuratóriumának elnöke mesél az E.ON Kalandpark magas-kötélpálya megépüléséről és népszerűségéről, egyúttal megköszöni az E.ON Hungária támogatását Konrad Kreuzernek, az igazgatóság elnökének.

Az E.ON Hungária, Magyarország egyik vezető energiaszolgáltatója nagy hangsúlyt fektet a társadalmi szerepvállalásra, ezen belül a rászorulók megsegítésére, a gyermekek, fiatalok támogatására. A Bátor Tábor Alapítványt évek óta segíti. A vállalat támogatásával megvalósuló Kalandparkot 2008. május 23-án avatták fel a Hatvan melletti táborban. A 12 méteres óriáshintát, mászófalat, és a Bátor Tábor csónakázó tava fölött átívelő drótkötélpályát magában foglaló park számtalan kalandot tartogat a gyerekek számára. A vállalat nem csak pénzbeli támogatást nyújtott a kötélpálya megépítéséhez, dolgozói személyesen is közreműködtek az építkezésben.

Az E.ON Hungária emellett több éve folytat együttműködést a Zeneakadémiával, melynek keretében német-magyar csereprogramok, ösztöndíjprogramok és több más zenei program közös megvalósítására került sor idén is.

(2008. december 7. 19:30 Zeneakadémia Nagyterem (Budapest) - Jótékonysági koncert a Bátor Tábor Alapítvány javára; km.: Reménysugár Zenekar, Bábel Klári (hárfa), Várdai István (cselló), Fülei Balázs (zongora), Mondok Yvette, Sebestyén Márta (ének), Söndörgő Együttes; műsorvez.: Batta András, Novák Péter)

Programkereső

Legnépszerűbb

Könyv

Tóth Krisztina és Az arany ember: Hogyan jutottunk idáig?

Be akarja tiltani Jókait? Ki a felelős azért, hogy most mindenki irodalom kapcsán „anyázik” az interneten? Megválaszolunk mindent, amit tudni akar, de eddig nem mert megkérdezni Tóth Krisztina és a Jókai-rajongók összecsapásáról.
Vizuál

Lenyűgöző és groteszk életképeken elevenedik meg a szocializmus Budapestje

Ezernyolcszáz fotó került fel a Fortepan archívumába, amiket Kereki Sándor fotós, újságíró készített a hatvan-hetvenes években. Nézze meg galériánkat!
Vizuál

Stork Natasa: „Eddig három olyan nemzetközi díjat kaptam, amit postán küldtek el”

Szerdán kezdetét vette a 71. Berlinale a European Shooting Stars 2021 Kick Off rendezvénnyel, amely azzal a céllal jött létre, hogy bemutassa az adott év legtehetségesebb fiatal színészeit és színésznőit a filmvilág nagyjainak. Köztük van Stork Natasa is, aki budapesti otthonában ülve fogadja három napot át a világsajtót és a legnevesebb casting ügynökségeket.
Színház

Az Alkotmánybíróság elé kerül az SZFE modellváltásának ügye

A Fővárosi Törvényszék az SZFE modellváltását előkészítő törvény semmissé tételét indítványozza az Alkotmánybíróság előtt. Erről az SZFE HÖK tájékoztatta a nyilvánosságot péntek este.
Vizuál

KÉP-regény: Pokoljárás

A Fidelio sorozatában hétről-hétre új fotóját – és annak történetét – osztja meg velünk a Morphoblog szerzője, morpho, azaz Hegedűs Ákos. Ezúttal a fia gimnáziumi intőjéről és Dante 27 bűnéről mesél.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Klasszikus ajánló

A Concerto Budapest idén online rendezi meg nagyszabású Mozart-napját

Idén sem maradunk igazi Mozart ünnep nélkül, hiszen március 7-én a Concerto Budapest Keller András művészeti vezetésével, világhírű magyar és külföldi szólistákkal ismét megrendezi, immáron negyedik alkalommal az egyedülálló Mozart-napot.
Klasszikus hír

Időkapszulát helyeztek el a Magyar Zene Házában

Befejező szakaszához ért a Liget Budapest projektben épülő Magyar Zene Háza kivitelezése, ebből az alkalomból pénteken az utókornak szánt üzenetekkel teli időkapszulát helyeztek el a decemberben megnyíló épület padlóburkolata alá.
Klasszikus hír

Szomorú nóta kíséretében hagyta el VII. kerületi próbahelyét a 100 Tagú Cigányzenekar

A zenekar tizenkét év után költözött ki az erzsébetvárosi próbahelyről, miután nem fogadták el a kerület vezetése által kínált megoldást – írta meg a Telex.hu.
Klasszikus ajánló

Virtuóz fiatalokkal ad koncertet a Liszt Ferenc Kamarazenekar

Online koncertet ad a Liszt Ferenc Kamarazenekar február 26-án. A szólisták közül a legfiatalabb 11 éves, mindannyiukat számos díjjal ismerték már el, és van köztük, aki a világhírű Carnegie Hallban is fellépett.
Klasszikus ajánló

Feltörekvő magyar karmester a Müpa színpadán

A közelmúltban rangos karmesterversenyt nyert Hontvári Gábor, aki most a Nemzeti Filharmonikusokat vezényli február 25-én a Müpában. Az online esemény igazi zenei csemegének ígérkezik.