Klasszikus

Jótékonysági koncert a Béres Alapítvány szervezésében

2004.05.21. 00:00
Ajánlom
A Béres Alapítvány tavaly rendezett első alkalommal jótékonysági koncertet, melynek teljes bevételét a Pécsi Gyermekklinika Oncohaematológiai Osztályának újjáépítésére ajánlotta fel. A befolyt 15 millió forint segítésével azóta megtörtént az osztály teljes körű felújítása, amelyet ez év áprilisában adtak át a betegeknek és gyógyítóiknak.

Az összefogás erejét megtapasztalva az Alapítvány úgy határozott, hogy a „Béres a daganatos betegekért” program keretében hagyományteremtő céllal eben az évben is megrendezi jótékonysági hangversenyét, ismét Mádl Dlama asszony fővédnöksége alatt. Az idei esztendőben a Szegedi Gyermekgyógyászati Klinika Onkológiai Részlegét kívánják támogatni, hogy kialakíthassanak egy új, elkülönített részleget, amely a daganatos gyermekek gyógyításához szükséges.

Az Alapítvány tehát immár második alkalommal várja a segítő támogatókat 2004. június 12-én, szombaton este fél nyolc órai kezdettel megrendezendő jótékonysági hangversenyére a Zeneakadémia Nagytermébe. A Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarának koncertjén elhangzik Kovács Zoltán: Adagietto, Bizet: Carmen-szvit (részletek), Flotow: Márta – Rózsadal, Smetana: Moldva - szimfonikus költemény, valamint Kodály: Marosszéki táncok című műve. Közreműködik Zandra McMaster (ének), vezényel Kovács László.

A hangversenyről bővebb információ kapható a (1) 430-5516-os telefonszámon, illetve a bohatka.eszter@beres.hu e-mail címen.

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

A mi Chicagónk

A Chicago a minőségi szórakoztatóipar egy legsikerültebb darabja. Nem azért persze, mert igen jól meg van csinálva. Inkább azért, mert jól ki van találva. Nemcsak a társadalmat leplezi le, de önmagát is. Alföldi Róbert rendezésében, a Kultúrbrigád és az Átrium előadásában pedig a mi, honi állapotainkat is.
Klasszikus

Varázslatosan festő koncertközpont épül Münchenben

Az osztrák Cukrowicz Nachbaur Architekte mérnökei építik azt a koncertpalotát, amelynek nagytermében 1800 néző kaphat majd helyet.
Klasszikus

Fidelio Klasszik: Bérczes, Elsässer, Tóth Vera

A Fidelio és a Klasszik Rádió közös magazinműsorának következő adása július 14-én lesz hallható a 92.1-en.
Vizuál

Frida hétfőnként is fogad

A nagy érdeklődésre való tekintettel július harmadik hetétől hétfőnként is látogatható a Nemzeti Galériában a Frida Kahlo-kiállítás.
Vizuál

Száz ólomkatonát cserélt egy vetítőgépre és az egész élete megváltozott

70 film, öt feleség, kilenc gyerek. A 100 éve született Ingmar Bergman titkát próbálják megfejteni hozzátartozók, munkatársak, kutatók, köztük a rendező egykori asszisztense, a magyar származású Katinka Faragó a legendás svédről készült dokumentumfilmben.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus magazin

A minimalista zene már 1797-ben létezett

Ismerősen cseng Anton Reicha neve? Ugye, hogy nem. Épp ezért döntött úgy Ivan Ilić zongoraművész, hogy a videósorozatban mutatja be ennek a cseh-francia zeneszerzőnek az életét.
Klasszikus magazin

Mozart zenéje enyhíti az epilepszia tüneteit

Egy friss kutatás szerint öt perc Mozart-muzsika is hozzájárulhat a betegek jobb közérzetéhez. Mindez azért is fontos, mert nem mindenkinek segítenek a drága gyógyszerek.
Klasszikus építészet

Varázslatosan festő koncertközpont épül Münchenben

Az osztrák Cukrowicz Nachbaur Architekte mérnökei építik azt a koncertpalotát, amelynek nagytermében 1800 néző kaphat majd helyet.
Klasszikus fidelio klasszik

Fidelio Klasszik: Bérczes, Elsässer, Tóth Vera

A Fidelio és a Klasszik Rádió közös magazinműsorának következő adása július 14-én lesz hallható a 92.1-en.
Klasszikus ajánló

Kocsis Krisztián is fellép a Balatonnál

A MOL által támogatott tehetségek, illetve Kovács Gergely, Érdi Tamás és Kocsis Krisztián ingyenesen látogatható koncertjeivel folytatódik a Klassz a pARTon! fesztivál.