Klasszikus

Jótékonysági koncert a Domonkos-orgona javára

2010.04.22. 00:37
Ajánlom
Április 24-én a Thököly úti Domonkos-templomban jótékonysági orgonakoncertet ad Alan Sutton.

Alan Sutton zeneszerző és orgonista, Északnyugat-Angliából származik. Orgonálni Anne Page-től és Graham Barbertől tanult. Tizenhárom évig Magyarországon, kilenc évig Ukrajnában dolgozott könyvvizsgálóként. Alapító tagja volt (az azóta elhunyt Gergely Ferenccel együtt) a Budapesti Domonkos Templom Orgonabarátai Alapítványnak, amelynek célja a Thököly úti Domonkos templom 1997-ben tűzben megrongálódott Angster orgonájának restaurálása, pontosabban az elpusztult műemlékorgona helyett, egy azt meghaladó kvalitású, a templomtér stílusával, méreteivel, és akusztikus viszonyaival összhangban lévő hangszer létrehozása. Elképzeléseik szerint a leendő orgona több funkció betöltésére lesz hivatott: a liturgikus igények kiszolgálására, valamint Zugló művészeti életének egyik meghatározó szegmenseként koncertek rendezésére, és az orgonaművészetet bemutató előadások tartására. A tűzvész után 14 évvel az orgona kétharmadrészt elkészült, ám az Alapítvány kifogyott a pénzből. Alan Sutton koncertjének bevételét a munkálatok folytatására ajánlotta fel. Műsora: Vierne: Első szimfónia, Glazunov: Fantázia, Cocker: Tuba Tune, valamint Leighton, Whitlock and Howells művei.

http://domonkosorgona.hu 

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

Elmaradnak a Billy Elliot előadásai

Tizenöt előadás marad el a két éve futó Billy Elliotból. A közelmúltban kormányközeli oldalról kritizált musicalnek egy ezernyolcszáz férőhelyes színházat kellene megtöltenie gyakran naponta kétszer.
Vizuál

Amit ne hagyjon ki a Múzeumok Éjszakáján

Hasznos tudnivalók és szerkesztőségünk tagjainak tippjei.
Színház

Működik a kémia Vecsei H. Miklós és Mészáros Blanka között

Megkezdődtek a Szegedi Szabadtéri Játékok új Shakespeare-bemutatójának, a Rómeó és Júlia próbái Hegedűs D. Géza vezetésével.
Klasszikus

„A kezdetekben minden zene kamarazene volt”

Kokas Katalin és Kelemen Barnabás világhírű hegedűművészek által alapított Fesztiválakadémiát július 23-29-ig rendezik a Liszt Ferenc Zeneakadémián.
Zenés színház

Lőrinczy György: Ezen az úton mennék tovább

Az Operettszínház főigazgatója büszke arra, hogy sokszínű intézményt vezethet és újfajta közönséget vonz a színházuk. A kultura.hu-nak adott interjúban azt is bejelentette, újra pályázik a vezetői pozícióra.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus humor

Molto scherzando: Ilyen, ha a karmester szelfibotra cseréli a pálcát

Persze csak a Photoshop segítségével, egy komoly karmester soha nem tenne ilyet!
Klasszikus

Ez a klarinétos nem jutott be álmai iskolájába, mert a barátnője hamis elutasító levelet küldött neki

Szegény Eric Abramovitz hétéves kora óta egy Los Angeles-i konzervatóriumban akart tanulni, de a barátnője nem akarta, hogy a fiú olyan messze költözzön tőle, és akcióba lépett.
Klasszikus ajánló

Fidelio Klasszik: Ha leszáll az éj, írni kezd

A Fidelio és a Klasszik Rádió 92.1 közös magazinműsorának június 23-i adásában vendégünk lesz Érdi Szabó Márta, Dr. Földvári-Oláh Csaba, Horváth János Antal és Vaskor Gréta.
Klasszikus hír

Magyar Örökség Díjat kap az Óbudai Danubia Zenekar

A fennállásának 25. évfordulóját ünneplő együttest az MTA dísztermében tüntetik ki szombaton további hat díjazottal együtt.
Klasszikus hír

Senki nem akart négyoldalas Mozart-kéziratot venni 163 millióért

A Figaro házassága utolsó felvonásának egyik zenei vázlata az előzetes becslések szerint 500 ezer euróért kelhetett volna el egy árverésen. Nem vette meg senki.