Klasszikus

Jótékonysági koncert a Zeneakadémia Bartók Béla Kollégiuma javára

2007.11.08. 00:00
Ajánlom
A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Bartók Béla Kollégiumának javára rendeznek rendhagyó koncertet december 2-án a Zeneakadémián. Az esemény azért különleges, mert nemcsak mostani, hanem egykori kollégisták, azóta világjáró művészekké lett zenészek is fellépnek a koncerten.

Aki volt valaha kollégista akár középiskolásként, akár főiskolásként vagy egyetemistaként tudhatja, hogy a kollégista létet hangulatos beszélgetések, közös játékok, esti kikapcsolódások tesznek színessé, emlékezetessé. A Zeneakadémia kollégistái számára ezen tevékenységekhez, valamint a még fontosabb gyakorláshoz, tanuláshoz patinás rezidenciájuk, a VII. kerületi Városligeti fasor 33. alatt található Bartók Béla Kollégium biztosít teret. Az épületben lakó művészpalánták úgy döntöttek, összefognak, és jótékonysági hangversenyt rendeznek kollégiumuk javára.

A koncerten hajdani és jelenlegi kollégisták lépnek fel, és köztük olyanok is, akik ma már a Zeneakadémia elismert, turnézó művésztanárai, vagy a Magyar Állami Operaház énekművészei, vagyis a magyar zenei élet meghatározó személyiségei. A közönséget meglepetésműsorral, meglepetés-fellépőkkel várják, és még a szünetben sem hagyják unatkozni a tisztelt nagyérdeműt.

A szervezők nagy örömére szolgálna, ha hangversenyükre minél többen el tudnának jönni azok közül, akik valaha a kollégium lakói voltak. A Nagyterem előtti tablón – amelyet már legalább egy héttel a koncert előtt elhelyeznek – a kollégium fotóalbumából láthatnak majd fényképeket az érdeklődők, de olvashatnak majd krónikáskönyvi bejegyzéseket, valamint visszaemlékezéseket is. Mivel névtelen fotók is kiállításra kerülnek, remélik, hogy a koncertre ellátogatók között olyan kedves hajdani kollégiumlakók is ott lesznek majd, akik ráismernek magukra és régi barátaikra a fényképeken.

(2007. december 2. 19:30 Zeneakadémia Nagyterem (Budapest) - Hajdani és jelenlegi kollégisták a Zeneakadémia Bartók Béla Kollégiumáért (jótékonysági est); km.: Erdei Péter, Farkas Gábor, Gyöngyössy Zoltán, Jandó Jenő, Karasszon Dénes, Komlós Katalin, Korb Attila, Kovács Zoltán, Kováts Kolos, Lucz Ilona, Matuz István, Németh Gergely, Prunyi Ilona, Reményi Orsoly, Sebestyén Márta, Szentpáli Roland, Terray Boglárka, Tösér Dániel, Wiedemann Bernadett, Zsigmondné Pap Éva; jegyár: 2000, 3000, 4000 Ft)

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

Miklósa Erika az örökbefogadásról mesélt: Nagyon vártuk ezt a kislányt!

Az operaénekesnő és férje, Csiszár Zsolt a Családvarázs sorozatban mesélt arról, hogy milyen kockázatot jelentett egy olyan csecsemőt magukhoz venni, aki halva született.
Klasszikus

Fáy Miklós: „Nem a zenekar, nem a komponista, hanem maga a szimfónia a főszereplő"

Fáy Miklós hónapról hónapra programokat, könyveket, lemezeket ajánl nyomtatott magazinunk Menjél már című rovatában. Az augusztusi szám tartalmából.
Könyv

Nyáry Krisztián: Nem a politika, hanem az olvasó fogja eldönteni, milyen könyvet vesz a kezébe

A Líra Könyv Zrt. kreatív igazgatója szerint hiába erőlködnek a jobboldali, kormánypárti ideológusok, nem lehet az olvasók nélkül lecserélni az irodalmi kánont. És végső soron nem számít az író politikai beállítottsága, csak az, hogy milyen szöveget írt.
Könyv

950 személy számára állítottak ki igazolást arról, hogy Arany János rokona

Nem várt fordulat az Arany-kutatásban: az egyházi anyagkönyvek vizsgálata alapján akár 2000 élő rokona is lehet a költőnek, igaz, mind oldalági.
Jazz/World

Elkészült a Kossuth téri ünnepség és a tűzijáték zenéje

Az István király dicsérete című mű zeneszerzője Szarka Tamás, a Ghymes együttes alapító tagja, szólistaként Miklósa Erika operaénekesnő hallható.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus magazin

Így telt Vásáry Tamás 85. születésnapja

A torta egy zongorát mintázott, számtalan zenerajongó köszöntötte, este pedig a Fővárosi Nagycirkusz is meglátogatta. Vásáry Tamás augusztus 11-én ünnepelte a 85. születésnapját.
Klasszikus kotta

Ez a francia zenekar iPad-re cseréli a nyomtatott kottákat

Az Orchestre National d’Île-de-France a következő évadtól elfelejtheti a nyomtatott kottákat, 120 muzsikusuk ugyanis iPad-eket kap. De nem ők az egyetlen zenekar, akik lépést tartanak a technológiával.
Klasszikus bencze máté

Bencze Mátéért szurkolhatunk a Fiatal Zenészek Eurovíziós Versenyén

A Virtuózokban megismert fiatal szaxofonos augusztus 18-án, a verseny elődöntőjében elsőként áll színpadra Edinburghben.
Klasszikus ajánló

Fáy Miklós: „Nem a zenekar, nem a komponista, hanem maga a szimfónia a főszereplő"

Fáy Miklós hónapról hónapra programokat, könyveket, lemezeket ajánl nyomtatott magazinunk Menjél már című rovatában. Az augusztusi szám tartalmából.
Klasszikus kulissza

Előkerült még egy hangfelvétel, amelyen Rahmanyinov játszik Rahmanyinovot

A Szimfonikus táncok című művének zenekari próbái idején a zeneszerző a zongorához ült, hogy demonstrálja, hogyan képzeli a darabot. Ennek a felvétele jelent most meg.