Klasszikus

Jótékonysági koncert egy baptista közösségi centrumért

2006.03.21. 00:00
Ajánlom
Az első magyarországi baptista templom (Budapest, VII. ker., Wesselényi u. 53.) alagsorának felújításáért ad jótékonysági koncertet a Vox Nova Baptista Férfikar és Baptista Kéziharang Együttes március 25-én 18:00 órától a helyszínen.

A jótékonysági koncert bevételét a helyi templom alagsorának felújítására ajánlották fel a résztvevők, ahol gyermek-bibliaköri termeket, keresztyén kávézót és kb. 80-100 fő befogadására alkalmas, több funkciós előadótermet szándékoznak kialakítani. Az objektumot keresztyén közösségi házként működtetnék a kerület és az érdeklődő közösség javára.

A Vox Nova Baptista Férfikar jövőre ünnepli fennállásának tizedik évfordulóját. A kórus budapesti és -környéki gyülekezetek zeneszerető tagjaiból toborzódott. A férfikar az elmúlt évek során számtalan meghívást kapott templomokba, koncerttermekbe itthonról és külföldről egyaránt. Megalakulásától kezdve Szilágyiné Mátyus Elvira zenetanár vezényli a kórust. Az énekkar hangfelvételei egyre ismertebbé és népszerűbbé teszik a Vox Nova Baptista Férfikart, amely küldetésének tekinti az evangélium hirdetését, s ennek rendeli alá programösszeállítását, valamint az azt változatosabbá tévő prózai szolgálatokat is. Repertoárján kb. 150 kórusmű szerepel. Az énekkar 2000-ben minősítési meghallgatáson hangversenykórusi oklevelet kapott.

A koncerten klasszikus egyházi kórusművek, evangéliumi énekfeldolgozások, spirituálék hangzanak el Szilágyiné Mátyus Elvira karnagy vezényletével. Közreműködnek: Szilágyi Sándor lelkész (igei gondolatok), Meláth Andrea Liszt-díjas művész, dr. Meláth Ottó, Kovács Pál (ének), Gellén Christa, Sági Mónika (fuvola), Fejős Gábor (vers), ifj. Révész László (zongora, orgona). Műsorközlő: Mikes András, a kórus alapító elnöke.

Programkereső

Legnépszerűbb

Színház

A néző bosszantása és kényeztetése – jegyzetek az idei POSZT-ról

Ha valaki valóban egy fesztiválra kíváncsi, arról szeretne összbenyomást kapni, leküzdhetetlen akadályokba ütközik. Csak látszólag egyszerű megoldás, hogy módszeresen végignézi valamennyi előadást.
Zenés színház

Mi történik, ha Don Giovanniból RockGiovanni lesz?

Ütős napunk volt tegnap Miskolcon. Délután stand-up, este pedig a várva várt idei népopera: a RockGiovanni. Nevettünk, izgultunk, elámultunk, ünnepeltünk, kutyagoltunk, fáztunk... És persze jól el is fáradtunk. De megérte.
Tánc

40 évesen Júliát táncolni? Nem lehetetlen!

Kenneth MacMillan Rómeó és Júlia-koreográfiájának címszerepében debütál New Yorkban a 40 éves ragyogó szépség, Stella Abrera.
Zenés színház

Bartók Plusz Operafesztivál: Rohanok koncertről koncertre

Milyen jó is azoknak, akik nem szeretik a klasszikus zenét! Jaj nem, persze nem úgy értem, szóval milyen könnyű is azoknak... Hm, nem, nem könnyű, sőt... Akkor meg milyen jó azoknak, akik két-három helyen is tudnak lenni egyszerre! Olyan meg nincs...
Vizuál

Hollywood elfeledett férfi ikonja

James Dean és Marlon Brando mellett a legnagyobb sztárok közé tartozott - míg rájuk azonban ma is emlékszünk, Montgomery Cliftnek csak zseniális filmjei maradtak fent.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus gyász

87 évesen elhunyt Gennagyij Rozsgyesztvenszkij

A világhírű orosz karmester több ízben járt Magyarországon is. Több mint félszáz művet írtak neki kortárs zeneszerzők.
Klasszikus virtuózok

Daganatos betegségből gyógyuló sorstársainak gyűjt a Virtuózok döntőse

Lukács Gergely tavaly a döntőig jutott a Virtuózok tehetségkutató műsorban. A tubaművész most egy fontos ügy érdekében kéri közönségének támogatását. A rákból felépült művész a Démétér ház daganatos betegségből gyógyuló lakóinak szeretne segíteni, akik ugyanazt a nehéz utat járják végig, amit egykor ő.
Klasszikus klassz a parton

Íme, a Klassz a pARTon! fesztivál teljes programja

Ötvenkét ingyenes koncerttel várja látogatóit a Balaton, a Duna és az Adriai-tenger partján Érdi Tamás fesztiválja július 8. és szeptember 22. között. Mutatjuk, hol hallgasson klasszikus zenét, ha nyaral.
Klasszikus hír

Magyar taggal bővült az Európai Zenei Tanács elnöksége

Az európai zenei ernyőszervezet vezetésének Zsoldos Dávid személyében 13 év után újra magyar tagja van.
Klasszikus fidelio klasszik

Fidelio Klasszik: Hogyan válhat szemléletformálóvá egy kulturális esemény?

A Fidelio és a Klasszik Rádió 92.1 közös magazinműsorának június 16-i adásában vendégünk lesz Fekete Péter, Göttinger Pál, Hamar Zsolt és Pataki András.