Klasszikus

Jótékonysági koncert egy baptista közösségi centrumért

2006.03.21. 00:00
Ajánlom
Az első magyarországi baptista templom (Budapest, VII. ker., Wesselényi u. 53.) alagsorának felújításáért ad jótékonysági koncertet a Vox Nova Baptista Férfikar és Baptista Kéziharang Együttes március 25-én 18:00 órától a helyszínen.

A jótékonysági koncert bevételét a helyi templom alagsorának felújítására ajánlották fel a résztvevők, ahol gyermek-bibliaköri termeket, keresztyén kávézót és kb. 80-100 fő befogadására alkalmas, több funkciós előadótermet szándékoznak kialakítani. Az objektumot keresztyén közösségi házként működtetnék a kerület és az érdeklődő közösség javára.

A Vox Nova Baptista Férfikar jövőre ünnepli fennállásának tizedik évfordulóját. A kórus budapesti és -környéki gyülekezetek zeneszerető tagjaiból toborzódott. A férfikar az elmúlt évek során számtalan meghívást kapott templomokba, koncerttermekbe itthonról és külföldről egyaránt. Megalakulásától kezdve Szilágyiné Mátyus Elvira zenetanár vezényli a kórust. Az énekkar hangfelvételei egyre ismertebbé és népszerűbbé teszik a Vox Nova Baptista Férfikart, amely küldetésének tekinti az evangélium hirdetését, s ennek rendeli alá programösszeállítását, valamint az azt változatosabbá tévő prózai szolgálatokat is. Repertoárján kb. 150 kórusmű szerepel. Az énekkar 2000-ben minősítési meghallgatáson hangversenykórusi oklevelet kapott.

A koncerten klasszikus egyházi kórusművek, evangéliumi énekfeldolgozások, spirituálék hangzanak el Szilágyiné Mátyus Elvira karnagy vezényletével. Közreműködnek: Szilágyi Sándor lelkész (igei gondolatok), Meláth Andrea Liszt-díjas művész, dr. Meláth Ottó, Kovács Pál (ének), Gellén Christa, Sági Mónika (fuvola), Fejős Gábor (vers), ifj. Révész László (zongora, orgona). Műsorközlő: Mikes András, a kórus alapító elnöke.

Programkereső

Legnépszerűbb

Jazz/World

Elhunyt Balázs Fecó

Életének 70. évében elhunyt Balázs Fecó énekes, zenész, zeneszerző – közölte a hírt a család nevében Várkonyi Attila, a Retro Rádió műsorvezetője.
Színház

Birtoksértő magatartás miatt tett feljelentést Novák Emil és Szarka Gábor

Eljárást kezdeményezett Novák Emil, az SZFE rektorhelyettese és Szarka Gábor kancellár az egyetem Hallgatói Önkormányzatának elnöke ellen – ezt maga Csernai Mihály osztotta meg Facebookon, hozzátéve, hogy „a dolog több szempontból pikáns”.
Klasszikus

Egy nap Beethovennel – Élő közvetítés a Concerto Budapesttel

Beethoven születésének 250. évfordulója alkalmából a zeneszerző művei szólalnak meg a Concerto Budapest előadásában szombaton a Zeneakadémián, a három hangversenyt online követheti a közönség.
Színház

Máraival folytatódik a VígSTREAMház

A padlás 999. előadása után a Vígszínház Márai Sándorhoz fordul és Hegedűs D. Géza felejthetetlen monodrámáját közvetíti.
Színház

Jogsértő lett volna a félév semmissé tétele, de segít Vidnyánszkynak az éj leple alatt kiadott kormányrendelet

Hiába állítják az SZFE hallgatói, hogy az egyeztetés nélkül kinevezett kuratóriumnak nem áll jogában felfüggeszteni az oktatást, Vidnyánszkyék könnyedén megtehetik ezt a kormány friss rendeletének segítségével.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Klasszikus hír

Japán zeneszerző nyerte idén a Zeneakadémia Bartók Világversenyét

Sinszuke Okamoto nyerte el idén a komponistáknak meghirdetett Bartók Világverseny első díját. A győztes mű szerepel majd a 2021-es, vonósnégyes formációknak szóló megmérettetésen is.
Klasszikus gyász

Elhunyt Terényi Ede erdélyi magyar zeneszerző

Elhunyt 85 éves korában Terényi Ede Erkel Ferenc-díjas romániai magyar zeneszerző, zenetudós, aki az egyik legjátszottabb alkotónak számít az erdélyi magyar zeneszerzők között.
Klasszikus Live

Egy nap Beethovennel – Élő közvetítés a Concerto Budapesttel

Beethoven születésének 250. évfordulója alkalmából a zeneszerző művei szólalnak meg a Concerto Budapest előadásában szombaton a Zeneakadémián, a három hangversenyt online követheti a közönség.
Klasszikus hír

Átadták a Junior Prima Díjakat zeneművészet kategóriában

Idén is tíz fiatal tehetség vehette át a Junior Prima Díjat zeneművészet kategóriában csütörtökön, a járvány miatt online közvetített díjátadón.
Klasszikus ajánló

Rendkívüli csodagyerekek a Virtuózok új évadában

Öt ország legjobbjai gyűltek össze a komolyzenei tehetségkutatóban. A nemzetközi műsorfolyam november 27-től látható minden péntek este 20.30-kor a Duna tévé műsorán.