Klasszikus

Jótékonysági koncert egy „költöző” orgonáért

2006.05.14. 00:00
Ajánlom
A nyugat-finnországi Pori város egyházmegyéje eladásra bocsátott egy orgonát, amelyet Nagyvárad vett meg. A szállítási és szerelési költség fedezésére jótékonysági koncertet tartanak a Zeneakadémián június 3-án este fél nyolctól.

A Tőkés László református püspök vezetésével igen kedvező áron (140.000 euró helyett 25.000 euróért) megvásárolt orgonát ezen a héten kezdik el bontani Poriban, ahonnan kamionnal szállítják Nagyváradra. Az erdélyi városban egy helyi orgonaépítő cég állítja fel ismét a hangszert, amely már ősszel, Nagyvárad I. Nemzetközi Orgonafesztiválján felhangzik majd.

A jótékonysági koncert programja:
Erkel: Ünnepi nyitány
Saint-Saens: III. "Orgona" szimfónia
Kodály: Psalmus Hungaricus

Km.: Partiumi Egyetem Vegyeskara (Nagyvárad), Debreceni Református Kollégium Kántusa, Vox Humana Énekkar (Vác), Zászkaliczky Ágnes (orgna), Molnár András (tenor), Váci Szimfonikus Zenekar (műv. vez.: Farkas Pál)
Vez.: Bogányi Tibor, Berkesi Sándor

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Elmezavara miatt nem ítélik el a zongoraművész volt feleségét, aki megölte két gyermeküket

 Egy texasi bíró hétfőn elmezavara miatt nem találta bűnösnek két kislányuk meggyilkolásában Vagyim Holodenko ukrán zongoraművész volt feleségét.
Zenés színház

Kalocsai Zsuzsa: „A szívünk-lelkünk benne van”

Kalocsai Zsuzsa született díva, igazi primadonna, aki nem csak csodás hangjának, hanem belső eleganciájának, királynői megjelenésének köszönhetően érdemelte ki a Budapesti Operettszínház közönségének szeretetét.
Klasszikus

Bolhás kutyus vette el a színpadot a hegedűművész Quentin Tarantinótól

A szégyentelen Blöki dörgölőzött, hempergőzött, vakarózott, és a füle botját sem mozdította a zenére. Most ez a szakasza van az évnek.
Klasszikus

Boros Misi: „Minden egyes hangra érdemes odafigyelni”

Nyaralásról, fociról, gyakorlásról kérdeztük Boros Misit, beszélgetésünk során a Bogányi Gergellyel közös Arénakoncert is szóba került.
Vizuál

Kiállítják az első bécsi női fényképész századeleji portréit

Művészek, arisztokraták és más hírességek a század elejéről Klimttől Picassóig a Madame d'Ora néven dolgozó Dora Kallmus fotográfiáin a bécsi Leopold múzeumban.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus ajánló

Így telik a Klassz a pARTon! fesztivál (és ajánlunk néhány következő koncertet is)

Július 8-án a Pesti Vigadóban startolt a Klassz a pARTon! fesztivál, amelynek a következő héten Szigligeten, Balatonfüreden és Paloznakon lesznek koncertjei. A Danubia Zenekar, Érdi Tamás, Vásáry Tamás és a Concerto Budapest a fellépők között.
Klasszikus hír

Ők a King’s Singers új tagjai

A következő évtől Edward Button kontratenor és Nick Ashby basszbariton a legendás énekegyüttes új tagjaiként állnak színpadra.
Klasszikus ajánló

Komolyzene a Vajdahunyadvárban!

Javában tart a nyár legszívderítőbb szabadtéri zenei fesztiválja, a Vajdahunyadvári Nyári Zenei Fesztivál. A soron következő koncerteket a Mendelssohn Kamarazenekar, a Musica Sonora Kamarazenekar és a Budapesti Vonósok adják.
Klasszikus interjú

Boros Misi: „Minden egyes hangra érdemes odafigyelni”

Nyaralásról, fociról, gyakorlásról kérdeztük Boros Misit, beszélgetésünk során a Bogányi Gergellyel közös Arénakoncert is szóba került.
Klasszikus fesztivál

Auer Fesztivál Veszprémben

Minden művész hovatartozását a hazai rög dönti el – vallotta Auer Lipót, akinek a szülővárosában, Veszprémben negyedik alkalommal rendeznek zenei fesztivált.