Klasszikus

Jótékonysági koncertet rendeznek Tóth Róbert kajakos gyógyulásáért

2019.03.10. 14:15
Ajánlom
Több mint 45 millió forintra van szükség Tóth Róbert ifjúsági Európa- és többszörös magyar bajnok kajakos gyógykezelésére. A Fidelio kezdeményezése mellett Győrben jótékonysági koncertet is szerveznek.

A 29 éves Tóth Róbert ifjúsági Európa- és többszörös magyar bajnok kajakos szervezetét a rák egy agresszív fajtája támadta meg. Kezdetben itthon láttak hozzá a gyógyításához, de mint kiderült, külföldön kell folytatni a kezelését. Februárban a sportoló és felesége, Diána Houstonba utaztak, ahol hét másik pácienssel együtt egy költséges programban vesz részt. Tóth Róbert rendkívül bizakodó:

minden nap mozgok, sportolok, ebből nem engedek

- mondta el megkeresésünkre.

Jótékonysági koncert Győrben

2019. március 20-án szerdán 18 órától a győri Zsinagógában (Kossuth u. 5.) jótékonysági koncert csendül fel a sportoló megsegítésére, amelyre a belépés ingyenes, de adományozásra lesz lehetőség. Fellépnek a győri Széchenyi István Egyetem Művészeti Karának hallgatói, valamint művésztanárai, Szabó Magdolna Mária operaénekes,  Alszászy Gábor zongoraművész, Choi Insu zongoraművész és Déri György gordonkaművész. Az esemény Facebook-oldala itt érhető el.

toth_robert-160442.jpg

Tóth Róbert feleségével, Diánával (Fotó/Forrás: Instagram)

A Fidelio felhívására olyan művészek segítettek Tóth Róbertnek, mint Homonnay Zsolt, Epres Attila, Polyák Lilla, Lukács Gergely, Náray Erika, Szendy Szilvi, Ninh Duc Hoang Long és Józan László. "Élsportolóként mindig a győzelemért hajtott. Hogy Magyarországnak aranyérmeket, világhírnevet szerezzen.Most élete legnagyobb harcát vívja: a saját életéért küzd" - nyilatkozta Miklósa Erika, aki szintén támogatta a kórházi kezeléseket.

A felajánlásokat e rendezvénytől függetlenül ide is küldheti:

KOLONICS GYÖRGY ALAPÍTVÁNY
Adószám: 18135396-2-41
Nyilvántartási szám: 01-01-0010844
Bankszámlaszám: 12100011-10241521
(Gránit Bank)
Közlemény: Tóth Róbert amerikai gyógykezelés

Új remény – Művészek a rákkal küzdő magyar kajakosért

Kapcsolódó

Új remény – Művészek a rákkal küzdő magyar kajakosért

A Fidelio kezdeményezésére művészek is segítik Tóth Róbert ifjúsági Európa- és többszörös magyar bajnok kajakos gyógykezelését. Már felajánlotta segítségét Miklósa Erika, Polyák Lilla, Náray Erika és Józan László. A Fidelio örömmel fogadja a további művész támogatókat!

Programkereső

Legnépszerűbb

Vizuál

Kerekes Vica: „Olyan, mintha több száz éve lennék itt a Földön” 

Bemutatták Szász Attila új, romantikus történelmi thrillerét, az Apró meséket. A II. világháború utáni zűrzavaros időkben játszódó szerelmi háromszög női főszereplőjével, Kerekes Vicával beszélgettünk szerepekről, visszatérésről és az erőszakos jelenetek megéléséről is. 
Színház

Zongoraművésznek taníttatták, mégis inkább édesanyja nyomdokaiba lépett – Voith Ági 75 éves

Már debütáló előadása, A kaktusz virága megmutatta komikusi és zenei tehetségét, partnere pedig későbbi férje, Bodrogi Gyula volt. Március 17-én ünnepli hetvenötödik születésnapját Voith Ági Jászai Mari-díjas színésznő. 
Klasszikus

Egy piros játékzongorával kezdődött a karrierje

A Zeneakadémia nagytermében ad szólóestet Nyikolaj Luganszkij, az ünnepelt orosz zongoraművész.
Plusz

Kiderült, hogy a hanghullámoknak is van tömegük

Eddig a fizika egyik alapvetése volt, hogy a hangnak nincs tömege, de kiderült, hogy van, és hat rá a gravitáció is.
Plusz

Látott már kottaírógépet?

Az 1950-es évekbeli találmány soha nem terjedt el széles körben, furcsa alakjával azonban ma már zene- és dizájntörténeti ritkaság.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Klasszikus portré

Egy orosz, aki zenét álmodott Seherezádé történeteihez

175 éve született Rimszkij-Korszakov, akinek ma szinte csak egyetlen művét ismerjük, a négytételes Seherezádét. Pedig írt mást is, és egy egész generáció tanára volt.
Klasszikus ajánló

Válogatás az Óbudai Társaskör áprilisi programjából

Áprilisban többek között Ádám Zsuzsanna és Banai Sára, Falusi Mariann és a Sárik Péter Trió, Szakcsi Lakatos Béla és Fáy Miklós mint szerkesztő lép a Társaskör színpadára.
Klasszikus ajánló

Elhúzza Casanova nótáját az Óbudai Danubia Zenekar

Március 22-én és 23-án a velencei szökevény, Giacomo Casanova kalandos életéből villant fel részleteket az Óbudai Danubia Zenekar, kiváló zeneművekkel tarkítva a történeteket. A pénteki koncert élőben követhető a Fidelio közösségi oldalán, de néhány jegy még akad azoknak, akik személyesen élnék át a hangversenyt.
Klasszikus lemez

Kodály-siratótól a Kurtág-árnyékig

A rohmanndittasághoz szükségeltetnek: érző csellóhang, tisztaság. Komolyság, gazdag zengés. Kíváncsiság. Új lemeze nemcsak portré, hanem igazi magyar történet.
Klasszikus ajánló

Egy piros játékzongorával kezdődött a karrierje

A Zeneakadémia nagytermében ad szólóestet Nyikolaj Luganszkij, az ünnepelt orosz zongoraművész.