Klasszikus

Jubilál a Völgy

2003.04.25. 00:00
Ajánlom
Idén tizenötödik alkalommal rendezik meg a Művészetek Völgye programsorozatot július 25. és augusztus 3. között hat apró magyarországi faluban - Kapolcson, Vigántpetenden, Taljángörögdön, Monostorapátin, Öcsön és Pulán -: ezúttal már az Európai Unió jegyében. Hagyományosan ötven helyszínen, 800 programmal, 3500 művész várja a látogatókat a fesztivál. Az idei "kapolcsi" programsorozat két védnöke Pat Cox, az Európai Parlament elnöke és Ingo Friedrich, a szervezet alelnöke lesz. Taljándörögdre tartják az EU jegyében megrendezendő programokat, ahol a magyar és európai alkotók, előadóművészek közös fellépése mellett konferenciákra kerül sor. Ezen a falvak és kistelepülések jövendőbeli EU-s szerepét vitatják.

A fesztiválon változatlanul minden műfaj képviselteti magát: klasszikus, tánc és utcaszínházi előadások, irodalmi estek és teaház, egyházi-, régi-, népzenei-, világzenei és dzsesszkoncertek, prímásverseny, táncházak, játszóházak és meseország várja az érdeklődőket minden faluban. Kibővül a völgykommunikáció: a naponta tájékoztató Völgyhíradó és Völgyfutár mellett a színház.hu internetes portál webkamerák segítségével közvetíti a számos helyszínen zajló eseményeket. Az eredeti hat település mellett ilyen módon plusz hat település csatlakozhat virtuálisan a Völgyhöz. A rendezvénysorozat teljes időartamára leköltözik a Bárka és Krétakör Színház, vendég lesz egy pennsylvaniai társulat, az International Theather Research Institut.

Ezalkalommal Debrecen lesz a vendégváros,melynek művészei és együttesei, Pulán és Öcsön mutatkoznak be. Lesz völgyorgonista, aki Bach és Handel műveket játszik majd, és a találkozó idejére megjelenik Pálinkás István az eddigi Művészetek Völgyi vendégekkel, alapítókkal készített interjú-kötete. A rendezvény szervezői nem emelnek jegyárakat. A tíz nap megrendezése 175 millió forintba kerül, a hiány jelen pillanatban 85 millió.

Programkereső

Legnépszerűbb

Színház

Fenyő Iván: „Úgy éreztem, hogy megszűnt az összetartás”

Idén folytatódik a „legendás” Máté-Horvai osztály előadássorozata a Jurányi Házban, amely most Fenyő Iván életével foglalkozik. Őt kérdezte a Jurányi Latte a főiskolás emlékeiről, illetve arról, miért szállt ki az AlkalMáté Trupp-ból, és vajon játszik-e majd a róla szóló előadásban.
Zenés színház

Oszvald Marika: „Semmi ok az aggodalomra, jó idők járnak az operettre”

A Halhatatlanok Társulatának tagja, Kossuth- és Jászai-díjas, és cigánykerekeiről azok is ismerik, akik nem járnak operettbe. Oszvald Marika a budavári gálakoncertről, és arról is beszélt, hogy kell-e félteni az operett műfaját.
Klasszikus

Molnár Anna rangos kortárs zenei fesztiválon énekel Darmstadtban

A magyar énekesnő Eötvös Péter és Balogh Máté műveit adja elő az Internationale Freienkurse für Neue Musik fesztiválon.
Klasszikus

Ők a King’s Singers új tagjai

A következő évtől Edward Button kontratenor és Nick Ashby basszbariton a legendás énekegyüttes új tagjaiként állnak színpadra.
Plusz

A balatonfüredi Anna-bál mítosza és a valóság

Szombaton 193. alkalommal rendezik meg a balatonfüredi Anna-bált, aminek névadó kisasszonyát lehet, hogy nem is Annának hívták.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus videó

Ismerkedj meg a zongoristával, aki elefántoknak játszik klasszikusokat!

Vagy legalábbis az egyik biztosan. Ez derül ki abból a videóból, amelyet egy kalandos életű koncertzongorista osztott meg.
Klasszikus kórus

Solti Árpád nyerte a Mátrai Művészeti Napok zeneszerzői pályázatát

Solti Árpád műve nyerte el a Vox Mirabilis és a Muzsikál az Erdő Alapítvány zeneszerzői pályázatának fődíját, amelyet a Mátrai Művészeti Napok jubileuma alkalmából hirdettek meg
Klasszikus fidelio klasszik

Fidelio Klasszik: Koncertektől hangos kastélyok és várak

A Fidelio és a Klasszik Rádió közös magazinműsorának következő adása július 21-én lesz hallható a 92.1-en.
Klasszikus molnár anna

Molnár Anna rangos kortárs zenei fesztiválon énekel Darmstadtban

A magyar énekesnő Eötvös Péter és Balogh Máté műveit adja elő az Internationale Freienkurse für Neue Musik fesztiválon.
Klasszikus ajánló

Így telik a Klassz a pARTon! fesztivál (és ajánlunk néhány következő koncertet is)

Július 8-án a Pesti Vigadóban startolt a Klassz a pARTon! fesztivál, amelynek a következő héten Szigligeten, Balatonfüreden és Paloznakon lesznek koncertjei. A Danubia Zenekar, Érdi Tamás, Vásáry Tamás és a Concerto Budapest a fellépők között.