Klasszikus

Jubileum a Debreceni Egyetem Konzervatóriumában

2004.10.16. 00:00
Ajánlom
A Debreceni Egyetem Konzervatóriuma (régi nevén Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola Debreceni Tagozata) ünnepséget és jubileumi hangversenyt rendez jelenlegi épülete átadásának 30. évfordulója alkalmából. Az intézmény szeretettel hívja és várja minden volt tanárát, dolgozóját, valamint végzett hallgatóit a 2004. november 14-i rendezvényre.

Program:

15:00 Kiállítás-megnyitó a Konzervatórium épületében (Egyetem tér 2.)
16:00 Baráti találkozó
17:00 Gulyás György emléktáblájának megkoszorúzása
19:00 Ünnepi hangverseny a Bartók teremben (Hotel Aranybika)
Carl Orff: Carmina Burana
Előadják a Debreceni Egyetem Konzervatóriuma együttesei: a Szimfonikus Zenekar, a Rézfúvós Együttes, az Ütőegyüttes, a Bárdos Leánykar, a Canticum Novum Kamarakórus, valamint a Sol Oriens Vegyeskar, a Vox Antiqua Kamarakórus, a Bányai Júlia Általános Iskola Hangász gyermekkara és a Konzervatórium volt hallgatói. Szólót énekel: Farkas Erzsébet (szoprán), Albert Tamás (tenor), Bátky Fazekas Zoltán (bariton). Vezényel: Gál Tamás. A részvételi szándékot az (52) 411-226-os telefonszámon, vagy a konztitk@delfin.unideb.hu e-mailcímen lehet jelezni.

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

Kalocsai Zsuzsa: „A szívünk-lelkünk benne van”

Kalocsai Zsuzsa született díva, igazi primadonna, aki nem csak csodás hangjának, hanem belső eleganciájának, királynői megjelenésének köszönhetően érdemelte ki a Budapesti Operettszínház közönségének szeretetét.
Klasszikus

Boros Misi: „Minden egyes hangra érdemes odafigyelni”

Nyaralásról, fociról, gyakorlásról kérdeztük Boros Misit, beszélgetésünk során a Bogányi Gergellyel közös Arénakoncert is szóba került.
Klasszikus

Bolhás kutyus vette el a színpadot a hegedűművész Quentin Tarantinótól

A szégyentelen Blöki dörgölőzött, hempergőzött, vakarózott, és a füle botját sem mozdította a zenére. Most ez a szakasza van az évnek.
Vizuál

Színekkel keltették új életre Pompeii-t és Herculaneum-ot

Nemcsak a színpompás panelek érdekesek, de a helyszínek is, ahol kiállították őket. Az igazgató szerint mindez remek módja a múlt a jelen összekapcsolásának.
Klasszikus

Herbert von Karajan is bekerült Madame Tussauds panoptikumába

A legendás osztrák karmester viaszszobrát hétfőn leplezték le Bécsben. Hat hónapon át dolgoztak rajta.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus molnár anna

Molnár Anna rangos kortárs zenei fesztiválon énekel Darmstadtban

A magyar énekesnő Eötvös Péter és Balogh Máté műveit adja elő az Internationale Freienkurse für Neue Musik fesztiválon.
Klasszikus ajánló

Így telik a Klassz a pARTon! fesztivál (és ajánlunk néhány következő koncertet is)

Július 8-án a Pesti Vigadóban startolt a Klassz a pARTon! fesztivál, amelynek a következő héten Szigligeten, Balatonfüreden és Paloznakon lesznek koncertjei. A Danubia Zenekar, Érdi Tamás, Vásáry Tamás és a Concerto Budapest a fellépők között.
Klasszikus hír

Ők a King’s Singers új tagjai

A következő évtől Edward Button kontratenor és Nick Ashby basszbariton a legendás énekegyüttes új tagjaiként állnak színpadra.
Klasszikus ajánló

Komolyzene a Vajdahunyadvárban!

Javában tart a nyár legszívderítőbb szabadtéri zenei fesztiválja, a Vajdahunyadvári Nyári Zenei Fesztivál. A soron következő koncerteket a Mendelssohn Kamarazenekar, a Musica Sonora Kamarazenekar és a Budapesti Vonósok adják.
Klasszikus interjú

Boros Misi: „Minden egyes hangra érdemes odafigyelni”

Nyaralásról, fociról, gyakorlásról kérdeztük Boros Misit, beszélgetésünk során a Bogányi Gergellyel közös Arénakoncert is szóba került.