Klasszikus

Jubileumi extrák szilveszterkor az Operaházban

2005.12.22. 00:00
Ajánlom
A tizenötödik jubileumát ünneplő, Európában egyedülálló szilveszteri operabál és gála eseményeit idén rendhagyó módon izenkétt négyzetméteres kivetítőn, élőben láthatják az érdeklődők az Andrássy úton szilveszter éjszakáján.

A gála részletei mellett az ünnepi vacsoráról, a báli nyitó táncról és a hajnalig tartó mulatságról is lesznek láthatók képek. A kedvcsináló látványosság mellett zenével, forralt borral és sült gesztenyével várják az Andrássy útra érkezőket.

Az Operaházban zajló báli eseményeket élőben közvetítő különleges, nagyméretű projektoron szilveszterig minden nap 22:00 óráig részletek lesznek láthatók számos opera- és balettelőadásból. Nem titkolt cél az arra sétálók becsábítása a minden eddiginél fergetegesebb szilveszteri mulatságra.

A kivetítőn többek között a jubileumi, 15. születésnap alkalmából meghirdetett jótékonysági árverés részleteiről is tájékozódhatnak az érdeklődők. A különleges akció olyan neves kortárs képzőművészek felajánlásával indult el, mint Erdős Sándor, Gallai Andrea, Sípos Judit-Nono, Péreli Zsuzsa és Csavlek Etelka, de természetesen segítő szándékú magánszemélyek felajánlásait is várják 100.000 Ft-os értékhatártól. Az adományozóknak a szilveszteri operabálra szóló kétszemélyes meghívót adnak át. A gyűjtemény a jövő év elején kiállításon is megtekinthető lesz, az árverésre a tervek szerint februárban, Valentin napján kerül sor. A bevételt a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat juttatja el a leginkább rászoruló szegény családoknak.

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

10 érdekesség a ma 75 éves Marton Éváról

Június 18-án ünnepli hetvenötödik születésnapját Marton Éva Kossuth-díjas operaénekes, a Magyar Szent István-rend birtokosa, a Corvin-lánc kitüntetettje, a nemzet művésze.
Vizuál

Frida Kahlo személyes tárgyai a Victoria és Albert Múzeumban

A Frida Kahlo: Making Her Self Up (Hogyan építette fel magát Frida Kahlo) című kiállítás több mint 200 tárgyat mutat be a művész mexikóvárosi szülőházából, a Kék Házból, ahol 1954-ben, 47 éves korában meghalt. Festményei július elején Budapestre érkeznek.
Zenés színház

Spontán, közös énekléssel zárult a miskolci operafesztivál

Dupla gálakoncerttel, utcabállal, remek hangulatban ért véget tegnap este a 18. Bartók Plusz. A friss Kossuth-díjas Sümegi Eszter még meg is énekeltette a Miskolci Nemzeti Színház közönségét.
Vizuál

Makulátlan pálya - a színész, akinek minden filmjét Oscarra jelölték

Marlon Brando? Daniel Day-Lewis? Esetleg Jack Nicholson? Valószínűleg ők ugranak be először, ha minden idők legjobb színészére gondolunk. Pedig a legtökéletesebb filmográfiája valószínűleg John Cazale-nak volt - ehhez azonban sajnos korai halála is hozzájárult.
Zenés színház

DaCapo: lehet kétszer is érdekes ugyanaz a produkció?

Ismerik azt a keserédes érzést, amikor felvirrad egy várva várt esemény utolsó napja? Ezzel ébredtünk ma Miskolcon immár túl operabáron, régi keresztény hagyományokat idéző felvonuláson, és a RockGiovanni második előadásán is.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus

Kiállítás nyílik Bősze Ádám antikváriumának kottagyűjteményéből

Sopronban, az Ünnepi Hetek Alkalmából nyílik meg Bősze Ádám Zenei Antikváriumának kiállítása, amely a két háború közötti különleges kottacímlapjait mutatja meg az érdeklődőknek.
Klasszikus fszek

Új helyre költözik a FSZEK Zenei Gyűjteménye

Épületfelújítás miatt augusztus 6-ától várhatóan 2019 augusztusáig a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Központi Könyvtárának épületében működik a Zenei Gyűjtemény.
Klasszikus díszpolgár

Horgas Eszter és Vásáry Tamás Budapest díszpolgára lett

A kitüntetés posztumusz díjazottja Burger Barna fotóművész és Hazay István Kossuth-díjas geodéta, az MTA tagja.
Klasszikus

Ha kottát nyomtatsz egy pólóra, legalább csináld jól

Valami nagyon nem a kotta szerint alakult az Amazonon.
Klasszikus gyász

87 évesen elhunyt Gennagyij Rozsgyesztvenszkij

A világhírű orosz karmester több ízben járt Magyarországon is. Több mint félszáz művet írtak neki kortárs zeneszerzők.