Klasszikus

Jubilumi koncert és új bérlet a Dohnányi-zenekartól

2003.03.27. 00:00
Ajánlom
A 10 éves fennállását ünneplő Budafoki Dohnányi Ernő Szimfonikus Zenekar jubileumi évfordulóját több kiemelkedő hangverseny mellett április 1-én a Zeneakadémián egy nagyszabású Operagálával ünnepli.

Az Operagálán a Verdi évforduló alkalmából a legismertebb Verdi művek részletei hallhatók, de ezen kívül Rossini, Wagner és Erkel alkotásai is megszólalnak Kováts Kolos, Cserna Ildikó, Wiedemann Bernadett, Fekete Attila, Massányi Viktor, valamint a Honvéd Férfikar előadásában. Az Operagála dirigense a zenekar vezető karmestere, Hollerung Gábor.

A Budafoki Dohnányi Ernő Szimfonikus Zenekar jubileumi ajándékként a 2003/04-es hangversenyévadban feleleveníti a közönségnek a hagyományos vasárnap délelőtti családi koncerteket a Zeneakadémián. A „Megérthető zene” bérletsorozathoz egy kedvezményes bérletvásárlási akció is kapcsolódik.

A bérletsorozatra előjegyzést március 24-28. között vesznek fel, míg a bérletek árusítására április 3-10. között kerül sor a Budafoki Rózsavölgyi Közösségi Házban.

Programkereső

Legnépszerűbb

Tánc

Elhunyt Fenyves Márk mozdulatművész

A táncos-koreográfus, a magyar mozdulatművészet jelenkori képviselőinek egyike 45 évesen tragikusan fiatalon távozott. Úttörő munkásságával és az Orkesztika Alapítvánnyal élő örökséget hagyott maga után.
Tánc

Nyomtatott spicc-cipő hozhat megváltást a balerinák számára

Hadar Neeman 3D-s nyomtatással készít személyre szabott spicc-cipőket a fájdalom csökkentése érdekében.
Könyv

„Az irodalmi életrajzok poposítása tudatos volt, a reflektorfénybe kerülés nem” – Interjú Nyáry Krisztiánnal

A virtuális és a valódi közösségi terekről, a papíralapú könyv mai napig tartó létjogosultságáról és az egy éve nyitott Magvető Caféról is kérdeztük a KULT50 magazin hasábjain Nyáry Krisztiánt, a Líra kreatív igazgatóját.
Jazz/World

A királynő varázsol - Ikonikus pillanatok Aretha Franklin pályájáról

Az augusztus 16-án rákban elhunyt soul királynő személye már életében kultikussá vált, amiről rengeteg videofelvétel is tanúskodik. Ezekből az emlékekből szemezgettünk.
Tánc

Vági Bence cirkuszrendezését dicsérik Skóciában

A hét ukrán artistát felvonultató My Land című produkció az Edingburh Fringe Fesztivál közönségét már meggyőzte.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus magazin

Így telt Vásáry Tamás 85. születésnapja

A torta egy zongorát mintázott, számtalan zenerajongó köszöntötte, este pedig a Fővárosi Nagycirkusz is meglátogatta. Vásáry Tamás augusztus 11-én ünnepelte a 85. születésnapját.
Klasszikus kotta

Ez a francia zenekar iPad-re cseréli a nyomtatott kottákat

Az Orchestre National d’Île-de-France a következő évadtól elfelejtheti a nyomtatott kottákat, 120 muzsikusuk ugyanis iPad-eket kap. De nem ők az egyetlen zenekar, akik lépést tartanak a technológiával.
Klasszikus bencze máté

Bencze Mátéért szurkolhatunk a Fiatal Zenészek Eurovíziós Versenyén

A Virtuózokban megismert fiatal szaxofonos augusztus 18-án, a verseny elődöntőjében elsőként áll színpadra Edinburghben.
Klasszikus ajánló

Fáy Miklós: „Nem a zenekar, nem a komponista, hanem maga a szimfónia a főszereplő"

Fáy Miklós hónapról hónapra programokat, könyveket, lemezeket ajánl nyomtatott magazinunk Menjél már című rovatában. Az augusztusi szám tartalmából.
Klasszikus kulissza

Előkerült még egy hangfelvétel, amelyen Rahmanyinov játszik Rahmanyinovot

A Szimfonikus táncok című művének zenekari próbái idején a zeneszerző a zongorához ült, hogy demonstrálja, hogyan képzeli a darabot. Ennek a felvétele jelent most meg.