Klasszikus

"Kamara-órák" Várjon Dénessel

2008.01.09. 00:00
Ajánlom
Várjon Dénes zongoraművész a Zeneakadémia Alma Mater koncertsorozata keretében, két alkalommal, az intézmény egykori és jelenlegi hallgatóival együtt izgalmas kamarazenei koncertekkel várja a közönséget. Az első, január 9-i hangversenyen Schumann, Brahms és Dohnányi művei csendülnek fel.

A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem 2005-ben indított saját rendezésű hangversenysorozata, az Alma Mater koncertek sorában idén izgalmas kamarazenei előadások közül is választhat a zenekedvelő közönség. Az intézmény az oktatást és a saját szervezésű hangversenyeket tekintve is kiemelt hangsúlyt helyez a kamarazene műfajára. A Várjon Dénes zongoraművész vezetésével zajló "kamara-órákon" Dohnányi egy-egy műve, valamint a zeneszerző által kedvelt művek hangzanak fel a Zeneakadémia régi és új tehetségeinek közreműködésével.

(2008. január 9. 19:30 Zeneakadémia Nagyterem (Budapest) - Várjon Dénes (zongora) koncertje; Schumann: Fantasiestücke; Brahms: a-moll trió; Dohnányi: c-moll zongoraötöse; km.: Dóczi Áron, Laskai Zsuzsa (hegedű), Józsa Gabriella (brácsa), Székely István (klarinét), Rohmann Ditta (cselló)

Programkereső

Legnépszerűbb

Színház

Fenyő Iván: „Úgy éreztem, hogy megszűnt az összetartás”

Idén folytatódik a „legendás” Máté-Horvai osztály előadássorozata a Jurányi Házban, amely most Fenyő Iván életével foglalkozik. Őt kérdezte a Jurányi Latte a főiskolás emlékeiről, illetve arról, miért szállt ki az AlkalMáté Trupp-ból, és vajon játszik-e majd a róla szóló előadásban.
Zenés színház

Oszvald Marika: „Semmi ok az aggodalomra, jó idők járnak az operettre”

A Halhatatlanok Társulatának tagja, Kossuth- és Jászai-díjas, és cigánykerekeiről azok is ismerik, akik nem járnak operettbe. Oszvald Marika a budavári gálakoncertről, és arról is beszélt, hogy kell-e félteni az operett műfaját.
Klasszikus

Ők a King’s Singers új tagjai

A következő évtől Edward Button kontratenor és Nick Ashby basszbariton a legendás énekegyüttes új tagjaiként állnak színpadra.
Klasszikus

Molnár Anna rangos kortárs zenei fesztiválon énekel Darmstadtban

A magyar énekesnő Eötvös Péter és Balogh Máté műveit adja elő az Internationale Freienkurse für Neue Musik fesztiválon.
Színház

Lázár Katinak ítélték a színikritikusok az idei életműdíjat

A Színházi Kritikusok Céhe nyolcadik alkalommal ismer el életműdíjjal a színházművészet bármely területén kiemelkedőt alkotó, 65 év feletti művészt.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus videó

Ismerkedj meg a zongoristával, aki elefántoknak játszik klasszikusokat!

Vagy legalábbis az egyik biztosan. Ez derül ki abból a videóból, amelyet egy kalandos életű koncertzongorista osztott meg.
Klasszikus kórus

Solti Árpád nyerte a Mátrai Művészeti Napok zeneszerzői pályázatát

Solti Árpád műve nyerte el a Vox Mirabilis és a Muzsikál az Erdő Alapítvány zeneszerzői pályázatának fődíját, amelyet a Mátrai Művészeti Napok jubileuma alkalmából hirdettek meg
Klasszikus fidelio klasszik

Fidelio Klasszik: Koncertektől hangos kastélyok és várak

A Fidelio és a Klasszik Rádió közös magazinműsorának következő adása július 21-én lesz hallható a 92.1-en.
Klasszikus molnár anna

Molnár Anna rangos kortárs zenei fesztiválon énekel Darmstadtban

A magyar énekesnő Eötvös Péter és Balogh Máté műveit adja elő az Internationale Freienkurse für Neue Musik fesztiválon.
Klasszikus ajánló

Így telik a Klassz a pARTon! fesztivál (és ajánlunk néhány következő koncertet is)

Július 8-án a Pesti Vigadóban startolt a Klassz a pARTon! fesztivál, amelynek a következő héten Szigligeten, Balatonfüreden és Paloznakon lesznek koncertjei. A Danubia Zenekar, Érdi Tamás, Vásáry Tamás és a Concerto Budapest a fellépők között.