Klasszikus

Kamarahangversenyek az Operaház Székely Bertalan-termében

2003.11.14. 00:00
Ajánlom
Az Operaház hangszeres és vokális művészeinek exkluzív kamarahangversenyeit november 22-én, valamint december 6-án tekinthetikk meg az érdeklődők a Magyar Állami Operaház Székely Bertalan-termében, a volt királyi fogadószalonban.

Franz Schubert Winterreise című művét Ionel Pantea (ének) és Jandó Jendő (zongora) tolmácsolásában hallhatjuk 22-én, délután fél négykor. A koncert házigazdája Bartos Csaba gordonkaművész lesz.

December 6-án, dálután négy órakor Mozart-kamarahangversenyre kerül sor a Don Giovanni-bemutató alkalmából. A koncerten elhangzik Mozart D-dúr fuvolanégyese, F-dúr oboanégyes, valamint Konstanze áriája (Martern aller Arten) a Szöktetés a szerájból című opera II. felvonásából. A hangversenyen fellépnek: Menyhárt Zsuzsanna (fuvola), Salvi Nóra (oboa), Szabó István (hegedű), Kubovics Andrea (mélyhegedű), Pólus László (cselló), Boross Csilla (ének), valamint Péter Szabó Anikó (zongora). E délutánon a házigazda szerepét Ókovács Szilveszter, az Operaház kommunikációs igazgatója látja el. A kamarahangverseny-sorozat védnöke Petrovics Emil, az Operaház főzeneigazgatója.

Jegyek 1000 forintos áron kaphatók az Operaház jegypénztárában és Szervezési Osztályán (1061 Budapest, Andrássy út 20., Tel: 332-7914). Korlátozott számban, 5000 forintért váltható pártolójegy is, amellyel a vendégeket a koncert után a fellépő művészek társaságában vendégül látják egy állófogadáson az Operaház Emléktárában.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Elmezavara miatt nem ítélik el a zongoraművész volt feleségét, aki megölte két gyermeküket

 Egy texasi bíró hétfőn elmezavara miatt nem találta bűnösnek két kislányuk meggyilkolásában Vagyim Holodenko ukrán zongoraművész volt feleségét.
Vizuál

Így áll most a Liget-projekt – galéria

Töprengett mostanában azon, hogy haladhat a munka a Városligetben és a múzeumokban? Képek és átadási időpontok a cikkben.
Zenés színház

Frankó Tünde: „Kedves pikantériát ad...”

Egy művésznek az a legfontosabb, hogy a törekvéseiben a színháza partner legyen - állítja Frankó Tünde. A Palotakoncertek fellépőit bemutató sorozatunkban a népszerű primadonna válaszolt kérdéseinkre.
Zenés színház

Laki Péter: „Ez nem hagyományos gála”

A fiatal táncos komikus igazi showman, és karizmatikus színpadi jelenlétét a Budavári Palotakoncerteken is kamatoztatja: Kerényi Miklós Mátéval együtt látják el a házigazda feladatát.
Klasszikus

Bolhás kutyus vette el a színpadot a hegedűművész Quentin Tarantinótól

A szégyentelen Blöki dörgölőzött, hempergőzött, vakarózott, és a füle botját sem mozdította a zenére. Most ez a szakasza van az évnek.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus ajánló

Komolyzene a Vajdahunyadvárban!

Javában tart a nyár legszívderítőbb szabadtéri zenei fesztiválja, a Vajdahunyadvári Nyári Zenei Fesztivál. A soron következő koncerteket a Mendelssohn Kamarazenekar, a Musica Sonora Kamarazenekar és a Budapesti Vonósok adják.
Klasszikus interjú

Boros Misi: „Minden egyes hangra érdemes odafigyelni”

Nyaralásról, fociról, gyakorlásról kérdeztük Boros Misit, beszélgetésünk során a Bogányi Gergellyel közös Arénakoncert is szóba került.
Klasszikus fesztivál

Auer Fesztivál Veszprémben

Minden művész hovatartozását a hazai rög dönti el – vallotta Auer Lipót, akinek a szülővárosában, Veszprémben negyedik alkalommal rendeznek zenei fesztivált.
Klasszikus hír

Herbert von Karajan is bekerült Madame Tussauds panoptikumába

A legendás osztrák karmester viaszszobrát hétfőn leplezték le Bécsben. Hat hónapon át dolgoztak rajta.
Klasszikus Szentendrei Ister Napok

Szentendrei Ister Napok – a Duna ünnepe

Szentendrén 2018. július 21-22-én kerül sor az immár több mint egy évtizede megrendezendő Ister Napokra, azaz a Duna ünnepére. A város helyi hagyományaira és népzenére épülő fesztivál az egyik legkedveltebb ingyenes, családi rendezvény.