Klasszikus

Kamarahangversenyek az Operaház Székely Bertalan-termében

2003.11.14. 00:00
Ajánlom
Az Operaház hangszeres és vokális művészeinek exkluzív kamarahangversenyeit november 22-én, valamint december 6-án tekinthetikk meg az érdeklődők a Magyar Állami Operaház Székely Bertalan-termében, a volt királyi fogadószalonban.

Franz Schubert Winterreise című művét Ionel Pantea (ének) és Jandó Jendő (zongora) tolmácsolásában hallhatjuk 22-én, délután fél négykor. A koncert házigazdája Bartos Csaba gordonkaművész lesz.

December 6-án, dálután négy órakor Mozart-kamarahangversenyre kerül sor a Don Giovanni-bemutató alkalmából. A koncerten elhangzik Mozart D-dúr fuvolanégyese, F-dúr oboanégyes, valamint Konstanze áriája (Martern aller Arten) a Szöktetés a szerájból című opera II. felvonásából. A hangversenyen fellépnek: Menyhárt Zsuzsanna (fuvola), Salvi Nóra (oboa), Szabó István (hegedű), Kubovics Andrea (mélyhegedű), Pólus László (cselló), Boross Csilla (ének), valamint Péter Szabó Anikó (zongora). E délutánon a házigazda szerepét Ókovács Szilveszter, az Operaház kommunikációs igazgatója látja el. A kamarahangverseny-sorozat védnöke Petrovics Emil, az Operaház főzeneigazgatója.

Jegyek 1000 forintos áron kaphatók az Operaház jegypénztárában és Szervezési Osztályán (1061 Budapest, Andrássy út 20., Tel: 332-7914). Korlátozott számban, 5000 forintért váltható pártolójegy is, amellyel a vendégeket a koncert után a fellépő művészek társaságában vendégül látják egy állófogadáson az Operaház Emléktárában.

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

A londoni és a New York-i operaház is kirúgta Vittorio Grigolót

„Helytelen és agresszív viselkedése miatt” megválik Vittorio Grigolo olasz tenortól a londoni Royal Opera House és a New York-i Metropolitan Opera.
Klasszikus

Európai diadalútról tért haza a Fesztiválzenekar

Fontos európai turnén van túl Fischer Iván, a Budapesti Fesztiválzenekar és Schiff András. Rezidens zenekarként adtak dupla koncertet a londoni Barbicanben és a hamburgi Elbphilharmonie-ban is, de a kultikus bécsi Musikvereint is kétszer megtöltötték, és Baden-Badenben is koncerteztek.
Színház

Kiállnak Upor László rektorjelölt mellett kollégái és hallgatói 

Több mint nyolcvan színházi dramaturg, és az SZFE Doktori Iskolájának negyven hallgatója állt ki nyilatkozataiban a Színház- és Filmművészeti Egyetem múlt héten megszavazott rektorjelöltje, Upor László dramaturg, fordító és egyetemi tanár szakmai és emberi integritása mellett.
Színház

Mégsem szűnik meg az NKA?

Az EMMI hivatalos közleményt adott ki az állami kulturális támogatások jelentős részét szétosztó Nemzeti Kulturális Alappal kapcsolatban megjelent hírekre válaszul.
Zenés színház

Cecilia Bartoli operaigazgató lett

Az olasz operaénekesnő az első nőként veszi át a monte-carlói operaház, a La Salle Garnier vezetését 2023-tól.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Klasszikus hír

Európai diadalútról tért haza a Fesztiválzenekar

Fontos európai turnén van túl Fischer Iván, a Budapesti Fesztiválzenekar és Schiff András. Rezidens zenekarként adtak dupla koncertet a londoni Barbicanben és a hamburgi Elbphilharmonie-ban is, de a kultikus bécsi Musikvereint is kétszer megtöltötték, és Baden-Badenben is koncerteztek.
Klasszikus gyász

Elhunyt Meizl Ferenc klarinétművész

Életének 96. évében elhunyt Meizl Ferenc klarinétművész, a Zeneakadémia nyugalmazott tanszékvezető tanára, Bácsbokod díszpolgára.
Klasszikus hír

Kelemen Gáspár nyerte az Országos Koncz János Hegedűversenyt

Kelemen Gáspár nyerte a XVI. Országos Koncz János Hegedűverseny nagydíját, a megmérettetést november 29. és december 1. között rendezték Szombathelyen.
Klasszikus hír

Igor Levit zongoraművész kapja a Nemzetközi Beethoven-díjat

Igor Levit zongoraművész kapja idén a tízezer euróval járó Nemzetközi Beethoven-díjat – jelentette be a Beethoven Akadémia.
Klasszikus virtuózok

A Virtuózok viharos sikert arattak a londoni Covent Gardenben

Magyarország klasszikus zenei tehetségkutatójának hat felfedezettjét látta vendégül a Londoni Magyar Kulturális Központ egy nagyszabású adventi koncerten.