Klasszikus

Kaposvári Nemzetközi Kamarazenei Fesztivál

2010.05.15. 00:16
Ajánlom
Az egyedülálló rendezvény világsztárja Joshua Bell mellett olyan hazai kiválóságok is fellépnek majd, mint Kocsis Zoltán, Kelemen Barnabás vagy Kokas Katalin.

Élvonalbeli kamarazenei fesztivál nem sok helyen van a világon, mivel az alapvetően szólistaként koncertező művészek ilyesfajta felvonultatása roppant sokba kerül, így jellemzően művészek hozzák létre ezeket a rendezvényeket, személyes kapcsolatrendszerüket mozgósítva a siker érdekében. A nagyszabású, augusztus 13-20 között megrendezett esemény szervezői Bolyki György és a Kokas Katalin-Kelemen Barnabás hegedűművész házaspár.

A fesztivál gerincét a világszínvonalú klasszikus zenei koncertek alkotják, ahol a már említett muzsikusok mellett olyan hazai előadók érkeznek Kaposvárra mint például Rados Ferenc, Kocsis Zoltán, Kokas Dóra vagy Wierdl Eszter. A zenészek csapatát színművészek egészítik ki, Hegedűs D. Géza, Mácsai Pál és Balla Eszter személyében.

A fesztiválműsorban a fiatalok, a „kezdő” komolyzene hallgatók és a kisgyerekes családok számára is akad bőven program. A zenei csemegék és Kaposvár környékének turisztikai látványosságai mellett lesz Fesztivál-vásár, gyermektábor és gasztronómiai bemutató, illetve megrendezik az Első Nemzetközi Jam-Session Találkozót is.

Kulka János lemezbemutató koncertek keretében mutatja be a március végén megjelent új albumának, összesen hat estén át, fél tízes kezdéssel. Mindezen kívül az Ősbemutatók Fesztiválján este fél tíztől a kifejezeten erre a rendezvényre készült műsorral lép fel Palya Bea, Szakcsi Lakatos Béla, Laár András, Falusi Mariann, Gál Csaba „Boogie” és Nagy László Gitano.

www.kaposfest.hu

Programkereső

Legnépszerűbb

Vizuál

Száz ólomkatonát cserélt egy vetítőgépre és az egész élete megváltozott

70 film, öt feleség, kilenc gyerek. A 100 éve született Ingmar Bergman titkát próbálják megfejteni hozzátartozók, munkatársak, kutatók, köztük a rendező egykori asszisztense, a magyar származású Katinka Faragó a legendás svédről készült dokumentumfilmben.
Jazz/World

Ezeket a jazzlemezeket hallgasd meg júliusban!

Új – régóta időszerű – sorozatunkban havonta ajánlunk hallgatásra érdemes lemezeket a frissen megjelent magyar és külföldi kiadványok közül. Az első cikk jogán megengedjük magunknak, hogy az előző hónapok terméséből is válogassunk.
Vizuál

Kiállítják Freud titkos gyűrűit

Az osztrák neurológus és pszichiáter a megajándékozotthoz kötődő mitológiai alakot vésetett az ékszerbe, amelyet csak a kiválasztottaknak ajándékozott.
Zenés színház

Dolhai Attila: „Egészséges versengés van bennünk”

Hagyomány és újítás jegyében rendezik meg hatodik alkalommal a nagy sikerű Palotakoncerteket a budai Vár gyönyörű díszletében. Bemutatjuk a húsz szólistát: elsőként az Operettszínház jól ismert és szeretett bonvivánját, Dolhai Attilát kérdeztük.
Klasszikus

Mozart zenéje enyhíti az epilepszia tüneteit

Egy friss kutatás szerint öt perc Mozart-muzsika is hozzájárulhat a betegek jobb közérzetéhez. Mindez azért is fontos, mert nem mindenkinek segítenek a drága gyógyszerek.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus hír

Gödöllőn megfér egymás mellett Bach és Django Reinhardt

Klasszikus műveket és crossover produkciókat is bemutat a Barokk Randevú elnevezésű zenei fesztivál augusztus 10-én és 12-én a Gödöllői Királyi Kastélyban.
Klasszikus Beatrice Rana

Piknik Beethovennel a kastélyparkban, a zene szárnyán Párizsba és Londonba

Július 21-én szombaton este és július 22-én vasárnap délelőtt újra piknikkoncertek a kismartoni Esterházy-kastély parkjában.
Klasszikus ajánló

Óbudai Nyár az Óbudai Társaskör kertjében

Az elmúlt évek hagyományait folytatva idén nyáron is várja közönségét az Óbudai Társaskör kertje, ahol július 4. és augusztus 5. között tizenhét estén át klasszikus és könnyűzenei koncertek, zenés színház, opera és színházi előadás közül válogathatnak az érdeklődők.
Klasszikus magazin

A minimalista zene már 1797-ben létezett

Ismerősen cseng Anton Reicha neve? Ugye, hogy nem. Épp ezért döntött úgy Ivan Ilić zongoraművész, hogy a videósorozatban mutatja be ennek a cseh-francia zeneszerzőnek az életét.
Klasszikus magazin

Mozart zenéje enyhíti az epilepszia tüneteit

Egy friss kutatás szerint öt perc Mozart-muzsika is hozzájárulhat a betegek jobb közérzetéhez. Mindez azért is fontos, mert nem mindenkinek segítenek a drága gyógyszerek.