Klasszikus

Kaposvári Nemzetközi Kamarazenei Fesztivál

2010.05.15. 00:16
Ajánlom
Az egyedülálló rendezvény világsztárja Joshua Bell mellett olyan hazai kiválóságok is fellépnek majd, mint Kocsis Zoltán, Kelemen Barnabás vagy Kokas Katalin.

Élvonalbeli kamarazenei fesztivál nem sok helyen van a világon, mivel az alapvetően szólistaként koncertező művészek ilyesfajta felvonultatása roppant sokba kerül, így jellemzően művészek hozzák létre ezeket a rendezvényeket, személyes kapcsolatrendszerüket mozgósítva a siker érdekében. A nagyszabású, augusztus 13-20 között megrendezett esemény szervezői Bolyki György és a Kokas Katalin-Kelemen Barnabás hegedűművész házaspár.

A fesztivál gerincét a világszínvonalú klasszikus zenei koncertek alkotják, ahol a már említett muzsikusok mellett olyan hazai előadók érkeznek Kaposvárra mint például Rados Ferenc, Kocsis Zoltán, Kokas Dóra vagy Wierdl Eszter. A zenészek csapatát színművészek egészítik ki, Hegedűs D. Géza, Mácsai Pál és Balla Eszter személyében.

A fesztiválműsorban a fiatalok, a „kezdő” komolyzene hallgatók és a kisgyerekes családok számára is akad bőven program. A zenei csemegék és Kaposvár környékének turisztikai látványosságai mellett lesz Fesztivál-vásár, gyermektábor és gasztronómiai bemutató, illetve megrendezik az Első Nemzetközi Jam-Session Találkozót is.

Kulka János lemezbemutató koncertek keretében mutatja be a március végén megjelent új albumának, összesen hat estén át, fél tízes kezdéssel. Mindezen kívül az Ősbemutatók Fesztiválján este fél tíztől a kifejezeten erre a rendezvényre készült műsorral lép fel Palya Bea, Szakcsi Lakatos Béla, Laár András, Falusi Mariann, Gál Csaba „Boogie” és Nagy László Gitano.

www.kaposfest.hu

Programkereső

Legnépszerűbb

Színház

„A mi generációnk nem kapható a gyűlölködésre” – A 30 év alatti színművészek levele az Országgyűléshez

A december 9-én a szabad színházakért és a kultúra függetlenségéért meghirdetett tüntetésen Sodró Eliza, a Radnóti Színház művésze olvasta fel 111 harminc év alatti színművész levelét az Országgyűléshez.
Színház

Ezekre az előadásokra küldenék el a politikusokat a színészek

Szégyen, Hamlet, A bajnok, Az ember tragédiája – többek között ezeket a produkciókat ajánlották azok a színházi alkotók, akiket a december 9-i tüntetésen kérdeztünk meg arról, mire hívnák el a politikai döntéshozókat.
Klasszikus

Itt követheti élőben Martha Argerich koncertjét, ha már nem kapott jegyet!

December 12-én este fél 8-kor a Liszt Ferenc Kamarazenekarral lép fel Martha Argerich. A hangverseny teltházas, de a Medici TV közvetíti. Mutatjuk, hol.
Színház

Megszavazta a Parlament az új színháztörvényt

115 igen szavazattal elfogadta az Országgyűlés a kulturális törvénycsomagról szóló törvényjavaslatot, amely miatt hétfőn ezrek tüntettek a Madách téren.
Vizuál

Tíz új európai filmet kínál az ArteKino Filmfesztivál az interneten

December 31-ig tart az ArteKino Filmfesztivál, amely tíz új európai filmhez biztosít ingyenes, online hozzáférést. A filmbarátok kényeztetésére minden filmet magyar felirattal láttak el, sőt rendezői nyilatkozatot, szinopszist és filmajánlót is mellékeltek hozzájuk. 

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Klasszikus konferencia

Mi a helyzet a nőkkel a zenében?

Január 8-án és 9-én, az Átlátszó Hang Újzenei Fesztivál keretében szimpóziumot rendeznek a fenti kérdés megvitatására.
Klasszikus zongora

A 13 éves Rozsonits Ildikó sikere a grazi ifjúsági zongoraversenyen

Rozsonits Ildikó megnyerte a 13-15 évesek korosztályát, de a többi csoportban is akadnak magyar befutók a VI. Nemzetközi Ifjúsági Bartók Zongoraversenyen.
Klasszikus hír

Itt követheti élőben Martha Argerich koncertjét, ha már nem kapott jegyet!

December 12-én este fél 8-kor a Liszt Ferenc Kamarazenekarral lép fel Martha Argerich. A hangverseny teltházas, de a Medici TV közvetíti. Mutatjuk, hol.
Klasszikus advent

Mozart átiratában hallható Händel Messiása

Az átirat Anger Ferenc rendezésében, Nádasdy Ádám új magyar fordításával csendül fel december 21-én az Erkel Színházban. A karácsonyi négy előadás szólistái Rácz Rita, Schöck Atala, Horváth István és Cser Krisztián, az Opera Zenekart és az Énekkart Kesselyák Gergely vezényli.
Klasszikus hír

Pozsonyi kórusversenyt nyert a Magnificat Leánykar

Kortárs és szakrális kategóriában is első helyezést ért el a Magnificat Leánykar egy pozsonyi kórusversenyen.